Nicio muncă. Biblia nu spune de absolut nicio munca. Raiul e un loc veșnic unde ne vom bucura cu Dumnezeu, ne vom odihni, Îl vom lăuda pentru totdeauna. Dar nu vom munci.
Niciun "căluț". Nu e ok. Eu ți am răspuns la întrebări, tu trebuia sa faci la fel, nu sa nu adresezi alte întrebări. Stau și îmi pierd efectiv timpul ca să explic și tu în loc sa răspunzi la rândul tău la întrebările mele, îmi adresezi altele. Păi, ce crezi, îți mai răspund?
Pai dacă răspunsul tau nu lămurește situația, din contră, o complică și creează alte și alte întrebări, nu-i logic sa ți le pun?
Vezi și asta e o dovada ca nu te interesează cu adevărat sa afli adevărul, ci vrei sa găsești suficiente dovezi pentru doctrina penticostala. Nimic mai mult. Dar în Biblie nu le găsești. pentru că, după cum vezi, sunt N întrebări la care nu ai răspuns. Exemplul cu Împărația lui Dumnezeu este cel mai elocvent: pe tine la biserica te învață că e în oameni, ca e o stare buna a inimii, și Biblia învață altceva: ca este un guvern ceresc, instituit de Iehova Dumnezeu, condus de Isus Cristos împreună cu cei 144.000 de bărbați și femei "cumpărați" de pe pământ, și au ca scop repararea răului făcut de Diavol și demoni, aducerea omului la perfecțiune, restabilirea a tot ceea ce a însemnat gradina Eden, și în cele din urmă după testul final, distrugerea definitiva a Diavolului și a celor ca atunci, la testul final vor alege sa treacă de partea lui. In cele din urmă însuși Regele Isus Cristos se va supune și se va pleca înaintea lui Iehova Dumnezeu în semn de închinare și ii va preda omenirea re-adusa la perfecțiune pentru ca Dumnezeu sa fie totul pentru toți. 1Corinteni 15:28.
Iata cum o simplă învățătura biblică demontează minciunile care se predau și în biserica ta:
1) Dumnezeu și Isus Cristos sunt una aceiași persoana. Fals. Altfel Isus nu mai declara ca Tatăl este mai mare, și nu se mai supunea/închina înaintea lui Iehova. Ioan 14:28.
2) toți oamenii buni merg la cer. Fals. Un număr limitat: 144.000 și au ca scop readucerea perfecțiunii, pentru ca oamenii să se bucure pentru eternitate de viață aici pe pamant. Revelația 5:9, 10
3) Împărația lui Dumnezeu este în inima noastră. Fals. Este un guvern ceresc real condus de Isus Cristos. Guvernul pentru care și tu te rogi: "vie Împărația ta, precum în cer și pe pămant" - adică cum s-a făcut ordine în cer când Diavolul a fost învins și aruncat jos, asa sa fie și pe pămant. Apocalipsa/Revelația 12:9-12.
Și lista poate continua. Deci înțelegi de ce nu îți răspund? Sau tot cu căluțul.
Cum sa nu ma intereseze sa aflu adevărul? Deja l-am aflat, adevărul e Cuvântul și Cuvântul e Hristos și cunosc ceea ce trebuie sa cunosc, nu am nevoie de ideile turnului de veghe ca să ma "lumineze" ptc știu multe despre voi și nu mi-a fost deloc greu sa aflu ca voi aveți multe erezii pe care, desigur, le pot spune. Iar acum sa îți răspund:
1)Explicatia e foarte simplă. Versetul menționat de tine nu spune ca Domnul Isus nu e Dumnezeu, dar mai trebuie și sa înțelegem Biblia când o citim. Atunci Domnul Isus vorbea de pe pământ, în calitate de Om, asa cum scrie în Filipeni 2:6, 7. Acolo scrie clar ca Domnul Isus a luat chip de rob și S a făcut ASEMENEA oamenilor și din Evrei 2:9 știm ca Domnul Isus a fost pentru puțin timp mai prejos decât îngerii pentru a putea sa ne mântuiască. Deci Domnul Isus când a spus ca Tatăl e mai mare, a spus o când era pe pământ în trup, când era mai prejos decât îngerii.
2) Nici nu are rost sa vorbesc despre acei 144.000 cu tine ptc voi luați Biblia numai asa cum vreți voi. Adică de unde știți ca în 1935 s-a încheiat numărătoarea? În Apocalipsa 7:4 scrie foarte clar ca acei 144.000 fac parte din Israel dar voi spuneți ca martorii de la Rusalii pana la 1935 fac parte din acei 144.000. Nu aveți suport biblic pentru asta, deci nu mă lua pe mine cu 144.000 ptc din start aceasta învățătură a voastră e falsă, deci n are rost sa vb despre acei 144.000.
