Varianta A: Crestinismul. Iahve se plictiseste, cele trei personalitati (sufera de personalitati multiple, simptom al unora dintre cele mai grave cazuri de schizofrenie) sufera de singuratate, asa ca incearca sa isi faca prieteni, cine nu vrea sa ii fie prieten (sa Il primeasca in inima Lui, nu asta inseamna?) va fi tinut in viata in mod artificial, pentru a putea fi torturat vesnic, cine vrea sa ii fie prieten, beneficiaza de niste promisiuni vagi de fericire eterna, DAR. Poti avea incredere in promisiunile unui asasin in masa, sadic?
Situatia e mult mai complicata, azi se odihnesc crestinii, dar Dumnezeu poate se odihneste de cand a creat lume si pana acum. Vreau ca dupa bazin, diseara, sa prezint, dupa intelegera mea, variantele B: Islamul si C: Iudaismul; Iahve sa ma ajute cu ceva revelatii si sper sa se clarifice un pic problema.
Daca erau atei in secolul 1, astazi nu ar mai fi fost nici unul. Ei nu s-au multumit sa aplice legea textual, au interpretat-o, si au ajuns la concluzia paradoxala ca legile alea brutale cer de fapt, in esenta, contrariul, adica sa aperi orice viata umana; asta e interpretarea evreilor religiosi si acum.
Zeus nu prea interactiona cu muritorii, mai facea copii cu cate o virgina, cam atat. Uite Iahve la cata suferinta a dat nastere, in orice interpretare. Zeus nu a creat lumea, nu e responsabil de ce se intampla in ea; singurul rau pe care il face e ca mai fulgera pe cate cineva, si mai face copii cu feciore.
Tu nimic? nici o evreiasca virgina?
Nu cunosc niciun evreu, dapai evreica, mi-ar plăcea, cred.
Supraveghează lumea și mai vorbește cu cei din rai. Mai trage un ochi în iad.