Pentru a afla sa-l "intrebam pe Apostolul Petru". 2Petru, 10-13
10. Ziua Domnului însã va veni ca un hot. În ziua aceea, cerurile vor trece cu troznet, trupurile ceresti se vor topi de mare cãldurã, si pãmântul, cu tot ce este pe el, va arde. 11. Deci, fiindcã toate aceste lucruri au sã se strice, ce fel de oameni ar trebui sã fiti voi, printr-o purtare sfântã si evlavioasã, 12. asteptând si grãbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, si trupurile ceresti se vor topi de cãldura focului?
13. Dar noi, dupã fãgãduinta Lui, asteptãm ceruri noi si un pãmânt nou, în care va locui neprihãnirea. "
Te-ai lamurit? Simplu ca buna ziua.
Sfarsituri religioase au mai fost
1. Cand o sa se sfarseasca resursele Terrei o sa murim toti.
2. Planeta poate sa fie lovita de vreun asteroid si gata
3. Soarele e o stea de marime mijlocie, dupa ce ajunge la maturitate o sa explodeze si o sa se stinga (peste muuuuulti ani), fara lumina si caldura lui viata nu e posibila
1) Cand o sa sfarseasca resursele, vom coloniza o alta planeta.
2) Deocamdata astronomii nu au depistat niciun asteroid care sa aiba marimea destul de mare ca sa distruga toata umanitatea.
3)Soarele nu va exploda, s-a demonstrat stintiific, pur si simplu se va stinge. Oricum, cum ai zis si tu, o sa explodeze in multe milioane de ani, pana atunci o sa calatorim cu viteza luminii, o sa traim cat o sa vrem si multe alte inventii..gandeste-te ca daca acum 100 de ani s-a inventat primul avion, si acum peste 100 de ani de la acest eveniment doboram viteza sunetului, peste 100 ce vom face? Sau peste 1000, 1 milion? E incredibil cat o sa evoluam.
Poate ne colonizeaza altii
Nu s-a gasit nici o planeta pe aproape, daca exista undeva departe chiar daca am calatori cu viteza luminii o sa ne trebuiasca sute de ani pentru a ajunge. Eu ma cam indoiesc ca o sa se intample asta.
Astronomii nu pot sa prevada viitorul. Anul asta sau anul trecut parca a aparut un asteroid de care nu stiau si a trecut destul de aproape de Terra
La faza cu explozia te contrazici Pai din cate stiu eu, fara s-o intreb pe wiki pentru redocumentare, stelele se formeaza in nebuloase bla bla care contin, printre altele, si ramasite ale unor stele care au explodat => daca n-ar exploda, nu s-ar crea altele => dupa un timp, muuuuuuuuuuult timp, nu o sa mai existe niciuna
Gandeste-te ca inainte oamenii credeau ca in anul 2000 o sa existe masini zburatoare.
Pai suntem multi si poluam mult, poate nu o sa mai prindem anul 3012 Daca se topesc ghetarii (incalzirea globala) nu o sa mai existe uscat, poate o sa ne adaptam, ne transformam in sirene/sireni sau poate nu.
App, peste 3, 5 miliarde de ani galaxia Andromeda o sa se ciocneasca cu a noastra, Calea Lactee, cica o sa se creeze una mare, dar ambele o sa fie distruse. Deci tot o sa murim, si daca vreo bacterie, molecula, vierme o sa supravietuiasca si o sa gaseasca un mediu propice o sa se dezvolte si o sa apara o noua specie de oameni asta eu am bagat-o, stiintifico-fantastic, dar e posibil, nu?