3) De unde știi tu ca e fals? Adică Biblia minte? Am trăit sa o aud și pe asta. Dacă Biblia spune un lucru, asa este și nu încape loc de îndoială.
Și lista mea de întrebări e lunga, diferența e că tu nu poți avea un răspuns biblic la acele întrebări
1) Chiar și după înălțarea lui Isus la cer, apostolii săi l-au descris pe Tatăl ca având o poziție separată și superioară în raport cu Isus. (1Co 11: 3; 15:20, 24-28; 1Pe 1: 3; 1Ioan 2: 1; 4: 9, 10)
2) „Adică de unde știți ca în 1935 s-a încheiat numărătoarea?"? Nu s-a încheiat în 1935 numărătoarea. Enumerarea triburilor din Apocalipsa nu puteau fi triburile Israelului antic, deoarece nu a existat niciodată un trib al lui Iosif. În plus, triburile lui Efraim şi Dan nu sunt incluse în această enumerare, iar leviţii, care fuseseră puşi deoparte pentru serviciul de la templu, nu erau socotiţi printre cele douăsprezece triburi.) Așadar, este vorba despre Israelul spiritual al lui Dumnezeu.
3) Biblia nu ne învață că Regatul cerurilor este în inima noastră în sensul că domnește prin intermediul inimii cuiva. Dimpotrivă, ea arată că „cuvântul despre regat", sau „vestea bună despre regat", poate și trebuie să ne influențeze inima. De fapt, Regatul lui Dumnezeu are conducători, supuși, legi și mandatul de a duce la îndeplinire voința lui Dumnezeu în cer și pe pământ.
1) Isus a zis: sunt Fiul lui Dumnezeu.
2) Fariseii au zis: Este demn să moară fiindcă s-a făcut pe pe sine FIUL lui Dumnezeu.
3) "Dar voi cine spuneți ca sunt? Simon Petru a răspuns și a zis: tu ești Cristosul FIUL Dumnezeului celui viu. Matei 16:15
4) Diavolul, care o perioada a fost în ceruri ca înger bun, care a colaborat cu Isus cand si Isus era in ceruri, a zis: "Dacă ești FIUL lui Dumnezeu... "
Și vii tu beaupasant și spui: nu domne, Isus Cristos este Dumnezeu. Punct. Si tot noi suntem problema. :)) ceaa căluț. Ceaa.
2) sunt Martor al lui Iehova născut în familie de Martori, și părinții mei de mici au fost Maartori ai lui Iehova... deci avem în familie o istorie de 60 de ani de când am ales sa credem ceea ce spune Biblia, dar nu am auzit niciodată ideea cu Rusaliile și cu ce alte aberații ai spus tu acolo. Dar poate știi tu mai bine. Și da, Biblia vorbeste despre 2 grupuri care ii slujesc lui Dumnezeu, numite turma mică, și Alte oi. Turma mică este limitata la 144.000 de bărbați și femei aleși de pe pământ. Care vor fi regi și preoți peste pământ.
Eu ca un simplu cititor al Bibliei ma intreb: dacă cei buni merg toți în Rai. Cei răi în Iad. La chin veșnic, pământul ars. (precum spui) ăștia 144.000 vor domni peste un pământ pustiu? Nelocuit?
3) da e falsă ideea ca Împărația lui Dumnezeu este o stare a inimii. Sau este înăuntrul nostru, Deoarece nu poți explica logic ce anunța Isus Cristos în Luca 4:43, Matei 3, sau Matei 24:14. Care este vestea bună a Împărăției?
A, și să-ți mai spun ceva: Martorii lui Iehova nu au pretenția ca sunt infailibili, ca nu greșesc în înțelegerea Bibliei... din contră, când realizăm ca am înțeles și am predat greșit un lucru, îl recunoaștem și îl corectam. Pentru ca nu-i asa, lumina vine crescând. La 5 dimineața este puțină lumina, la 7 mai multa, la 11 mai multa și la amiaza e clar. e vizibil tot. În plus Iehova Dumnezeu dezvăluie anumite lucruri când consideră el ca e momentul, nu când vor oamenii. Fie ei și Martori ai lui Iehova. Sa știi asta de la un Martor al lui Iehova.
Cat despre turnul de veghe :)) mă faci să râd. Nu vreau sa fiu rău, dar nici nu ma pot abține. Ai vrea tu sa te bucuri de unitatea pe care o creează revista Turnul de Veghe. Ai vrea tu ca Penticostalii din Fiji, Guam, Australia, România, și toate celelalte aproximativ 240 de țări și teritorii sa fie toți hrăniți spiritual cu aceiași hrana spirituală. Dar stai, sunt sute de țări și teritorii unde nu se propovăduiește doctrina penticostala. sunteți mulți în America, și în general în tarile dezvoltate. Nu știi sa îmi spui nimic despre frații tăi penticostali din Rota, Zimbabwe, Congo Nigeria. Sudan, etc. Eu știu să-ți spun ceva despre Martorii lui Iehova din acele țări, și din orice țară îți alegi tu. ORICE ȚARĂ. sa nu mai zic ca deținem top 3 cele mai traduse reviste din lume, Turnul de Veghe, Treziţi-vă, și cel mai tradus site web, www.jw.org/ro mult peste google.com, Wikipedia, OMS, sau ONU. Pam Pam.
Și, bonus pentru tine, ca mi-esti simpatică. toată munca asta imensă cât este în spate, este făcută voluntar. Adică nu primim bani. Nici ca mergem la ușile oamenilor, nici ca traducem, construim, vorbim în Sala Regatului, ori ne vezi pe stradă la căruciorul cu literatura. Toți adulții au loc de muncă. Apoi în timpul lor liber fac ceva și pentru Dumnezeu și semenii lor. Nici "pastorii" noștri nu au salariu. Nici vreun beneficiu economic ori material de pe urma faptului ca sunt Martori ai lui Iehova. la voi cum e? :D
1) Versetele date de tine nu exclud Dumnezeirea lui Hristos. Spre ex, în 1 Corinteni 11:3 scrie ca Dumnezeu este Capul lui Hristos. Dar tot aici scrie ca bărbatul e capul femeii. Dacă faptul ca Dumnezeu este Capul lui Hristos Îl exclude pe Domnul Isus de la Dumnezeire, atunci și faptul ca bărbatul este capul femeii exclude femeia ca fiind om. Acesta e raționamantul tău, asa i?
În 1 Corinteni 15:20 scrie ca Domnul Isus a înviat. Unde scrie ca nu e Dumnezeu?
În 1 Petru 1:3 scrie ca Dumnezeu este Tatăl Domnului Isus. Da, ok, știam asta de la începutul Noului Testament. Altceva?
În 1 Ioan 2:1 scrie ca avem la Tatăl un Mijlocitor, și anume pe Domnul Isus. Da, din nou, știam deja ca El e Mijlocitorul nostru. Dar asta inseamna ca nu e Dumnezeu?
În 1 Ioan 4:9, 10 scrie că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Sau Fiu. Da, știm cu toții ca Domnul Isus a venit pe pământ, Și a lăsat slava pentru puțin timp și a devenit ca un om la înfățișare și asta ca să ne mântuiască. Dar nu înțeleg, scrie cumva ca Domnul Isus nu e Dumnezeu?
2) Cum adică semințiile din Apocalipsa nu sunt semințiile reale ale lui Israel? Atunci ce sens ar fi avut să le mai enumere? Și dacă ar fi doar niște nr simbolice înseamnă că și 144.000 e un nr simbolic, dar voi spuneți clar că nu este un nr simbolic, ci e unul literal. Pai, care e adevărul pana la urma? În plus, ar trebui sa mai citești Biblia ptc scrie CLAR în Apocalipsa 7:7 ca și leviții sunt incluși în acei 144.000, nu sunt excluși cum ai spus tu.
3) Cum adică Biblia nu ne învață că Împărătia lui Dumnezeu e in inima noastră? Scrie negru pe alb în Luca 17:21 ca Împărătia lui Dumnezeu e înăuntrul nostru. Doar nu minte Dumnezeu.
Da, Domnul Isus e Fiul lui Dumnezeu, știu asta de când eram mica, nu cred că era necesar sa îmi reamintești. Poate e nevoie sa îți reamintesc eu ca Domnul Isus e Dumnezeu.
În Ioan 20:28, după ce Toma L a văzut pe Domnul Isus înviat, I a spus: "Domnul meu și Dumnezeul meu!". În 2 Petru 1:1, în partea finala versetului scrie: "prin dreptatea Dumnezeului și Mântuitorului nostru Isus Hristos".
In Tit 2:13 scrie: "așteptând fericita noastră nădejde și arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu și Mântuitor, Isus Hristos."
În Galateni 1:1 scrie clar: "Pavel, apostol NU de la Oameni, nici printr-un OM, ci prin ISUS HRISTOS și prin Dumnezeu Tatăl, care L-a înviat din morți" și în versetele 11 și 12 scrie așa: "Fraților, vă mărturisesc că Evanghelia propovăduită de mine NU este de obârșie OMENEASCĂ, pentru că n-am primit-o, nici n-am învățat-o de la vreun OM, ci prin descoperirea lui ISUS HRISTOS.". În Isaia 9:6 scrie și mai clar: "Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat și domnia va fi pe umărul Luu; Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, DUMNEZEU TARE, Părintele veșniciilor, Domn al păcii.".
