Ce poate sa insemne? Este desigur o expresie savanta cu semnificatii multiple, iar pentru a o putea descifra avem nevoie de cunostinte abisale in domeniul filosofiei, religiei si psihologiei.
Inseamna ca aleg sa "gandeasca" fara sa-si foloseasca ratiunea. Si de la asta pana la a intra cu avionul intr-un zgarie nor mai e doar un pas.
Un om echilibrat e acela care tine cont atat de stiinta,cat si de religie. Acea expresie subliniaza faptul ca persoana care o zice foloseste constiinta, sufletul si sentimentele, intuitia, daca vrei sa ii spui astfel.
Nu zic cum ca ar fi eficienta. Multi, precum stim, sunt persoane placute si atente, cand de fapt sunt adevarati dracusori. Intuitia unora e uimitoare - am intalnit o asemenea persoana - care isi foloseste atat logica, cat si constiinta, sau ceea ce ne invata religia, si niciodata nu da gres in aprecierile sale. O admir. Insa multi sunt cei care dau gres, si tot nu invata din greseli...
Evident ca cine crede nu stie!
Daca ar stii ca inima este doar o pompa de pompat sangele nu ar mai spune asa.
De stiut se poate stii numai cu mintea, adica, cu creierul care este organul ratiunii care permite cunoasterea rationala ...adica stiinta care incepe cu eu STIU, si nu cu eu cred!
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: