| dragos9234 a întrebat:

Ce este sufletul?
Cum apare?
(Presupunand ca sufletul exista)

16 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Tradus din ebraica ''nepes'', adica ''suflet'' sensul initial este acela de a da viata.Sunt si numeroase aparitii cu referinta psihica acopera diferite stari ale constiintei, sediul dorintelor fizice, sursa emotiilor, sau este asociat cu cu vointa si cu actiunea morala.Deci intalnim in unele cazuri ca inseamna un nivel superior al vietii psihice.

| shadovv a răspuns:

Eu.

| Iulian03 a răspuns:

Sufletul fiecare om il are.
Apare cand se naste.

| Thunderstruck a răspuns:

Sufletul nu exista, nu inteleg cum oamenii in ca pot sa creada in el. Stiinta stie fiecare parte a creierului de ce se ocupa, nu mai e nevoie de suflet in ecuatia asta.De inexistenta unui Creator nu sunt convins total, dar de inexistenta sufletului...Nu-mi pun nici o problema ca ar exista.

| Duucu a răspuns:

Sufletul este acea bucățică de energie aflată în centrul corpului, conform altor religii(islame presupun).

| Inferno a răspuns (pentru Duucu):

Bucatica de energie cu care nu poti interactiona empiric.
Si atunci, apare intrebare: Sintetizarea caror forme de cunoastere apriorica poate genera un asemenea rationament prin care se ajunge la aceasta concluzie?

| RAY a răspuns:

O fantezie

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Sufletul este partea de Dumnezeu din noi. Apare odata cu trupul

| M25M a răspuns:

Conceptia mea este ca sufletul este un nerv inventat de creier pentru stimulii exteriori abstracti(dezamagire, fericire, inselare).

| WR104 a răspuns:

Sufletul reprezinta reflexia sentimentelor si trairilor noastre in contact cu exteriorul corpului.
Numai bine!

| Zenit313 a răspuns:

Sufletul este de fapt constiinta noastra si dispare odata cu acest corp happy
Restul sunt povesti pentru copii, pe care le accepta oamenii speriati sad

| Almássy a răspuns:

Esenta inmateriala
traitar familia!

| CiprianFreeLife a răspuns:

Omul este alcatuit din 2 "lucruri" pamant si suflet. Sufletul nu prea are nici o definitie decat ca este suflare de viata de la Dumnezeu.

| Radamel a răspuns:

Definiţie: În Biblie, cuvântul „suflet" este redarea termenului ebraic néphesh şi a termenului grecesc psykhé. Sensul cu care este folosit în Biblie este fie de persoană, fie de animal, fie de viaţă a unei persoane sau a unui animal. Pentru mulţi însă, „suflet" înseamnă partea imaterială sau spirituală a unei fiinţe umane care supravieţuieşte morţii corpului fizic. Pentru alţii, el reprezintă principiul vieţii. Dar aceste ultime două concepţii nu sunt biblice.

| Railly a răspuns:

Reprezinta esenta inmateriala, partea din noi ce ne face sa simtim...de aceea este cu noi pretutindeni. Acesta dovedeste ca nu numai aspectul cat si felul de a fi caracterizeaza o persoana. El exista. (este partea spirituala din noi) Fara suflet toti am fi la fel (ca niste roboti).

| ovidiuproca a răspuns:

Toata lumea are o definitie pentru cuvantul suflet, pana si eu, mai adevarata sau nu. Cert este ca sufletul are o personalitate si importanta. Sufletul nu moare si nu dispare, dar cum apare? in biblie se mentioneaza ca Dumnezeu a dat suflare. ceea ce inseamna ca sufletul este o parte a lui Dumnezeu. de aici vine si explicatia biblica: Dumnezeu este in tot si in toate. sau Esti dupa chipul si asemanarea noastra. Raspunsul la intrebarea ta este foarte simplu: Asa cum tu concepi multe lucruri in viata ta ca si creator asa si dumnezeu me-a conceput pe noi dupa imaginatia Lui.