Nu face mai nimic. Ar trebui să promoveze iubirea, dar nu face asta. Toate cultele au un punct comun, important e să-l găsești să nu arunci cu noroi în alții și să ajungi la Dumnezeu. Pace!
Te rog sa intri pe messinger, daca vrei pentru a primi cererea mea.
O fi avind Kalla niste motive sa zica ca n-ar intelege! Mie mi-a placut raspunsul, mi s-a parut ca are o doza de smecherie dar si de adevar in el. Si eu consider ca acestei intrebari ii corespunde un raspuns destul de complex (care presupune o buna cunoastere de catre cel ce raspunde a religiilor lumii), si luind in considerarea ca nivelul general al discutiilor de la aceasta categorie tinde spre frivolitate, eu unul cel putin ma indoiesc ca raspunsul (acela complex) va fi inteles corect si pe deplin.
Da, la fel ca multe alte religii care nu permit ca Biblia sa faca parte integranta din viata lor, lupta inpotriva lui Dumnezeu.
Geneza din biblie contine doua versiuni ale creatiei:
-una Elohista in care D-zeu creaza universul, iar pe om il face stapan peste pamant si animale ("creste-ti, inmultiti-va si stapaniti peste pamant si animale")
-a doua versiune Yahvista in care D-zeu creaza o gradina unde Adam si Eva sunt doar ingrijitorii ei. Versiune care este falsa, dupa parerea mea: unde ai vazut tu serpi care sa vorbeasca, sau alte animale? ...doar in fabulele si basmele populare.
Prima versiune are sens deoarece explica tot: oameniilor le place sa depaseaca limita, nu se multumesc sa stapaneasca doar peste pamant si animale ci vor sa stapaneasca si peste alti oameni( si sa abuzeze de ei). Dintotdeauna in istorie au existat paturi sociale. Robii au fost abuzati, sclavii iar, soldati trimisi la moarte sigura si pusi in prima linie. Azi nu exista sclavie dar oamenii sunt abuzati prin politici financiare.
Religia crestina te previne de fapt ca cei care traiesc de pe spatele altora sunt si mari mincinosi iar tie ti foarte usor sa ii descoperi:
de exemplu cu fondurile pentru Africa, ca cica africanii mor de foame si nici nu au spitale. Sa fim seriosi, de cand tot se strang fonduri ar fi trebuit sa existe mai multe spitale ca africani bolnavi. Asa ca nu exista niciun interes ca africanii sa se insanatoseasca repede... altfel cine imparte aceste fonduri nu ar mai avea de unde sa isi faca parte.
Alte religii cam se bazeaza pe acelasi control, ba mai mult se merge pana si la controlul sexual:
-Buda- este persoana care si-a parasit fica nou nascuta. Ca Buda a fost casatorit cu forta sau dus cu vorba? nu avem de unde stii... Totusi daca ne luam dupa faptul ca: "cel care decide este si responsabil" este usor sa deduci reciproca: Buda isi paraseste fica ca si un iresponsabil... din simplu motiv ca nu a luat niciodata o decizie in acest sens. Acest comportament il gasim identic si in ziua de azi la multi tatici care la insuratoare au fost ajutati de parinti, neamuri si alti "prieteni".
-hinduistii sunt cei care te insoara cu pistolul la cap, de fapt daca ai zis "hinduism" ai zis "o mama care nu isi poate retrage cuvintele cand face o greseala enorma: mama eroului Arjuna zice celorlalti fii ai ei : "Bucurati-va toti de ea!" Si asa, tanara fecioara ajunge sotia comuna a celor cinci frati ai lui Arjuna. Arjuna fiind fondatorul religiei.". Cand cinci frati o calaresc pe una se pune intrebarea: daca ea naste atunci care dintre frati ii tatal copilului?" Mama eroului care face greseala se justifica: "ca nu am vazut bine, am crezut ca este vânat, pana aici totul este Ok, dar dupa ce eroul s-a apropiat, ca de fapt si-a adus logodnica sa si-o prezinte familiei atunci de ce sa ramana valabilă si sfantă o declaratie gresita facuta de o mamă--- considerata sfantă ca orice altă mamă hinduistă!?
- islamistii sunt cei care isi vand ficele. Ce mai vrei?
Te invata sa intorci si celalalt obraz, si sa iti iubesti aproapele ca pe tine insuti.
Lafel ca si budismul
Da? Te-as ruga sa imi arati cum dovedeste budismul cele 2 argumente pe care le sustine crestinismul.
Primul este in Matei 5:39 - Intoarcerea obrazului.
A doua afirmatie are baza Matei 22:39 - Iubirea aproapelui.
Acestea ne-a invatat Mantuitorul acum 2000 de ani.
In acest moment poti sa imi arati citate sigure de la Budda ca ar fi sustinut si el acelasi lucru acum 2400 de ani?
Http://www.buddhanet.net/e-learning/buddhism/dp10.htm
Primul rand(129)
Pai liderii crestinilor au mai multi bani decat liderii musulmanilor, evreilor... parerea mea.
știi, e vorba mai mult de relațiile tale cu Iehov Dumnezeu... poate asta și o face diferita. nu sunt de acord cu Evelina...adevărații creștini promovează iubirea.
bleakk întreabă: