Inca nu e in iad. Dar cand va fi, se va ocupa de cei necredinciosi. Asa ca, ai grija sa nu cazi pe mina lui! Ca de acolo nu mai scapi!
"Si dracii cred... si se-nfioara!" zice Biblia
Pai... nu avem. Credinta trece dincolo de logica. Da` nu-i bai, ca nici mecanica cuantica nu are pic de logica.
Sa nu fii a lui... E urita treaba cand ajungi a lui.
Las` ca nici tu nu ai logica cand crezi in mecanica cuantica. Sau nu crezi in ea, nu o accepti?
Tu ai zis-o, nu eu. Daca mecanica cuantica poate sa para a fi ilogica, pentru ca nu stim destule, si se mai pot descoperi lucruri, de ce nu ar fi si cu credinta la fel, sa para ilogica, pentru ca nu s-au descoperit inca toate lucrurile? Hai ca esti baiat destept, fa analogia! Daca tie iti par lucrurile ilogice tocmai pentru ca nu cunosti destul, "dar se poate sa se mai descopere ceva" si pentru tine?
Ai habar de mecanica cuantica? E total impotriva ratiunii ce se intampla in ea. E ilogica. Nu trebuie sa zici tu asta.
Stii ce spune mecanica cuantica? Simplu, redus la esenta, spune ca o particula cuantica, una singura, poate fi in doua locuri. Daca tu crezi ca asta e logica, desi toti oamenii de stiiinta recunosc ca e ilogica, atunci nu mai e nimic de zis, nu le ai cu credinta, dar nici cu stiinta.
Eee, daca ai avea tu chelie (stii tu vorba aia. "parul prost paraseste capul destept" ), ai cumpara cartea "Crestinismul redus la esente" de C.S. Lewis. Vezi ca C. S. Lewis nu a fost chiar oricine. Dar, ca sa nu te mai chinui sa te deplasezi si sa te coste, uita aici un link catre ea, mi-ar place sa discutam despre ce scrie in ea, nu de alta, dar ea raspunde la multe din intrebarile ce le-ai pus aici. Te asigur ca citirea ei nu va fi o pierdere de timp.
https://cdeoradea.files.wordpress.com/......-lewis.pdf
Am auzit eu cate ceva...
Inca nu am luat-o in brate
Stiu.
Conform mecanicii cuantice ar fi vie-si-moarta. Nu lesinata. Ambele, vie, si moarta, pe deplin fiecare.
E adevarat. Dar si apologii crestine. Oricum, noi doi impreuna nu avem mintea ce a avut-o el . (Citeste cartea si ai sa te convingi.) A fost profesor la Cambridge.
https://ro.wikipedia.org/wiki/C._S._Lewis
Hai ca esti interesant . Despre cine vorbeam? Ti-am dat si link carte pagina de Wiki care spune despre el. Banuiesc ca nu te-ai uitat!
Cu Acela nici nu indraznesc sa imi pun mintea in comparatie.
Bravo! Asta iti va fi noul armament cu care vei bombarda credinta crestina? Ma asteptam la mai mult decat reprezentari artistice. E trist ca ai dat bani pe niste reprezentari artistice, care probabil sunt satirice la adresa Bibliei, cand eu ti-am oferit gratis ceea ce multi considera a fi cea mai buna aparare logica a crestinismului. Dar asta e, adevarul prinde mai greu. Sper si astept totusi ca intr-o buna zi sa citesti si cartea ce ti-am dat-o. Mi-ar place enorm sa discutam despre ce scrie in ea.
Nici eu nu am zis. Am spus probabil.
Insasi titlul e o satira. Cum adica "Mituri"? Eu cred ca Biblia prezinta realitatea. Cel putin asta e perspectiva mea.
Sa vedem. Biblia nu zice cum "se" ploua. Nu da explicatia stiintifica . Iar curcubeul poate fi o promisiune, cum e in Biblie. Eu ii pot promite sotiei ca daca il voi vedea, imi voi aduce aminte de ea mereu. Si nu ar fi frumos asta?
Mituri aparente. Ca nu vrem noi sa cautam realitatea din spatele lor. Daca e incredibil, nu inseamna ca e mit. Si bomba atomica ar fi fost considerata un mit, daca o explica cineva acum 200 de ani, corect?
Nu numai eu. Mai sunt citiva pe aici. Daca vrei, te duc numai in Bucuresti sa vezi o mie. Sau chiar mai multi.
De ce rizi? Poti dovedi ca ploua? Doar cand vei putea dovedi, risul tau va avea sens.
Stiintific vorbind, nu poti dovedi ce a fost. Trebuie sa pui conditiile de atunci in eprubeta (dar esti sigur de condtiiile existente atunci?), sau, ca sa te pronunti obiectiv, sa fii fost acolo. Restul sunt teorii, pareri, idei preconcepute. Hai ca avem cazul clar cand oamenii de stiinta si-au dat cu presupusul ca un obiect mai greu decat aerul nu poate zbura cu propulsie proprie, si tot ei au infirmat ce au zis mai tirziu. Si nu e singurul caz. Prefer sa ma bazez pe Biblie, caci acolo unde am putut sa o verific, s-a dovedit demna de incredere. Intotdeauna.
Nu vrei sa pricepi cum stau lucrurile cu metaforele... Asta e!
Iadul si Raiul sunt goale acum pentru ca au venit toti la noi in imparatie. Zeul vrea, dar nu poate si de asta are asa de multe pretentii.
Noi avem putere mai mare, facem din rau bine si ii primim pe toti la noi in imparatie gratis si garantat 100% viata vesnica, bucurie, fericire si multa iubire.
Pune țara la cale împreună cu sfetnicii lui cei mari de pe pământ, patriarhii și papa, că am auzit că au minute nelimitate.
Satan sta pe tron si se bucura de slujirea oamenilor. In biblie arata cum l-a invidiat pe Dumnezeu si a dorit sa devina ca Cel Suprem.
El stie ca oamenii depind de Fecioara Maria pentru a se actualiza(incarna) in societate. El a pus mana pe cosmos sau lume(Maria) si ne opreste dezvoltarea(incarnarea) sau nasterea noastra cosmologica din Duh.
Căci lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh (Efeseni 6:12).
Atunci cand ne nastem(INCARNAM) din Duh la o viata noua, se produce o materializare spiritualizata. Cu cat creste aceasta materializare sau incarnalitate cu atat mai mult il vom simti pe Dumnezeu langa noi. Daca Lumina patrunde si in stat, estetica, arta, justitie, etc., il vom simti si mai aproape. Materia si Spiritul poate produce un contrast sublim. Trebuie sa apreciem planeta noastra si omenirea pentru ca fara noi nu s-ar produce contrastul.
Da comenzi la oamenii necredinciosi facandu-le rau, atat pentru ei cat si pentru ceilalti. Control de la distanta sau ceva de genul, ca si cand ai scrie pe telefon sau calculator ceva altcuiva.
Pentru ca asa este satana, este rau si vrea numai raul tuturor. Poate mai are si niste slujitori, cu aia s-ar putea sa se comporte putin mai frumos. Niste camarazi.
La satana trebuie sa te astepti la orice. Acum are logica? Se schimba mereu. Nu trebuie sa te pui cu el. Daca voia sa ii ia locul lui Dumnezeu, cine stie probabil de aceea se numeste cum se numeste.
LawlietL886 întreabă:
LisaJulie întreabă: