Spune-i din suflet ceea ce simți și te vei simți mai bine. Psalmi sunt plini de rugăciuni făcute de slujitorii săi. Poți invata din rugăciunile lor. Dar important e sa te rogi cu cuvintele tale.
Eu cred ca daca spui o rugaciune cu aceeasi gandire si cu aceeasi credinta, ea ajunge la Dumnezeu. Dumnezeu iti asculta rugaciunea
Mi-ai trezit interesul cu ultima rugăciune...
Ma puneau parintii sa o zic cand eram mic.cand ma rog, una din rugaciunile astea le spun, desi sunt simple si anoste.pana la urma, nu rugaciunea, ci ardoarea si credinta cu care le spui le fac sa fie linistitoare si purificatoare.
Da, înțeleg asta și sunt de acord. Dar voiam să fiu răutăcioasă... nu știu dacă există sigur cuvantul celestate, îmi sună cam dubios.
Tati
Forma corecta ar fi "Ceresc tata", dar asa am invatat-o "celestate" si asa o spun mai departe
Bine, acum am înțeles.
Fac abstracție și spun că „celestate" e un cuvânt care sună frumos. Ar fi interesant un așa cuvânt în vocabularul român.
Sergiu, vezi ca e ''ceresc Tata''.
Pentru mine efect linistitor au psalmii. Sfintii Parinti au adaugat, in psaltirea ortodoxa, niste mici rugaciuni dupa cativa psalmi. Pentru ca centrul credintei ortodoxe este pocainta si smerenia. Cu toate ca astfel de rugaciuni nu sunt intelese de toata lumea.
Cu credinta, daruire si dragoste, lasand o vreme gandurile lumesti.
Poti sa te rogi si cu cuvintele tale, dar poti sa te rogi si cu niste rugaciuni scrise (acatiste, paraclise, altele, etc.)
Mie cea mai apropiata de sufletul meu e Rugaciunea inimii : "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!" sau "(...) miluieste-ne pe noi! ". Multi calugari au dobandit darul rugaciunii neintrerupte cu rugaciunea asta.
Apropo, te poti ruga oriunde, oricand : la servici, acasa, pe masina, autobus, muncind, etc.