Ateii sunt cei care nu vor sa creada in absolut nimic din ce biserica/biblia zice. Agnosticii sunt cei care, la fel ca ateii, resping ideile impuse de biserica/biblie, dar cred intr-un anumit creator. De exemplu daca respingi biserica, dar crezi ca extraterestrii ne-au creat, esti agnostic. Sper ca te-am ajutat!
Afirmatie gresita de la un capat la altul. Agnosticul este un adept al agnosticismului (constient sau involuntar), agnosticism care este, conform DEX, o concepție filozofică idealistă care neagă, parțial sau total, posibilitatea cunoașterii obiective a lumii, a esenței fenomenelor.
Cei care cred intr-un anumit creator, dar resping religia si Biserica, sunt deistii.
DEÍSM s. n. Credință în existența lui Dumnezeu (fără recunoașterea revelațiilor). – Din fr. déisme.
Sursa: DEX '98 (1998)
Daca respingi Biserica si crezi ca extraterestrii ne-au creat, sigur nu esti agnostic. Poti fi de-a dreptul ateu.
Nu l-ai ajutat deloc. L-ai bagat de-a dreptul in ceata.
Pai nu vezi ca dupa el, daca nu esti adept al crestinismului esti automat agnostic, asta ar insemna ca agnosticismul inglobeaza toate sectele si religiile care se diferentiaza de crestinism.
Nu-l mai intereseaza, a luat funda. In noaptea asta da de baut.
Ce aberatie scrii auzi ateii nu vor sa creada in nimic serios,eu am vazut ateii care cred in familia lor,stiinta,ateismul este o lipsa omule a teismului,cei care nu joaca fotbal,tenis etc nu vor sa creada in nimic nu?
ai aberat si la definita agnosticismului, a fi agnostic inseamna sa spui nu detin informati, cunoastere despre existenta sau inexistenta zeiilor, nu respingere, daca crede ca extraterestri neau creat e ateu nu agnostic
Stii cum e vorba aia: "Primul venit, primul servit", i-am dat funda pentru ca e aproape de adevar (e mai usor sa intelegi din cateva randuri decat din mii de cuvinte) si a raspuns cel mai repede...
I-ai dat funda pentru ca ai crezut ca ti-a dat raspunsul corect. Aproape de adevar nu e deloc, ti-am explicat ca bate campii. Nu conteaza ca i-ai dat funda, important e sa intelegi acum care era raspunsul la intrebarea ta.
Crede-ma nu dau doi bani pe funda aia. Nici nu stiu la ce m-ar putea ajuta:/ Eu asta credem, imi pare rau daca l-am indus in ceata dar multi mi-au dat explicatia care am dat-o eu. Macar am invatat si eu ceva, nu trebuie sa fii asa revoltat(a).
Toti gresim. Important e sa invatam din greseli. Ma bucur daca te-ai lamurit si tu. Shake hands.
Gresit. Ateul nu crede in Dumnezeu. Agnosticul are o indoiala in a crede sau nu in Dumnezeu. Atat.
Ateism lipsa teismului
agnosticism este lipsa cunoasteri asupra teismului
Ateismul agnostic
Ateii agnostici sunt atei datorită lipsei credinței în existența vreunei zeități și agnostici pentru că nu pretind cunoașterea că o zeitate nu există.
Teismul agnostic
Poziția celor ce nu susțin cunoașterea existenței vreunei zeități și totuși cred într-o astfel de existență.
Apateismul sau agnosticismul pragmatic
Poziția conform căreia nu există dovezi pentru existența sau nonexistența vreunei zeități, dar din moment ce orice zeitate care ar putea exista pare nepreocupată de univers și bunăstarea locuitorilor săi, întrebarea este în mare parte academică.[1]
Ignosticismul
Poziția conform căreia o definiție coerentă a unei zeități trebuie afirmată înainte ca întrebarea cu privire la existența unei zeități să poată fi discutată în mod semnificativ. Dacă definiția aleasă nu este coerentă, ignosticul menține poziția noncognitivistă conform căreia existența unei zeități este lipsită de sens ori netestabilă empiric.[2] A.J. Ayer, Theodore Drange și alți filozofi văd atât ateismul, cât și agnosticismul, ca fiind incompatibile cu ignosticismul, pe motiv că ateismul și agnosticismul acceptă că "o zeitate există" este o afirmație ce are sens, pentru care sau împotriva căreia se poate argumenta.
Agnosticismul puternic (numit și „dur", „închis", „strict" sau „agnosticism permanent")
Poziția conform căreia problema existenței sau nonexistenței uneia sau mai multor zeități, precum și adevărata natură a realității, nu pot fi cunoscute datorită inablilității naturale a oamenilor de a verifica o experiență prin comparație cu altceva în afara unei alte experiențe subiective. Un agnostic puternic ar spune, „Nu pot știi dacă o zeitate există sau nu și nici ție nu îți stă în putință".
Agnosticismul slab (numit si „moale", „deschis", „empiric" sau „agnosticism temporar")
Poziția conform căreia existența sau nonexistența vreunei zeități este momentan necunoscută, însă nu este neapărat imposibil de aflat; prin urmare, o astfel de persoană își va reține judecata până când vreo dovadă va deveni disponibilă. Un agnostic slab ar spune „Nu știu dacă vreo zeitate există sau nu, însă poate într-o bună zi, când vor exista dovezi, vom putea afla".
Agnosticismul spiritual
Agnosticii care urmează pracitci religioase și spirituale tradiționale în absența cunoașterii lui Dumnezeu, fiind în același timp ireligioși.
Nu e adevarat. Vorbesti in necunostinta de cauza.
-agnosticii sustin imposibilitatea cunoasterii lui Dumnezeu cu ajutorul ratiunii, precum si a lumii obiective.
"Agnosticismul este concepția filozofică potrivit căreia adevărul anumitor afirmații, mai ales afirmații teologice privind existența unui Dumnezeu sau a unor zei, este fie necunoscut, fie imposibil de aflat."
"Termenul de "agnostic" este folosit și pentru descrierea celor neconvinși de existența zeităților sau altor aspecte religioase"
"Deși nu neagă existența lui Dumnezeu, agnosticismul spune că Dumnezeu nu poate fi cunoscut, iar existența lui nu poate fi probată (demonstrată)" - Wikipedia
Acum intelegi?
:)) eh, agnostic, ateu, satanist, tot aia e.
http://porkanagem.com/wp-content/uploads/2013/02/Genius.jpg