Pai sa le luam pe rand.In primul rand, noi putem sa creem un mediu propice vietii pe orice planeta aproape.Chiar aseara vazusem un film (SF) in care actiunea se intampla in viitor (anul 2025), iar oamenii de stiinta au trimis alge pe Marte ca sa produca oxigen, si au facut si o sera unde au crescut legume.Nu ne trebuie o planeta din alta galaxie sau alt sistem solar.Ma rog, tu initial te-ai referit la resurse, dar am cam schimbat subiectul.La partea cu resursele e discutabil, unele le gasim numai pe planeta noastra (in sistemul asta solar) pe altele le putem lua si de pe alte planete cum am mai zis. In al 2-lea rand astronomii nu prevad viitorul cand e vorba de un asteroid.Ei ii observa cu mult timp inainte (de obicei) si dau sansele ca acesta sa loveasca Terra.Pe unii, cum ai zis si tu, ii mai rateaza.La punctul 3 trebuie sa te contrazic, unele stele nu explodeaza, si sunt bine informat, soarele sigur n-o sa explodeze. Oricum nu s-ar intampla asa ceva, sigur o sa mai existe stele, deoarece universul inca se extinde, deci se creeaza noi si noi stele.La urmatorul punct, oamenii nu stiu daca (,) credeau sau nu ca o sa fie masini zburatoare. Cert e ca exista deja, doar ca nu la scara larga, deoarece acestea, cum ai amintit si tu, polueaza mult, consuma multe resurse si nu sunt eficiente, pana la urma avem avioane, elicoptere, de ce sa nu fie posibile si masinile? Poate ca in viitor se vor descoperi noi metode de a tine o masina in aer, deocamdata nu e folositoare metoda asta de deplasare.Chestia cu incalzirea globala se repeta periodic, la cateva milioane de ani (sau mii), nu sunt bine informat.Inca mai traim, deci se poate supravietui si la aceasta "apocalipsa". Odata si odata tot o sa se sfarseasca rasa umana, e si normal, fiecare specie isi are sfarsitul, iar speciile sunt inlocuite cu unele mai adaptate mediului.Eu personal nu cred ca o sa se ciocneasca cele 2 galaxii, deoarece toate galaxiile tind sa se indeparteze deoarece Universul este in expansiune. Oricum, in 3, 5 miliarde de ani, nu cred ca o sa mai supravietuiasca nimic din ce e acum pe Terra, si o sa vina specii noi mai adaptate.Imi place cum gandesti, si eu eram la fel cand eram mai mic, dar m-am hotarat sa fiu putin mai realist, dar totusi imi place. Apropo, evita sa faci spam cu emoticoane, poti sa iei ban, si nu da bine la ochi.
Mimica si gestica sunt jmenu' fara ele discutiile sunt serioase = naspa Pai eu vreau lire, nu bani (ban) vreau sa cumpar planeta Saturn o
6 emoticonsi.
Galaxiile se atrag --> "Potrivit ultimelor măsurători, Calea Lactee se deplasează în Univers cu 160.000 de km pe oră mai rapid decât viteza calculată iniţial, de 800.000 km pe oră. În condiţiile în care viteza este mai mare, masa galaxiei Calea Lactee creşte, devenind aproximativ similară cu cea a galaxiei Andromeda care este de 270 de miliarde de ori mai mare decat masa Soarelui.
În urma acestor descoperiri, cercetătorii au ajuns la concluzia că galaxia noastră, Calea Lactee şi galaxia Andromeda se atrag cu o forţă gravitaţională mai puternică decât se credea pănă acum. Astfel, ciocnirea dintre cele două galaxii urmează să se producă ceva mai repede decăt era prevăzut.
În urma ciocnirii celor două galaxii, care va avea loc peste şapte miliarde de ani, se va forma o nouă galaxie, mai mare. Tot atunci, Soarele nostru va înceta să mai strălucească, ducând la sfârşitul vieţii de pe Terra, daca va exista."
Da, stiu ca atmosfera face toata treaba, dar e foarte greu de creat, poate chiar imposibil. Din sistemul solar doar Terra e plasata undeva unde poate exista viata, alte planete sunt ba prea aproape, ba prea departe de o stea, Soarele in cazul asta.
Nimeni nu stie cum "bate vantul" in Univers si ce o sa ne loveasca, poate sa fie peste o saptamana, o luna, un an. Se poate sa vine ceva din spatele unei planete, si normal, sa nu observe nimeni, adica, si daca ar observa...
Sfarsitul Lumii ar insemna un nou inceput.Ar venii pentru ca orice inceput are si un sfarsit.
Atunci oamenii vor fi judecati de catre Dumnezeu. Cei buni vor merge in iad so vor fi nemuritori. Cei rai vor merge in iad pana cand sufletul lor va inceta sa existe (se va intoarce la Dumnezeu).
Pai, profesorul meu de religie si parintele din comuna spun ca s-ar deschide poarta spre rai si ca toti ne-am duce acolo. Dar eu nu ma iau dupa nimeni, ce este este si vom trai.
comansorin întreabă: