Doar Fantasy. .
Bun, raspunzand la intrebarea ta:
Aceste lucruri ii sperie pe ei, si ei fiind crestini care vor sa-si apere religia si doctrina cred ca o sa ni se faca si noua frica si o sa ne intoarcem la religie sau sa ne puna pe ganduri. Ceea ce nu inteleg ei este ca noi suntem destuli de convinsi ca un dumnezeu personal si omniscient nu poate exista. Dar mintile orbite de religie nu isi pun intrebari asa ca nu pot decat sa creada si atat. Dar de ce sa ne punem noi intrebari complicate si sa cautam raspunsuri si mai complicate cand putem pune totul in bratele lui dumnezeu si sa lasam mintea sa leneveasca?
Subscriu la comentariul tau NoShit.
Doar ca, exact cum zici si tu, oamenii astia nu gandesc mai mult ca o portocala si nu vor intelege nimic.
Omul incult si fara argumente, cand este prins la ingesuiala singura lui scapare este sa de cu pumnul si sa injure, comortament contrar oamenilor documentati ce-ti dau un argument logic.
Am observat si eu acest comportament si adesea se intampla cand maresti miza, incepi sa intri in stiinta si inlucruri complexe. Aceasta trecere, de la banala conversatie despre crestinism pe domeniul stiintific este prea mult pentru unii oameni. Unii se retrag, altii te ameninta.
Conform Bibliei, nu exista iad, deci cei care spun asa sunt persoane care nu cunosc foarte bine Scripturile. Apoi daca cineva vrea sa aplice ce spune Biblia doar de frica unei pedepse, atunci nu-l slujeste pe Dumnezeu dintr-o motivatie corecta.
Jertfa lui Cristos ne spala pacatele si ne ajuta sa avem o relatie buna cu Dumnezeu, dar si avem posibilitatea de a primi viata vesnica pe un pamant paradiziac.Ioan3:16,Psalmi37:9-11,29; Matei5:5.Cat despre nemurire, conform Bibliei doar144000 de oameni au privilegiu de a merge la cer si de a fi coregenti alaturi de Isus, indeplinind rolul de regi, judecatori si preoti. Apocalipsa14:1-4; 5:9, 10.Deci, jertfa lui Isus are un rol foarte important in realizarea scopului lui Dumnezeu, iar noi pretuim si chiar comemoram in fiecare an, moartea lui Cristos, aratand astfel respect fata de ccea ce a facut in favoarea noastra.Luca22:19,20
Daca mor acum, pot fi inviata pe un pamant paradiziac.Ioan5:28,29.Dar este si posibilitatea de a nu muri, daca vine sfarsitul, supravietuitorii au ocazia de a nu muri niciodata. Apocalipsa7:9-14 vorbeste de o mare multime care vine din necazul ce mare, deci supravietuitorii Armaghedonului.Iar cand spun ca nu exista viata dupa moarte ma refer la ce zic religile, ca dupa moarte ceva din corp supravietuieste si merge in rai sau iad.Biblia nu sustine o astfel de idee, ci spune ca omul cand moare merge in pamant si nu mai stie nimic.Eclesiast9:5,6,10.Ca sa traiasca din nou trebuie inviat.Inclusiv cei 144000 care merg la cer mor si sunt inviati la viata cereasca. 1Corinteni15:51-53
De fapt nu e iad si rai ci viata vesnica si moartea vesnica daca incercati sa intelegeti ca dumnezeu exista ar fi bine daca nu o sa vedeti in curand. Dumnezeu judeca pe om cu cat stia acel om despre el dar daca omul stie si aude de dumnezeu si nu il primeste in sufletul lui o sa afle mai tarziu.
M-as rade atunci cand se va afla ca Dumnezeu este o fiinta extraterestra muritoare. Sau mai rau o masinarie.
E o diferență între amenințări și avertizări. Nu putem să amenințăm atâta timp cât nu putem obliga pe nimeni să creadă în Dumnezeu cu forța.
Şi când un fanatic religios te înjură de draci şi sfinţi să crezi în dumnezeul lui mai e avertizare?
Si tu ce cauti la rubrica asta? Daca nu intrat nu iti stricai inima! O sa ti se ridice tensiunea!
"o să-mi răspundeţi cu da, pe baza unor poveşti citite din cărţi SF"
SF = Science Fiction
Religia e in contradictie cu Stiinta. Cand cineva se gandeste sa scrie o carte/sa faca un film SF se bazeaza pe stiinta, numai ca pe partea care nu a fost dovedita inca dar e plauzibila.
Într-adevăr aici ai dreptate. Doar că sunt multe cărţi care intră în categoria SF, deşi sunt doar fantasy; cred că asta aveam în minte.
Doar Fantasy. .
Bun, raspunzand la intrebarea ta:
Aceste lucruri ii sperie pe ei, si ei fiind crestini care vor sa-si apere religia si doctrina cred ca o sa ni se faca si noua frica si o sa ne intoarcem la religie sau sa ne puna pe ganduri. Ceea ce nu inteleg ei este ca noi suntem destuli de convinsi ca un dumnezeu personal si omniscient nu poate exista. Dar mintile orbite de religie nu isi pun intrebari asa ca nu pot decat sa creada si atat. Dar de ce sa ne punem noi intrebari complicate si sa cautam raspunsuri si mai complicate cand putem pune totul in bratele lui dumnezeu si sa lasam mintea sa leneveasca?
Amuzant. Pe principiul "To be or not to be".
O fi şi aşa, dacă eşti ateu nu-i neapărat să fii mai inteligent, deşi depinde ce au la bază jignirile din partea ateilor. Sunt curioasă.
Sunt de acord. Chiar dacă din punctul ei de vedere or fi jigniri, sunt lucruri realiste la bază.
Diavolul vrea cate mai multe suflete in iad si nu il putem lasa sa faca asta! Nu intelege-ti ca o facem pentru binele vostru.Bine daca vreti sa stati cu nelegiuitul face-ti cum vreti.
Nu-i normal sa ameninte cand vad ca voi faceti contrar cand mama ta sau tatal tau te bate pentru a nu mai face acel lucru tu crezi ca te bate ca asa el rau si il doare in cur de tine ma rog depinde de parinte. cine are constiinta se simte sunt atatea miracole care nu au explicatie logica, sunt unele chestii pe care nimeni nu le poate explica poate doar sa se simta."nu mai incercati sa faceti voi fapte bune " pana si francmasonii au constiinta si ei cred in dumnezeu dar nu vor sal asculte.si daca tot ziceti voi ca logica exista in orice lucru spuneti asta despre iubire sau suflet acum o sa incepeti ca iubirea e o atractie fizica nu e adevarat 2 oameni pot fi legati si prin dragoste ex cand gasesti un om cu care te intelegi intervine prietenia nu eu ma imprietenesc cu unul ca ma atrage fizicul lui. doar nu tiailuat sotie sa faci sex toata ziua buna ziua. si daca zici tu ca iadul sau raiul nu exista intreaba 3 oameni in moarte clinica si ai sa vezi ce se intampla. tu daca mori te rencarnezi in ce in oaie sau vaca sau in dansatoare din buric nu ci vei trai intro lume spiritoala.
"Nu-i normal sa ameninte cand vad ca voi faceti contrar" - ce contrar? Sper că nu vrei să intrăm iar în baliverna aia cu "Cei ce nu sunt cu mine sunt împotriva mea".
Dacă nu crezi în Dumnezeu nu ai conştiinţă? Cum demonstrezi tu asta?
Există o logică în orice, doar că unii vor să o caute, iar alţii nu acceptă asta şi trăiesc după nişte principii care chiar nu au logică.
Până nu trăiesc pe propria mea piele, nu mă încred în poveştile unor oameni care probabil halucinează.
Aha, cam aşa.
http://www.youtube.com/watch?v=xtwOoMlwD8w
Su nioj!
Can't wait!
Ermahgerdon Knilghț!
bogdan14_5722 întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: