anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce inseamna sa fii ateu intr-o tara 99% religioasa?

Răspuns Câştigător
| Iunix a răspuns:

Înseamnă să fi într-o mașină plină de oameni beți, condusă de un om beat iar tu să fi singurul treaz. Un om sănătos înconjurat de nebuni.

33 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Nimic e o optiune personala, nu umbli pe strada urlind asta. La fel cum nici unii-altii nu umbla pe strada strigindu-si apartenenta la vreun cult.

| anonim_4396 explică (pentru KodrutZ):

Sa zicem ca toti colegii tai de servici sunr religiosi pana in maduva oaselor si aduc preotul la fiecare doua luni.

Ai doua variante.

Ori iei toporul ori iti dai demisia.

| drutzix a răspuns (pentru anonim_4396):

Sau ii ignori si ii lasi sa isi faca ritualul si le explici ca nu esti crestin daca tot insista sa participi/dai bani etc.

| KodrutZ a răspuns (pentru anonim_4396):

Ma invoiesc in ziua in care aduc preotul. PLus ca mai exista si ceva legi, ITM, alte alea. Si la o adica mi se rupe de ce face popa ala. Eventual imi aduc si eu un popa/meserias de la alta religie decit a lor...

| BobiTheBoi a răspuns (pentru anonim_4396):

Si ce te oftica pe tine ca aduce preotul? Serios acum, sunt multe chestii deranjante in viata pe care trebuie sa le treci cu vederea, ori faci asa, ori o sa ai mult de pierdut. Daca te duci la fiecare om si ii spui ce te deranjeaza o sa te pui rau cu el. Fiinta umana e un specimen care nu poate accepta opinile altora, nu poate trai in pace si coordonare, iar daca tu nu esti ca cei 99% esti in plus. Nu te incurajez sa fi ateu, dar e decizia ta, o respect. Uite nu toti au mentalitatea asta. Iar tu trebuie sa accepti asta si sa nu bagi in seama toate obiceiurile deranjante.

| Violleta2022 a răspuns:

Care-i tara aia, ma rog?

| sublime89 a răspuns:

Inseamna discriminare. Toti se uita stramb la tine daca te aud ca nu crezi in zeul lor preferat.

| Deaad a răspuns:

Nu inseamna nimic.

Sau stai. Poate inseamna ca esti foarte mandru si umflat in pene ca esti ateu.Doamne ce genial si special ma simt ca sunt singurul smecher dintre acesti prosti si inapoiati!

| drutzix a răspuns:

Depinde ce soi de om esti.
Daca esti ateu edgy care tipa pe strada ca e ateu, ca toti crestinii sunt prosti si ca a descoperit el gaura din covrig atunci e nasol.
Daca iti vezi de treaba ta si discuti civilizat atunci e ok.
Eu am avut discutii interesante cu persoane religioase pe tema credintei si nu au avut loc jigniri.
Atat timp cat vorbesti cu interlocutori inteligenti nu ai de ce sa te temi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Inseaman ca nu stii cum te-ai nascut, care este rostul tau pe planeta si in viata.Un om fara credinta, oricare ar fi ea este un om care nu stie de unde a venit si incotro se indreapta.Nu stie de ce traieste.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Rostul tau pe planeta e sa lingi poze?

Tu te auzi ce spui?

| UzOm a răspuns (pentru anonim_4396):

Scopul religiei e de a diferenția omul de animal. Fără religie omul s-ar comporta ca un animal (Deja oricum o face. Sex pe ruptelea, crime, exces de droguri, alcool, tutun, furturi, ura față de aproapele tău, zgârcenia etc.) Religia îl ajută pe om să facă diferența dintre ce e bine și ce e rău. Cele zece porunci au fost date pentru ca noi, oamenii de rând, să putem trăi într-o armonie unul cu celălalt, cât și cu tine însuți. Nimeni nu zice că trebuie să fii ortodox! Poți fii de exemplu hindus, musulman, protestant etc, în funcție de cum percepi tu viața asta, cât și pe cea viitoare.

Oricum nu ești obligat să pupi icoane sau moaște. Dacă vrei pupi, dacă nu faci altceva. Nu îi chiar așa de mișto să te iei de alții care o fac. Denotă lipsa de bun simț, de necivilizare și de lipsa celor șapte ani de acasă.

| anonim_4396 explică (pentru UzOm):

Inlocuiste primul text cu spalarea pe creier si indobitocire.

Asta face religia.

| UzOm a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu cred că "spălarea pe creier și îndobitocirea" își are rădăcinile în noi, nu în religie. Lipsa de informare generează ce ai scris tu acolo.

| drutzix a răspuns (pentru UzOm):

Pentru a face diferenta intre bine si rau nu iti trebuie religie ci o constiinta functionala.
Daca faci bine doar pentru ca asa iti spune religia atunci nu esti un om bun esti un caine dresat.
Nu am o religie si nu fumez, nu ma droghez, nu beau alcool in exces si am relatii bune cu toate persoanele din viata mea.

| UzOm a răspuns (pentru drutzix):

De fapt religia îmi pune frâne când o iau eu la vale. Nu fac bine pentru că așa îmi dictează religia.

| ania a răspuns (pentru drutzix):

Conștiința funcțională tu ai fabricat-o?

| drutzix a răspuns (pentru ania):

Nu, dar pot explica cum a aparut prin prisma biologiei.
Stii tu sigur ca a facut-o zeul tau? Chiar daca luam biblia ca adevarata tot ne da cu virgula.

| ania a răspuns (pentru drutzix):

Cum a apărut prin prisma bioligiei? A făcut cineva vreun experiment prin care a combinat atomi și a apărut conștiență de sine?

| anonim_4396 explică (pentru ania):

Da..Au facut extraterestrii. Vorbesc serios. Nu glumesc. Dumnezeu= Extraterestrii. Astora va inchinati voi care aveti cate 100 de copii din lipsa de educatie.

| drutzix a răspuns (pentru ania):

Eu vorbesc de constiinta morala dar tu ai schimbat termenul si te referi la constiinta de sine. Invata sa argumentezi daca vrei sa ai discutii cu oamenii.

| Iunix a răspuns (pentru UzOm):

Răspunsul corect este Educație NU Religie!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Get your free Steam Gift Card Codes at http://steamkeygiveaway.com/ It really works!

| ExprimareLibera a răspuns:

Să fii un lup intr-un grup de oi

| anonim_4396 explică (pentru ExprimareLibera):

Ce tare laughing

| Adutzu2 a răspuns:

Nu-ti face griji, internetul e 90% atei.
Apropo, ateismul e tot un fel de religie si el. Normal ca nu o sa ma creada nimeni, dar stiu ce zic.

| anonim_4396 explică (pentru Adutzu2):

Tu stii macar ce inseamna o religie?

| Adutzu2 a răspuns (pentru anonim_4396):

Doar da-mi argumente pentru care ateismul nu e un fel de religie si eu o sa am contraargumente pentru toate, ca sa-ti dovedesc.

| anonim_4396 explică (pentru Adutzu2):

Religia inseamna sa venerezi un zeu dar ateii nu venereaza nimic.

Traiesc viata asa cum vor si fac ce vor in limitele bunului simt si ale legii.

Nu traiesc dupa cum zice o carte.

| Vlad9876 a răspuns (pentru Adutzu2):

Ateismul e lipsa oricarei religii

| Adutzu2 a răspuns (pentru anonim_4396):

Am zis un fel de religie, nu o religie propriu-zisa.
1. Ateii nu sunt atei pentru ca treuie sa existe ceva ca sa-i poti nega existenta
2. Orice religie cauta sa-si atraga cat mai multi adepti, ateii fac la fel.

| drutzix a răspuns (pentru Adutzu2):

Nu o sa te creada nimeni pentru ca ai spus o idiotenie.
Religia reprezinta un set de credinte si ritualuri respectate de toti membrii.
Ateismul pe de alta parte nu are dogme sau ritualuri. Singurul lucru pe care il au ateii in comun e ca nu cred in existenta zeilor.

| VladimirConstantin a răspuns:

Ateii sunt neghina pe care Iisus o va alege de graul curat.

Întrebări similare