Dumnezeu nu exista. Dumnezeu e un personaj imaginar de poveste primitiva, puerila, fantezista si absurda scrisa pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori.
Experienta cu Dumnezeu:
Dumnezeu e atat de puternic si de iubitor incat e invizibil, surd si mut si trebuie sa stea ascuns in cartile cu povesti primitive si absurde scrise pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori.
Dumnezeu a facut tot ce exista si de aceea, din iubire pentru oameni a facut viermi, purici, paduchi, tantari, plosnite, capuse ca sa se simta omul cat mai bine. A mai facut si daunatori in agricultura ca sa fie nevoit omul sa foloseasca pesticide si ierbicide si sa se otraveasca si pe el.
Dumnezeu e atotputernic si iubirea lui pentru oameni inseamna sa-i lase in intunericul nestiintei, sa moara de boli si de foame, de frig si de sete, in accidente si in razboaie.
Iehova Dumnezeu ma ajuta in fiecare zi ca cel mai bun prieten. Nu ma simt singur niciodata. Cand sunt singur vorbesc cu Iehova Dumnezeu care ma asculta si ma intelege si imi vorbeste prin Biblie si prin ceea ce mi se intampla bun in viata.
E greu sa fii ateu. Umblii mult timp de unul singur.
Vrei sa spui ca pomul cunoasterii binelui reprezenta gasirea explicatiilor logice cum poate omul sa moara. Credinciosul nu are nevoie de explicatii logice cum moare omul. Se monteaza senzori de detectare a pulsului si datele sunt transmise prin internet ca sa anunte cand a murit omul si la ce temperatura a mediului ambiant. Ateii explica logic moartea omului. De exemplu ei explica motivul pentru care a decedat un om chemand un om de stiinta sa taie cadavrul ca sa vada de ce a murit in loc sa creada ca omul moare datorita pacatului si sa nu mai taie asa multe cadavre.
Nu e deloc greu sa fi ateu. Din contra, este mult mai bine. Duci o viata mult mai linistita si stii ca orice lucru are o explicatie logica si o rezolvare logica. Te ajuta sa iti gestionezi mai bine viata.
De-ai stii tu cate a facut stiinta...
De-ai stii tu cat de importante sunt autopsiile...
Dar na, de unde sa stii tu de asta daca masonul Russell nu v-a invatat. Vulpea cand nu ajunge la struguri spune ca sunt acre.
După cum știe tot TPU-ul sunt creștin devotat și am o relație specială cu Dumnezeu. Dacă să crezi în domnul nostru Iisus Hristos este greșit, atunci nu vreau să fiu corect. Ateilor ăstora nenorociți le pasă prea mult de fapte și adevăr și știință. De aceea nu o să încerc niciodată să verific dacă poveștile din Sfânta Scriptură sunt adevărate sau nu. Am credință fiule și asta e tot ce îmi trebuie, pentru că știu că dumnezeu mă iubește așa mult că ar schimba realitatea dacă l-aș ruga foarte frumos. Evoluția e doar o conspirație a lumii noi ateiste și e un semn că trăim în zilele din urmă. Știința nu este nimic altceva decât o religie irațională. De ce aș vrea eu să cred că sunt trilioane de alte planete sau că au fost animale pe pământ pentru milioane de ani dacă toate astea nu au fost făcute pentru noi. Cum pot ateii de aici să fie atât de aroganți și megalomani încât să nu creadă că lumea a fost creată pentru ei? Nu am destulă credință să fiu ateu!
Cred în Dumnezeu pentru că mă face să mă simt bine. Nici nu știi ce bine e să știu că Dumnezeu mă iubește și are grijă de mine și nu de copiii ăia din Africa sau de toți oamenii cu cancer sau de victimele dezastrelor naturale sau oamenii din regimuri dictatoriale. Toți sunt niște fraieri nedemni de iubirea lui Iisus Hristos, dar eu nu sunt, eu sunt special și mult mai sfânt decât voi necredincioșii! Și să nu mai vorbesc sunt mult mai umil decât voi toți!
De asemenea, e așa frumos să știu că domnul mă iartă pentru tot așa că pot să fiu cât de imoral, abuziv, misogin, rasist, xenofob, antisemit, homofob, crud față de animale și față de copii îmi doresc pentru că oricum domnul dumnezeu urăște tot ce urăsc și eu!
Un alt motiv este că mă bucur să știu, că o să îmi văd bunicul din nou într-o zi. A fost un om bun. El nu a fost baptist ca mine, a fost ortodox, deci este în iad acum, dar mă voi uita la el cum arde din rai cu bucurie maximă pentru eternitate, asta este iubirea lui Dumnezeu!
Dacă vreți să trăiți și voi așa, veniți la biserica mea pentru că suntem singura religie corectă și singura cale către rai! Să vă pregătiți pentru că va trebui să îl venerați o eternitate pe bunul dumnezeu și el poate citi minți deci va trebui să gândim numai lucruri drăguțe tot timpul. Nu există evadare din Rai!
Ateilor, să nu îndrăzniți să veniți la mine cu logică sau fapte că nu vreau! Sunt unealta lui Satan!
Felicitarile mele pentru acuitatea de care ai dat dovada, cei drept e una prea fina pentru portretul unui fanatic religios.
Sunt curios cum ar suna portretul unui fanatic realist, dar din perspectiva unui fanatic religios.
Dumnezeu e ceva relativ, e gruparea dintre iubire, milostenie, pace, și toate cele bune. ajungem la discursul că nu Dumnezeu a creat omul, ci omul a creat Dumnezeu, dar unde elementele alea nu există, înseamnă că Dumnezeu nu există, deci fiecare vorbește de Dumnezeu după cum a trăit și trăiește.
Fie că e ceva unitar care gândeste și acționează, fie că e doar gruparea elementelor bune, tot superior omului e.
deci când te rogi la Dumnezeu practic ceri iubire, pace, fericire, sănătate, ceea ce este și el însuși, sper să mă înțelegi, pentru că cred că sunt primul care a gândit-o așa vreodată.
asta e părerea mea, fiecare cu a lui
Dupa raspuns, parc-ar aduce cu scrisoarea lui Einstein dedicata fiicei sale,
https://ellascenter.ro/......birea.html
1112 întreabă:
ArseniePapacioc întreabă: