E o inventie tampita crestina, nu exista asa ceva in vechiul testament, iar daca povestea lui iisus este reala nici nu poate exista asa ceva, ca iisus a iertat absolut tot
Păcatul strămoșesc e o doxă a bisericilor creștine, și se referă la păcatul făcut de Adam și Eva(că au mâncat din pomul binelui și răului). Eliberarea din acel păcat se face prin așa numita taina botezului, oficiată contra cost de preoți, că mai nou nu e taină spirituală ca e un serviciu religios.Să le fie rușine la șefii popilor că îi pun să ceara taxă pe o taină spirituală.
Este o inventie a bisericii crestine.
Evreii nu au asa ceva si doar de la ei am furat Vechiul Testament.
Pacatul stramosesc se refera la neascultarea lui Adam si Eva. Desi primisera porunca sa nu manance fructe dintr-un anumit pom, ai au mancat. De fapt nu se stie ce a facut Adam si Eva, dar in urma acestei fapte ei au cunoscut binele si raul. Deci urmarea acestui pacat este cunoasterea binelui si raului, iar acest lucru cred eu ca este vesnic. Unele religii spun ca Iisus a sters acest pacat - poate ca ei nu cunosc binele si raul!?!?
Dumnezeu te elibereaza de orice pacat, in momentul in care esti fiul Lui, nu mai exista nici un lucru care sa te posede sau sa te distruga. noi crestinii nu avem doar un Dumnezeu, ci un tata iubitor, un prieten apropiat care ne iubeste si si-a dat viata pentru noi pe cruce acum 2000 de ani. Un prieten care ne iubeste, care se ingrijeste de noi, care ne accepta cu dragoste fara sa ne critice, care ne slujeste in fiecare zi, care isi exprima dragostea in multe feluri fata de noi. Isus este un prieten care ne asculta cand venim la El cu problemele noastre cele mai personale, care ne da rezolvare ca prin minune. Dumnezeu este un tat iubitor caruia ii pasa foarte mult de tine. tu poti fi fiul Lui printr-o rugaciune simpla ''Doamne Isuse am pacatuit impotriva ta, am vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatuli meu, cred ca tu esti fiul lui Dumnezeu si te primesc pe tine ca mantuitor personal si Domn al vietii mele, imi predau viata tie''. Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine.
"Un prieten care ne iubeste, care se ingrijeste de noi"
Si atunci de de mor copii nevinovati de foame si cancer?
"care ne accepta cu dragoste fara sa ne critice"
Mai putin pe homosexuali
"care ne slujeste in fiecare zi"
daca el ne slijeste in fiecare zi, de ce mai sunt popi? de ce sta lumea in genunchi rugandu se la el?
Sa ma elibereze si ca omori pe careva, sa ma ierte de crima, dar fara sa ajung la bulau.
Alea sunt bonus. Dumnezeu ne iubeste, dar cand ajungem in rai
Pe aia hoti si pacatosi ii iarta am inteles. Pe homosexuali are ura mare aaa si pe masturbatori.
Interesanta rugaciune! Iisus ne-a invatat alta, si ne-a spus ca El este singurul invatator, asa ca o prefer pe a Lui.
Duhul Sfant, NICIODATA nu va veni sa locuiasca in cineva CARE NU TRAIESTE POTRIVIT INVATATURII LUI IISUS, si traieste potrivit unor dogme cum este aceea care spune sa te rogi altfel decat spune Iisus si mai spune ca dupa o astfel de rugaciune primesti Duhul Sfant, ceea ce nu este scris in Evanghelie ci numai in dogma religiei respective.
Dragul meu prieten, acea ruagciune nu este decisiva, doar ca in ea gasim ceea ce ne spune Dumnezeu, adica sa ii spunem ca avem nevoie de El, sa ii cerem iertarea pacatelor si sa ne mantuiasca, si Duhul Sfant locuieste in tine, de ce? Biblia spune ''ati fost peceptluiti cu Duhul Sfant pentru ziua rascumpararii'' adica in momentul in care iti pui increderea in Hristos.
Nu oricine si oricand este pecetluit cu Duh Sfant. Am spus de multe ori ca cei care aud cuvantul SI IL INTELEG, aceia vor fi pecetluiti. Poti sa te rogi cat vrei, daca nu faci voia Domnului nu rezolvi nimic. iar voia lui este SA TRAIM CONFORM INVATATURII LUI IISUS, iar CINE NU O CUNOASTE NU STIE CUM SA TRAIASCA. De aceea este extrem de important sa intelegi PERFECT Evanghelia. Ceea ce spui tu NU ESTE SCRIS IN EVANGHELIE, este o invatatura a cuiva care A INTERPRETAT SI ADAUGAT INFORMATII IN PLUS la cele din Evanghelie. A propovadui o alta invatatura si a spune ca asa a zis Iisus NU E BINE.
Ce scriu este pentru ceilalti care citesc deoarece "dragul meu prieten " nu o sa inteleaga ce spun eu NICIODATA, si asta pentru ca "EL STIE" si la cineva care stie nu mai ai ce sa ii spui
Orice acțiune, sentiment sau gând care contravine normelor lui Dumnezeu constituie păcat. De asemenea, păcatul presupune încălcarea legilor divine prin acțiuni greșite, sau nedrepte, în ochii lui Dumnezeu (1 Ioan 3:4; 5:17). Biblia vorbește și despre alt tip de păcat: acela de a nu face ceea ce știm că este corect (Iacov 4:17).
Primii oameni, Adam și Eva, au fost fără păcat la început, deoarece fuseseră creați perfecți, după chipul lui Dumnezeu (Geneza 1:27). Însă neascultând de Dumnezeu, ei au pierdut perfecțiunea (Geneza 3:5, 6, 17-19). Când au avut copii, le-au transmis păcatul și imperfecțiunea (Romani 5:12). Referindu-se la aceste defecte moștenite, David, rege al Israelului, a spus: „În păcat m-a conceput mama mea" (Psalmul 51:5).
Vom fi eliberați de acest păcat în Lumea Nouă.
Fiecare om, prin naşterea lui, este legat de firea primului om. Poartă, adică, firea stricată a lui Adam, cel care s-a predat morţii. Din pricina acestei unităţi a firii umane se transmite ereditar păcatul strămoşesc, păcatul strămoşesc este spălat prin botez.
O triplă vină a pricinuit strămoşilor noştri această faptă. Mai întâi, neascultare faţă de Cel Care a dat porunca; în al doilea rând, a fost o faptă nedreaptă de obrăznicie şi de necuviinţă, de lipsă de mulţumire şi de nerecunoştinţă faţă de Creatorul binefăcător; în al treilea rând, s-a vădit drept p lucrare fărădelege, de vreme ce omul cunoşteau că încălcarea poruncii va aduce moartea. Motivul central al îndepărtării omului a fost dorinţa de independenţă, dorinţa de a fi egal cu Dumnezeu, pe care cu viclenie i-a sugerat-o diavolul. Oamenii au crezut că se vor face dumnezei cu de la sine putere şi, prin urmare, independenţi [de Dumnezeu]. S-au făcut însă asemenea satanei care i-a înşelat. Astfel, s-a adeverit cuvântul Creatorului „căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreşit"