| PaulGrozavul a întrebat:

Ce i-as putea spune unui ateu despre Dumnezeu?

27 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca vrea sa auda ce ai de spus, poti sa incepi prin a-ti defini zeul si varianta credintei tale apoi sa prezinti dovezi concrete care sa demonstreze ca zeul tau este real.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Sa-l lasi cu ale lui conceptii. Oricum e pierdut. Si oricum, nu te va crede.

| WR104 a răspuns:

Nu-i treaba ta asta, lasa biserica sa-si faca treaba.

| alexeserban10 a răspuns:

Zi asa daca nu iezista Dumnezu atunci cine o creiat lumea si dc face minuni si cine face

| RAY a răspuns:

In primul rand trebuie sai prezinti dovezi bazate pe dovezi clare ca exista dumnezeu alte discuti sunt o pierdere de timp, orice ateu are ca baza metoda stiintifica adica o dovada clara, experimentala si dovedita, acceptata de comunitatea stiintifica

| DyNo a răspuns:

Dar unui crestin ce poti sa ii spui despre neexistenta lui zeului sau? Cam nimic... asa e si cu ateii. Cica: ''e pierdut'', a zis cineva, daca ateii sunt pierduti, tu cum mai esti?

| Pufuletica98 a răspuns:

Ca Domnul tu il poate obliga sa treaca de partea Lui, este alegerea proprie. Spune-i ca daca ar vrea sa vobeasca despre religie sa vina la tine in orice moment.

| roxaa15 a răspuns:

Orce i-ai spune unui ateu despre Dumnezeu, el nu te va crede.Asa ca daca vrei sa faci ceva pentru atei roaga-te pentru ei.Si eu am incercat prin vorbe si nu a functionat

Răspuns utilizator avertizat
| Alphawolf a răspuns:

Nu ai ce sa-i spui, trebuie sa-i demonstrezi. Cum vezi tu realitatea, ce anume consideri tu logic si ce nu, sau ce ai tu in imaginatie, este prea putin important daca nu poti demonstra. Trebuie sa demonstrezi ateului ca tu stii mai mult decat el daca este si ce este acel Dumnezeu pe care il sustii.

| Dragos_Arapasu_1994 a răspuns:

Pe un ateu nciciodata nu il vei convinge ca exista Dumnezeu vorbindu-i din Biblie(zic asta pentru ca stiu nu ca nu apreciez Cuvantul lui Dumnezeu).Ca sa te raportezi la o discutie cu un ateu despre existenta lui Dumnezeu trebuie sa te raportezi la creatie, argumentand si aducand dovezi, deoarece creatia dezvaluie existenta lui Dumnezeu, adica lucrurile complexe ale creatiei nu pot avea ca baza niste intamplari fara ca cineva sa fi intervenit.Iti dau doar un exemplu, daca vei mai avea nevoie iti voi mai da pe parcurs.Pamantul a fost pus nici prea departe de soare nici prea aproape, a fost asezat exact. Daca pamantul (planeta) ar fi fost putin mai aproape de soare cu cateva grade doar, pe pamant nu ar fi putut exista viata deoarece ar fi aratat ca desertul sahara, daca pamantul ar fi fost cu doar cateva grade mai departe de soare nu ar fi sost conditii de viata deoarece ar fi sost intuneric si frig.Cine oare sta in spatele acesui lucru complex? Intamplarea? Cum poate dezordinea sa creeze ordine? E imposibil. Apoi daca ne raportam la corpul uman:de exemplu capacitatea de stocare a creierului, noi folosim doar o sutime din 1% din totalul capacitatii de stocare a informatiilor.Cum se explica acest fenomen? Cu siguranta arata existenta unei fiinte mult mai inteligente decat omul.Sau se poate creea ceva care sa aiba sentimente? Putin probabil? Insa cum se explica forta dinamica care sustine universul cu planetele lui? Nu sta in spate un creator?, O fiinta cu mult mai inteligenta decat omul? Exemple mai sunt multe sper ca un pic te-a ajutat asta.Sa fi ateu e mai greu decat sa susti existenta lui Dumnezeu.De fapt cei care se declara atei nu ca nu ar crede ca exista Dumnezeu ci nu vor sa creada si combat ceva ce fara carti si cerneala poti demonstra.Sa nu uiti:Creatia dezvalui gloria lui Dumnezeu de aceea ei sunt fara scuza!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Dragos_Arapasu_1994):

Daca pamantul ar fi fost mai aproape sau mai departe de soare ar fi aparut 2 variante :
a - nu ar fi fost viata pe planeta ASTA
b - ar fi fost viata dar mult mai diferita decat cea pe care o stim acum deoarece s-ar fi adaptat la mediul respectiv

Chiar daca nu ar fi fost pe Terra, mai sunt milioane (sau miliarde) de alte planete potrivite pentru a sustine viata asa cum este aici + planete potrivie pentru a sustine alte forme de viata. Ai impresia ca planeta noastra din atatea cate sunt a fost singura care a castigat la 6/49 al universului si a fost o singura tragere?

Eroarea argumentului cu "distanta perfecta a pamantului" e ca acel argument presupune ca toata viata din univers are nevoie 100% de exact aceleasi conditii pentru dezvoltare ca la noi.

Tu cand auzi de "viata pe alte planete" la ce te gandesti? Ea trebuie sa arate si sa se comporte 100% ca cea de aici? Daca raspunzi cu "NU", atunci argumentul tau cu distanta perfecta cade. Daca raspunzi cu "DA", atunci trebuie sa te documentezi mai mult.

| Dragos_Arapasu_1994 a răspuns (pentru anonim_4396):

Distanţa optimă dintre pămînt şi soare
1 Pentru ca viaţa să fie posibilă pe pămînt‚ acesta trebuia să îndeplinească anumite condiţii foarte precise. Să analizăm‚ de exemplu‚ cantitatea de lumină şi căldură provenită de la soare. Planeta noastră‚ în realitate‚ nu primeşte decît o infimă parte din energia produsă de soare‚ dar aceasta este exact cantitatea necesară întreţinerii vieţii. Explicaţia constă în faptul că pămîntul se află la distanţa optimă de soare‚ în medie la 149.600.000 de kilometri. Dacă el ar fi mai aproape sau mai departe de soare‚ atunci fie că ar fi prea cald‚ fie că ar fi prea rece‚ iar viaţa nu ar putea exista.
2 Pămîntul efectuează o rotaţie completă în jurul soarelui cu o viteză de aproximativ 107.000 de kilometri pe oră. Aceasta este exact viteza necesară pentru a contrabalansa atracţia soarelui şi pentru a menţine globul la distanţa ideală de soare. Dacă această viteză s-ar micşora‚ planeta noastră s-ar apropia de soare şi‚ cu timpul‚ ar deveni un deşert pîrjolit ca Mercur‚ planeta cea mai apropiată de soare. Temperatura diurnă a lui Mercur depăşeşte 300 de grade. În schimb‚ dacă pămîntul şi-ar mări viteza de revoluţie‚ el s-ar îndepărta de soare şi ar putea deveni un deşert de gheaţă ca Pluton‚ planeta cea mai îndepărtată de soare‚ a cărei temperatură este de aproximativ 185 de grade sub zero.
3 Pe de altă parte‚ la fiecare 24 de ore pămîntul execută o rotaţie completă în jurul axei sale‚ rotaţie care determină alternativ şi cu regularitate apariţia zilei şi a nopţii. Dar ce s-ar întîmpla dacă nu ar efectua această rotaţie în jurul propriei axe decît o dată pe an? O parte a pămîntului ar rămîne expusă la soare pe parcursul întregului an şi probabil că ar deveni un deşert fierbinte‚ în timp ce partea cealaltă‚ rămînînd în întuneric în acelaşi interval de timp‚ ar deveni şi ea un pustiu‚ însă unul de gheaţă. Puţine forme de viaţă ar putea supravieţui în condiţii atît de extreme. Practic‚ nici una.
4 Axa în jurul căreia se roteşte pămîntul are o înclinaţie de 23‚5 grade faţă de soare. Fără această înclinaţie anotimpurile nu ar putea avea loc‚ iar clima ar fi aceeaşi pe tot parcursul anului. Desigur că aceste condiţii nu ar exclude viaţa‚ însă aceasta ar fi‚ fără îndoială‚ mai puţin plăcută‚ iar în numeroase regiuni ale globului ciclurile recoltelor ar fi complet dereglate. Dacă axa pămîntului ar fi mai înclinată decît este acum‚ verile ar fi extrem de fierbinţi iar iernile foarte aspre. Aşadar‚ la originea anotimpurilor atît de variate şi atît de plăcute se află acea înclinaţie de 23‚5 grade. În multe locuri de pe pămînt oamenii se pot bucura de o primăvară plăcută‚ caracterizată prin trezirea la viaţă a plantelor şi a copacilor precum şi de înflorirea splendidelor flori; de o vară călduroasă‚ care permite tot felul de activităţi în aer liber; de o toamnă mai degrabă răcoroasă‚ pe parcursul căreia frunzele îmbracă splendide culori schimbătoare; şi de o iarnă care oferă impresionantul spectacol al munţilor‚ al pădurilor şi cîmpiilor acoperite de zăpadă.
MERITA SA CITESTI IN CONTINUARE.
Uluitoarea noastră atmosferă
11 Atmosfera pămîntului‚ de asemenea‚ este unică şi într-adevăr extraordinară. Nici o altă planetă a sistemului solar nu beneficiază de o asemenea atmosferă. Nici măcar Luna‚ fapt care explică de ce astronauţii au nevoie de un combinezon spaţial pentru a supravieţui pe acest estru. Dimpotrivă‚ pe pămînt acest combinezon este inutil‚ deoarece atmosfera conţine într-o proporţie ideală gazele absolut necesare vieţii. Unele dintre aceste gaze în stare pură sînt mortale‚ dar‚ întrucît le găsim combinate într-o proporţie adecvată‚ putem respira la adăpost de orice pericol.
12 Unul dintre aceste gaze‚ oxigenul‚ constituie 21 % din volumul aerului pe care îl respirăm. Fără el animalele şi oamenii ar muri în cîteva minute. Dar prea mult oxigen ar periclita viaţa. De ce? Deoarece oxigenul pur devine toxic atunci cînd este inspirat mai mult timp. Pe de altă parte‚ cu cît proporţia de oxigen creşte‚ cu atît mai uşor se aprind obiectele. Aşadar‚ dacă în atmosferă ar exista mai mult oxigen‚ materialele combustibile s-ar aprinde pe neaşteptate‚ provocînd incendii care ar fi greu de stăpînit. Dar‚ ca o dovadă de înţeleaptă prevedere‚ oxigenul este amestecat cu alte gaze‚ mai ales cu azot‚ care constituie 78 la sută din volumul atmosferei. Totodată‚ azotul nu este doar un simplu diluant. În timpul furtunilor‚ milioanele de fulgere care brăzdează cerul aproape peste tot pe glob cauzează combinarea azotului cu oxigenul. Compuşii rezultaţi sînt împrăştiaţi pe pămînt‚ prin intermediul ploii‚ unde servesc de îngrăşămînt vegetaţiei.
13 Bioxidul de carbon reprezintă mai puţin de unu la sută din atmosferă. Ce utilitate poate avea o cantitate atît de neînsemnată? Fără acest bioxid de carbon viaţa vegetală ar înceta. Fapt este că plantele trebuie să-l absoarbă înainte de a elimina oxigenul. Oamenii şi animalele inspiră acest oxigen şi expiră bioxidul de carbon. O proporţie mai mare de bioxid de carbon în atmosferă ar fi nefastă animalelor şi omului. În proporţie mai mică‚ bioxidul de carbon ar fi insuficient pentru existenţa vegetaţiei. Ce ciclu minunat şi precis! Viaţa vegetală‚ animală şi umană poate exista graţie acestuia.
14 Atmosfera însă nu serveşte numai producerii hranei indispensabile vieţii; ea mai este şi un scut al pămîntului. La o distanţă de douăzeci de kilometri deasupra globului‚ un strat subţire de ozon filtrează dăunătoarele radiaţii solare. În lipsa acestui strat de ozon‚ radiaţiile solare ar putea distruge viaţa de pe pămînt. Atmosfera mai joacă un rol protector şi împotriva bombardamentelor cu meteoriţi. Majoritatea acestora nu ating niciodată pămîntul‚ deoarece se dezintegrează în atmosferă. Noi îi vedem ca pe nişte stele căzătoare. Dacă nu ar fi atmosfera‚ pămîntul ar fi bombardat de milioane de meteoriţi care ar cauza mari pagube vieţii şi bunurilor materiale.
15 În afară de rolul ei protector‚ atmosfera îl mai are şi pe acela de izolator termic‚ împiedicînd pierderea căldurii în spaţiul glacial. Cît despre atmosfera însăşi‚ ea rămîne în jurul globului graţie forţei gravitaţionale a pămîntului. Această forţă este suficientă pentru a reţine atmosfera‚ dar nu atît de puternică încît să ne împiedice libertatea de mişcare.
16 Atmosfera‚ nu numai că este indispensabilă vieţii ci‚ datorită faptului că cerul se schimbă constant‚ ea constituie una dintre cele mai frumoase privelişti existente. Întinderea şi splendoarea cerului sfidează imaginaţia‚ pămîntul fiind astfel înconjurat de un cer de o infinită frumuseţe şi incomparabile culori. La răsărit o văpaie aurie anunţă un nou revărsat de zori‚ în timp ce la apus cerul îi spune zilei la revedere într-o revărsare de roz‚ portocaliu‚ roşu şi purpuriu. Norii albi şi pufoşi prezic o frumoasă zi de primăvară sau de vară‚ în timp ce toamna‚ o perdea de norişori albi anunţă apropiata instalare a iernii. Noaptea‚ cerul înstelat oferă un spectacol superb‚ iar clarul de lună este de o frumuseţe fără seamăn.
17 Într-adevăr‚ atmosfera terestră este indispensabilă şi minunată în acelaşi timp şi aceasta în toate privinţele. Un colaborator al unui ziar medical englez a făcut odată următorul comentariu: „Dacă luăm bine seama‚ cerul este o realizare miraculoasă. El funcţionează tot atît de exact ca orice alt lucru din natură‚ îndeplinindu-şi toate atribuţiile pentru care a fost conceput. Mă îndoiesc că cineva ar putea găsi vreodată mijlocul de a-i aduce vreo îmbunătăţire‚ afară de faptul de a muta‚ ocazional‚ cîte un norişor ici şi colo."6 Aceste cuvinte ne fac să ne gîndim la exprimările unui bărbat care a trăit în urmă cu mai multe mii de ani şi care‚ atunci cînd a fost pus în faţa acestor remarcabile fenomene cereşti‚ le-a recunoscut drept „lucrări prodigioase ale Celui care este perfect în cunoştinţă". Fără nici o îndoială că el se referea la „Creatorul cerurilor‚ Cel Mare care le-a întins". — Iov 37:16; Isaia 42:5.
Apa — o substanţă extraordinară
18 Pămîntul conţine imense cantităţi de apă ale cărei proprietăţi sînt indispensabile vieţii. Apa‚ care există în cantităţi mult mai mari decît oricare altă substanţă‚ prezintă caracteristici foarte avantajoase. Ea există sub formă gazoasă (vaporii de apă)‚ lichidă şi solidă (gheaţa)‚ deci la orice temperatură înregistrată pe pămînt. De altfel‚ miile de substanţe diferite necesare vieţii umane‚ animale şi vegetale trebuie să fie vehiculate de către un lichid‚ fie el sîngele‚ fie seva. Apa este elementul ideal în acest scop‚ deoarece ea poate dizolva mai multe substanţe decît oricare alt lichid. Fără apă‚ organismele vii nu s-ar putea hrăni deoarece ele au nevoie de acest element pentru a dizolva substanţele cu care se nutresc ele.
19 Îngheţarea apei este un alt fenomen extraordinar. Cînd apa unui lac sau apa mării se răceşte‚ ea devine mai grea‚ deci se lasă la fund‚ fapt care provoacă urcarea apei mai calde şi mai uşoare la suprafaţă. Însă‚ atunci cînd apa se apropie de punctul ei de îngheţ‚ procesul este invers. Răcindu-se şi mai mult‚ ea devine de data aceasta mai uşoară şi urcă‚ transformîndu-se în gheaţa care pluteşte la suprafaţă. Aceasta are‚ la rîndul ei‚ un efect izolant‚ împiedicînd îngheţarea apelor mai adînci‚ protejînd astfel viaţa subacvatică. Fără această extraordinară proprietate a apei‚ gheaţa ar cuprinde iarnă de iarnă tot mai mult spaţiu spre fundul apei‚ unde razele soarelui nu ar mai putea-o topi. Cu timpul‚ apele rîurilor‚ lacurilor şi chiar ale oceanelor ar îngheţa iar pămîntul ar deveni o planetă de gheaţă‚ improprie vieţii.
20 Un alt fenomen extraordinar este acela care face posibil ca şi regiunile îndepărtate de mări‚ de lacuri sau rîuri‚ să primească apa indispensabilă vieţii. Sub efectul căldurii solare‚ în fiecare secundă miliarde de litri de apă se transformă în vapori. Aceştia‚ fiind mai uşori ca aerul‚ se ridică sub formă de nori‚ care sînt deplasaţi de vînturi şi curenţi. În anumite condiţii‚ aceşti vapori de apă vor cădea din nou pe pămînt sub formă de ploaie. Totodată‚ picăturile de ploaie nu depăşesc o anumită mărime. Să ne imaginăm dezastrul pe care l-ar cauza acestea dacă ar atinge dimensiuni gigantice! Dimpotrivă‚ ploaia cade în general liniştit‚ cu stropi mici‚ aşa încît rareori culcă la pămînt chiar şi un fir de iarbă sau firavele flori. Apa depune mărturie‚ evident‚ despre o inteligenţă superioară‚ plină de atenţie. — Psalm 104:1‚ 10–14; Ecleziast 1:7.
„Solul productiv"
21 Unul dintre scriitorii Bibliei vorbeşte despre Dumnezeu ca despre „Acela care a stabilit în mod solid solul productiv prin înţelepciunea sa" (Ieremia 10:12). Or‚ acest „sol productiv"‚ solul pămîntului‚ este într-adevăr impresionant. Compoziţia sa‚ care reflectă înţelepciune‚ oferă tot ceea ce este necesar creşterii plantelor. Acestea combină elementele nutritive şi apa din sol cu bioxidul de carbon din aer‚ în prezenţa luminii‚ pentru a produce hrana. — Vezi Ezechiel 34:26‚ 27.
22 Solul conţine elementele chimice indispensabile perpetuării vieţii umane şi animale. Totuşi‚ pentru ca aceste elemente să poată fi asimilate de corp‚ ele trebuie să fie transformate de către vegetaţie. La aceasta îşi aduc aportul nişte minuscule organisme vii care pot fi găsite cu milioanele într-o lingură de pămînt! Ele există sub o formă infinit de variată‚ fiecare lucrînd fie la transformarea frunzelor sau a ierbii moarte precum şi a altor resturi în materie utilizabilă‚ fie la aerisirea solului pentru ca aerul şi apa să poată pătrunde în el. Anumite bacterii transformă azotul în compuşi de care plantele au nevoie pentru a creşte. Stratul arabil al solului este ameliorat de către rîme şi insecte care scormonesc solul‚ scoţînd în permanenţă la suprafaţă particulele de dedesubt.
23 Este adevărat că din cauza unei utilizări incorecte sau din cauza altor factori‚ o parte a solului poate fi deteriorată‚ însă această stare nu rămîne în permanenţă. Realitatea este că pămîntul are uimitoare posibilităţi de regenerare. Lucrul acesta se poate vedea‚ de exemplu‚ acolo unde el a fost devastat de incendii sau erupţii vulcanice. Cu timpul‚ vegetaţia reapare. Pămîntul mai poate fi readus la normal şi printr-o evitare a poluării‚ chiar şi în regiunile unde acesta a devenit pustiu şi steril. Dar în ceea ce priveşte consecinţele unei rele utilizări a solului‚ este important de ştiut că Creatorul globului nostru are în mod precis scopul de a-i ‚distruge pe cei ce distrug pămîntul‘ şi de a face din acesta o locuinţă eternă pentru om‚ aşa cum a fost amenajat el la origine. — Apocalips 11:18; Isaia 45:18.
Să fie o simplă întîmplare?
24 Să revenim‚ aşadar‚ la cele de mai înainte şi să reflectăm la unele puncte: Să fie doar o simplă întîmplare faptul că pămîntul se află la o distanţă ideală de soarele care îi furnizează energia necesară sub formă de lumină şi căldură? Oare întîmplarea l-a făcut să-şi parcurgă orbita în jurul soarelui cu o viteză optimă‚ să facă o rotaţie completă în jurul propriei axe în decurs de 24 de ore şi să aibă o înclinaţie a axei la un unghi ideal? Întîmplător este oare dotat pămîntul cu o atmosferă care îl protejează şi care face posibilă viaţa graţie unui amestec de gaze bine proporţionat? Este întîmplător faptul că pămîntul dispune de apa şi de solul indispensabile obţinerii hranei‚ că produce atîtea fructe‚ legume şi alte produse alimentare atît de delicioase şi într-o multitudine de culori? Întîmplarea să fie oare la originea cerului‚ a munţilor‚ a rîurilor‚ a lacurilor‚ a florilor‚ a plantelor şi arborilor de o rară frumuseţe precum şi la originea atîtor alte lucruri vii atît de plăcute?
25 Mulţi oameni afirmă că toate acestea nu pot fi nicidecum consecinţele unei întîmplări oarbe. Ei văd în acestea mai degrabă pecetea indiscutabilă a unei creaţii deliberate‚ raţionale şi inteligente. Recunoscînd faptul acesta‚ şi beneficiind de toate aceste lucruri‚ ei consideră că este cît se poate de corect ca oamenii să se ’teamă de Dumnezeu şi să-l glorifice‘‚ fiindcă el este Acela „care a făcut cerul şi pămîntul şi marea şi izvoarele de apă". — Apocalips 14:7.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Dragos_Arapasu_1994):

Degeaba imi dai raspunsuri cu copy-paste daca habar n-ai despre ce vorbesti.

Aceste conditii se refera la tipul de viata deja existent AICI. Pe alte planete care sunt diferite fie viata nu a aparat, fie A EVOLUAT ASTFEL INCAT SA SE ADAPTEZE LA MEDIUL RESPECTIV.

Tu cand auzi de "viata pe alte planete" la ce te gandesti? Ea trebuie sa arate si sa se comporte 100% ca cea de aici? DA sau NU? Daca raspunzi cu "NU", atunci argumentul tau cu distanta perfecta cade. Daca raspunzi cu "DA", atunci trebuie sa te documentezi mai mult.

Ai impresia ca planeta noastra din atatea cate sunt a fost singura care a castigat la 6/49 al universului si a fost o singura tragere?

| Dragos_Arapasu_1994 a răspuns (pentru anonim_4396):

Atunci cand ai idei preconcepute si nu analizezi dovezile nu mai este treaba mea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Dragos_Arapasu_1994):

Incearca sa raspunzi celor 2 intrebari :

Tu cand auzi de "viata pe alte planete" la ce te gandesti? Ea trebuie sa arate si sa se comporte 100% ca cea de aici, DA sau NU?

Răspuns utilizator avertizat
| NoShit a răspuns:

Conversaţiile dintre un ateu şi un credincios mereu vor duce la contradicţii, atâta timp cât nu se ajunge la un punct comun. Având în vedere că fiecare are concepte diferite, atâta timp cât nu încerci să judeci din perspectiva ateului, nu are rost să porţi cu el o conversaţie legată de D-zeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca este un Dumnezeu al tuturor, care iubeste pe toti la fel.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca s-ar descoperi intr-un mod concret as zice "da, existi" dupa care i-as pune o serie de intrebari. Daca e zeul biblic, nu vreau raiul lui din anumite motive. Daca imi respecta libertatea de a alege, eu vreau sa fiu neutru, eventual sa ma trimita inapoi pe pamant. Daca vrea sa ma trimita in rai sunt dispus sa-i cedez locul meu altuia. Daca el este un zeu cu adevarat corect va gasi o solutie pentru decizia mea. Daca este un zeu obsedat de putere care vrea ca oamenii sa se inchine la el neaparat, prefer sa ma duc in iad.

Totusi, nu s-a descoperit si nu o sa se descopere (deoarece este la fel de real ca Batman).

Si ca o completare, nu vreau sa se descopere doar mie. Vreau sa se arate tuturor in acelasi fel. E atotputernic (cica), se poate arata, isi poate demonstra existenta foarte simplu.

Daca apare sub forma unui om inalt de 3 km care leviteaza, mie mi se pare o dovada destul de buna. Si ca sa complicam putin, sa tina in maini 2 sori sau 2 gauri negre.
Mai mult de atat, nu as fi singurul care ar vedea asta.

| amusername a răspuns:

Eu as felicita un ateu pentru ca are inteligenta necesara ca sa isi dea seama ca religia e doar o prosteala transmisa din generatie in generatie, o forma de manipulare in masa.

Răspuns utilizator avertizat
| Teodorh a răspuns:

Oameni buni, eu sunt ateu, am cercetat tot ce a dovedit stiinta in ultimi ani si dovezile sunt clare, viata se poate creea datorita conditiilor, nu a interventiei divine.Cel care a inventat biblia a fost de 1000 de ori mai inteligent ca vestitul Albert Einstein, ganditi`va ca nu e usor sa minti o populatie atat de vasta timp de 2000 de ani, dar uite ca se gasesc dovezile contradictorii.Biblia a fost scrisa pentru manipularea in masa deoarece daca nu era acel ceva, de care oamenii sa se teama, cum ar fi fost toata planeta asta? Ar fi fost HAOS si DISTRUGERI, nimeni nu tinea cont de nimic, pentru ca nu se temeau de nimeni.Stiinta a dovedit ca particulele (ca heliu sau carbonul) pot aparea pentru o fractiune de secunda DIN NIMIC si dupa care dispar din nou! Cautati despre teoriile Big bang si Big crunch, care explica cum universul se extinde, apoi se contracta.Cat despre echilibrul vietii de pe pamant, viata nu exista doar aici, mai sunt 1000000 de planete care pot sustine viata,si care sunt la distanta ideala de steaua lor (adica de soare). Dar cine poate merge pana acolo sa verifice daca este viata? Deocamdata nimeni,deci nu va pripiti cu argumente cum ca nu exista viata altundeva decat aici, ca se va descoperi! Doar ca nu acum, si cand se va descoperi viata pe alta planeta, ar spulbera TOATE visele credinciosilor, deoarece biblia i`a invatat ca doar pe noi ne-a creeat Dumnezeu.Dar hai sa va intreb o chestie, in biblie zice ca Dumnezeu a creeat planetele si soarele in 6 zile iar a 7-a s-a odihnit corect? Dar celalalte 10000000000000000000 de planete, si celelalte 100000000000000000 de stele ca soarele, cine le-a creat? Mama? Oameni buni, traiti in era internetului, de ce nu vreti sa faceti ceva util cu acesta in afara de sa va jucati/stati pe facebook? Documentati`va va rog frumos, nu mai traiti sub aceleasi minciuni induse in mintea voastra de catre parinti si stramosi de 2000 de ani incoa...Multumesc celor care imi vor asculta sfatul happy

| Teodorh a răspuns (pentru amusername):

Eu sunt ateu happy Si am raspuns la discutia asta, despre credinta.Dar nu stiu de ce mie nu imi apare laughing

| PaulGrozavul explică (pentru Teodorh):

Eu as zice asa:
C-adevărata bogăție-e imposibil de exprimat de scriitori,
Imposibil de estimat de cercetători.

| Bozianu_Sebastian_1991 a răspuns:

Am observat și citit o gramada de opinii. Hai sa auziti și punctul de vedere al unui creștin.
În primul rand, religie este o porcărie. Religia este o arma, poate cea mai mare arma de control al maselor. Apoi, am citit intr-un comentariu ca "cine a inventat Biblia, a fost un geniu mai mare decât Albert Einstein". Exista niște izvoare istorice care afirma scrierile Bibliei. În afară de Moise, David, Solomon, și apostoli, restul cărților au autori unici. Doar cei enumerați mai sus au mai multe cărți scrise, și au fost introduse în canonul Biblie. Așa ca, pentru a stabili de la început, sunt peste 30 de autori în Biblie. Și, așa Cum se fac cercetări în toate domeniile, s-au făcut cercetări și asupra acestui lucru, si s-a ajuns la concluzia ca Biblia a fost scrisa de-a lungul a foarte mulți ani. Deci, va garantez ca Dumnezeu nu e de acord cu deviza "crede și nu cerceta", ba chiar vrea sa cercetezi. A fost scrisa în 2 limbi la început. Ebraica și greacă. La fel Cum exista izvoare istorice despre tot ce știm noi ca s-a întâmplat în istorie, la fel exista și despre Biblie. Nu degeaba numerotarea timpului se face cu î.H și d.H. Dacă exista oameni care au convingerea asta, Cum ca Dumnezeu nu exista, îi provoc sa citească Biblia, și le garantez ca nu vor mai fi aceași oameni, fiindcă exista un Duh Sfânt care cercetează, iar eu am experimentat asta în mod personal. Cine mă crede, bine. Cine nu, la fel de bine. Poți trai cu idea ca nu exista Dumnezeu. Dar dacă exista, ce te faci!?! Dacă nu ai experimentat nimic cu Dumnezeu, este pentru ca nu El te caută, ci tu trebuie sa îl cauți pe El. Și dacă îl cauți, îți garantez ca îl vei găsi, și în momentul in care îl vei găsi, vei ști ca nu ai trăit o bucurie mai imensa, și ca știi din acel moment ce vreo sa faci cu viața ta și Cum vrei sa ti-o trăiești. Dumnezeu nu te cheamă la un set de reguli sau la o doctrina. Dumnezeu te cheamă la o relație personala, la o viață dusa alături de El. Ăsta înseamnă sa îi vorbești ca celui mai bun prieten, ca celei mai dragi rude sau cunoștințe pe care o ai. Când se va întâmpla asta, vei înțelege. Mă vei întreba, "Dacă exista Dumnezeu, de ce este atât de multă suferință în lume? De ce permite atâta necaz?". Dpmdv, Dumnezeu a creat pământul și tot ce e pe el, și l-a lăsat la dispoziția omului. Însă firea omului e bolnava, vrea sa conducă, vrea mai mult, mai mult și mai mult. Dumnezeu permite aceste lucruri pentru ca vrea ca oamenii sa vina la El din proprie inițiativa, nu pentru intervențiile sale. Ascultarea de Domnul face mai mult decât toate jertfele și toate faptele. Iar neascultare de El e rezultatul a ceea ce se întâmplă în lume la ora actuala.
Și mai e o chestie... Dumnezeu cheamă oamenii la El. Și o face cu frumosul... Dar fereasca-ne de ziua în care ne va "trânti" la pământ ca sa constientizam.