În plus, mai e ceva destul de ușor de înțeles: în Isaia 43:11 scrie ca Dumnezeu e singurul Mântuitor. La fel și în cap 45 unde scrie că Dumnezeu e singurul Dumnezeu drept și mântuitor și aceeași idee este accentuată în Osea 13:4. În Isaia 45:5 scrie ca Dumnezeu e Domnul si nu mai este altul, la fel și în versetul 6. La fel si în Deuteronomul 6:4 unde scrie ca Domnul Dumnezeul nostru e singurul Domn. Deci, Dumnezeu e singurul Domn și singurul Mântuitor. Atunci, apare o întrebare. De ce în Noul Testament scrie de atâtea ori ca Domnul Isus e Domnul si Mântuitorul nostru? (2 Petru 1:1, 8,11, Tit 2:13 etc.). Dacă stam sa gândim și noi câtuși de puțin, ne dăm seama foarte rapid ca Domnul Isus e Dumnezeu, ptc nu exista alt Dumnezeu și nici alt Domn și Mântuitor decât unicul Dumnezeu (Tatăl, Fiul și Sfântul Duh).
2) Dar în Apocalipsa unde erau acei 144.000? În cer sau pe pământ? (Apocalipsa 19:1)
3) Cum sa fie falsă? Deci Domnul Isus e mincinos? În Luca 17:21 Domnul Isus a spus foarte clar că Împărătia lui Dumnezeu este înăuntrul nostru. Sau știi tu mai bine decât El?
Cat despre toată povestea cu martorii lui Iehova... Tu în ceea ce ai scris mai sus ai pus accentul pe OAMENI și nu pe Dumnezeu. Ce îmi pasa mie ce faceți voi? Mie îmi pasa ce face Dumnezeu. Nu mai scoate în slăvi martorii, că cine se inalta va fi smerit, asa ca ai grija. Nu îmi pasa ce fac penticostalii din alte țări sau dacă sunt exact ca cei din România. Mântuirea e personală. Crezi ca nu mai dorm bine la noapte dacă nu știu cum sunt penticostalii din America? Sau crezi ca nu mai dorm bine la noapte dacă noi nu avem reviste și site uri foarte traduse?
. Dacă faceți ce faceți nu înseamnă că asta va mântuiește, știm foarte clar ca mântuirea vine prin credință, nu prin fapte. Și ghici ce? Nici noi nu primim bani pentru ca suntem penticostali, nici pastorii nu sunt plătiți pentru ceea ce fac sau sunt, nimeni nu e plătit pentru nimic. Sau ce? Credeai ca numai la voi e asa?
Citiți și voi alte cărți înafară de Biblie! Știți prea multe informații...
Citesc și alte cărți, dar Biblia e și va fi mereu pe primul loc ptc e singura carte care ne poate mântui sufletele
Ok. Împărația este în inima noastră. Ce anunța Isus în Luca 4:43? În Matei 24:14, ce trebuie sa anunțăm? Spune punctual.
Și vezi ca ar trebui sa te intereseze ce fac penticostalii din alte țări. 1Petru 2:17, asta dacă ați fi o organizatie unită. dacă sunteți fără cap și fără coadă, te interesează doar de pielea ta.
Evanghelia Împărăției lui Dumnezeu. Ce i asa greu de înțeles?
În 1 Petru 2:17 scrie sa i iubim pe frații noștri. În mod foarte clar se refera sa i iubești pe toți, dar dacă eu nu i cunosc, cum ii pot iubi? Desigur, dacă as avea ocazia sa ii cunosc sau sa ii vad sau sa aud despre ei, i as putea iubi, dar dacă nu știu nimic despre ei, rămâne sa ii iubesc pe cei pe care ii știu, nu i logic? Nu scrie în Biblie sa i iubești pe toți de pe tot pământul și dacă nu i cunoști sa te informezi despre ei ca să ii cunoști și sa ii poți iubi. Peste tot unde era vorba în Biblie sa îți iubești frații cred ca era vorba de cei din aceeași biserica, ori pe cei pe care ii cunoști (spre ex, Filimon nu cred ca era din aceeași biserica cu Pavel, dar tot trebuiau sa aibă dragoste de frati unii pentru alții deoarece se cunoșteau).
Buun. Mergem pe drumul cel bun. Sa presupunem ca suntem.colegi de școală. De banca chiar. Eu având altă religie fata de tine. Și tu, ca un bun creștin, vrei să respecți porunca lui Isus de anunța Evanghelia Împărăției. Cum procedezi? Ceva în genul:
-Alexandru
- Da beaupasant.
- Uite vreau să-ți spun și ție Evanghelia Împarației.
- te ascult
- pai gata, ți-am zis. Paa. Ne vedem mâine la școală.
Cam asa ceva, sau cum?
Daniela_Simo_1992 întreabă: