| AliceIDK a întrebat:

Ce inseamna "canon"?

Răspuns Câştigător
| Danutza27 a răspuns:

Pai stiu ca este Canonul Sf Andrei Criteanul si mai sunt niste Canoane liturgice (sper sa nu ma insel) si mai este Canonul care il incasez de la Parinte la Spovedanie si musai trebuie sa ma tin de el ca acesta este ca un legamint ca parasesc calea pacatului.

9 răspunsuri:
| ησℓσνє17мαяιι a răspuns:

Sunt "dealurile" alea mari de piatra din australia, le mai poti numi carieri, doar ca sunt mai mari :phbbbbt

| TeddyAn a răspuns:

Tun, artilerie

| AliceIDK explică:

Eu am citit intr-un raspuns ceva legat de religie thinking Doar spuneam happy

| andreeateodora a răspuns:

Regua bisericeasca

| awesomedavid a răspuns:

Inseamna tun dar nu l-ai scris bine se scrie"cannon"big grin

| ankahra4m a răspuns:

Sau. cannonul de pocainca si de rugaciuni straight faceniste aberatii

| ShyKido a răspuns:

Bine acum. In ce text? :d Poate fi legat de biblie, poate fi cuvant pe engleza sau aparat de fotografiat. - - Oricum, daca dai pe google sinonime online primul e cel mai bun, si iti va da definitia.

| Bianca3108 a răspuns:

CANÓN, canoane, s. n. 1. Regulă, dogmă bisericească; tipici. ♦ Normă, regulă de conduită. ♦ Listă de texte sacre care se bucură de autoritate deplină în cadrul unei religii. 2. Pedeapsă dată de biserică la călcarea unui Canon (1). ♦ Fig. Suferință, chin. 3. Nume dat cărților Vechiului și Noului Testament. 4. Regulă care face parte dintr-un ansamblu de procedee artistice specifice unei epoci; pe. ext. regulă rigidă, formalistă. 5. Compoziție muzicală în care două sau mai multe voci, intrând succesiv, execută împreună aceeași melodie. ♦ Cântare bisericească; pe. ext. cântec; glas. 6. Literă de tipar, având corpul de 36 de puncte tipografice, cu care se tipăreau în trecut cărțile canonice. – Din sl. kanonŭ, fr. Canon, germ. Kanon.

Întrebări similare