| mentholinks a întrebat:

Ce inseamna mai exact sa nu poftesti o femeie? Daca ii admiri fundul e poftire? Se calculeaza drept pacat?

9 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Cineva îmi spunea cam asa : nu e problema dacă te uiți la o fata frumoasa. Suntem totuși oameni. De nu am fi in stare sa ne uitam, nu am fi în stare nici sa ne iubim soțiile, prietenele. Problema apare după. Cind întorci capul. Prima privire ar fi ok, întoarcerea capului, nu.
Isus Hristos o spune clar în Biblie : "dacă te uiți sa o dorești, ai și pacatuit". Însă simpla recunoaștere a frumuseții, a formelor unei femei, nu cred ca e grava. Atenție, însă! E ca la alcool. Primul pahar aduce și următoarele. Prima privire poate duce la dorința, și atunci poate fi gresita.

| dinaprilie a răspuns (pentru cristi202):

Deci sa inteleg ca dorinta egal pacat?
Deci sa inteleg ca daca ne dorim copii ar trebui sa nu ne dorim femei ci sa mergem sa violam sau sa se insemineze artifical, mai nou?
Dorinta in asentimentul meu este un instinct primar care se manifesta inaintea celor " de baza" cum ar spune unii dintre noi. Am vazut, mi-a placut, mi-am dorit, am cunoscut, am aflat etc etc...

| cristi202 a răspuns (pentru dinaprilie):

Ok, am greșit eu în ce privește termeni.
Dorința e ok, pofta, nu. Fa diferența. Dorința e legitima. Și normala. Pt sa ii dau curs fata de soția mea. Pofta, nu e legitima. Pofta apare cand doresc o alta. Hristos s-a referit la pofta "sa o poftești", spunea El mai exact. Problema e cum canalizezi dorința, care e ok, ramii la stadiul de dorința cand vezi o femeie, care e inofensiva, sau treci la pofta, aceea dorința puternica de a o avea?

| dinaprilie a răspuns (pentru cristi202):

Da, cum ai spus, problema ( fiecaruia ) e cum o canalizam...

| cristi202 a răspuns (pentru dinaprilie):

Ma bucur ca ai înțeles ce voiam sa spun.

| ania a răspuns:

Inseamna sa decizi ca daca ai fi posibil ai face sex cu ea, adica sa cedezi in mintea ta.

| dinaprilie a răspuns:

Interpretarea unor astfel de "lucruri" tine de spiritualitatea fiecaruia corelata cu dogmele bisericesti prin prizma religiei fiecaruia si personal cred ca sunt subiective in functie de fiecare persoana in parte. Vrei un raspuns definitiv? Mergi la preot! Citeste biblia!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Să nu îți imaginezi cum ar fi să faci prostii cu ea, din moment ce nu îți este soție.

| badpanda a răspuns:

Se aplica o reducere de 1, 73%

Întrebări similare