Inseamna nestiinta si naivitate, inseamna sa fii fraier si sa traiesti intr-o lume a povestilor scrisa de oameni necinstiti pentru care a minti si a insela e un lucru firesc.
În psalmi este un verset în care se spune că frica de Dumnezeu este începutul înțelepciunii.
Dar de unde vine această idee?
Religia este un sistem de norme și valori, iar nu superstiții, ca aceea că trebuie să te cumineci cu aceeași linguriță la Paști în vremuri de covid, sau să îți rezolvi problema de viață cu un pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca.
Norme, adică legi, scrise sau nescrise care formează un sistem juridic, ( juridic, care vine de la jure -lege). Un sistem juridic presupune modalități de aplicare a lui bazat pe pedepse, pedeapsa cu moartea, închisoarea sau amenda. Ca să poată trăi împreună oamenii pot adera la legi, să se conformeze din rațiune, sau de frică, frica de moartea legală, de lispirea libertății sau de pierdere a avutului prin deposedare legală, confiscare, amendă.
Ce face religia. Suștine că legile, totalitatea mormelor de conviețuire amendate cu pedepse nu provin de la decizii umane, care provin de la legiuitori ( Codul lui Hamurabi, Codul lui Napoleon) ci de la Dumnezeu direct, adică de la o ființă supra umană, supra naturală. Astfel, o lege provenită de la oameni poate fi contestată, dar una venită de la Dumnezeu, nu, căci te pui, te lupți ci ființa supremă, atotputernică. De aceea, Moise, conducător super inteligent, ce face. Urcă pe munte, singur. și când se întoarce cu tablele legii, susține că i-au fost dictate, scrise direct de către Dumnezeu. Fiindcă nu a fost nimeni de față la întâlnirea lui cu Dumnezeu, afirmația lui nu poate fi contestată. Dacă ți-e frică doar de Moise, poți să mai calci legea, dar acum dacă o calci, tu nu te opui lui Moise, tu te opui lui Dumnezeu, care devine el judecător, curtea supremă, care te va pedepsi la judecata de apoi. Astfel, frica de poliție, justiție, sistemul penitenciar ( de la penitență, pedeapsă) este transferată la frica de Dumnezeu, care vede tot răul, călcarea legii care o faci, chiar dacă ea a rămas ascunsă față de ceilalți oameni ( crimă sau infracțiune cu autor necunoscut) căci el vede tot, este atot văzător.
De aceea a fost inventată teama de Dumnezeu, de aceea este propovăduită de biblie și de biserică. din nevoia de a întări ordinea socială cu conexiunea prin credință la o idee majoră care face ca o comunitate să fie unită sub acelaș sistem de credințe și legi. Religie, egal re-ligie egal re-lege, egal legare împreună a comunității, ca să poată conviețui, supraviețui. Cel puțin, așa a fost o dată. Acum, Domnul cu marea lui milă de oameni. Amin.
Nu există iad. Asta este o învățătură falsă care îl dezonorează pe Dumnezeu.
Tu de ce nu bagi un cui în priză? De ce nu treci peste calea ferată când este pus semnalul acustic și vizual? Nu cumva de teama de a nu păți ceva rău? Tot așa este si cu Dumnezeu: cunoscând si înțelegând principiile sale, tr convingi singur ca iti vrea binele, si atunci respecți ceea ce iti cere.
Asa cum propagandistii religiosi de mii de ani spun aceleasi povesti stupide si puerile ca sa prosteasca si sa insele oamenii naivi, tot asa si eu pun aceeasi placa de cateva ori, dar macar nu mi-e rusine pentru ca spun adevarul.
Nu stiu care e treaba cu promisiunile mai exact insa de.asta multa lume crede in Dumnezeu. N.au vazut nicio dovada ca exista, au vazut ca toata mecanica evenimentelor sociale depind de noi oamenii, insa de teama de judecata si iad, au ajuns sa creada in Dumnezeu ca o scapare, sa spuna "nu l.am vazut dar poate exista si nu vreau sa fiu chinuit, cred in el pentru ca daca nu exista nu pierd nimic dar daca exista voi fi chinuit necrezand in el".
Respect, reverenta profunda fata de Creator, imbratisarea si supunerea fata de autoritatea Creatorului, a acceota si a fi multunit cu statutul de fiinta creata, dependenta de Creator.
Ai primit un răspuns bun.
Înseamnă respect și reverență.
O teamă din respect ca atunci când un profesor sau sportiv pe care-l admiri te invită la el acasă și încerci să nu-l superi cu o vorbă nelalocul ei sau cu un comportament neadecvat.
Inseamna exact ce spune cuvantul ala,sa iti fie frica,sa asculti orbeste ce ti se spune,adica bau bau,exact cum incearca acum clica mondiala sa bage spaima in oameni,nu mai merge cu religia,is multi care nu mai pun botu la vrajeala asta,acum au scos altceva,un alt bau bau,virusu lu peste prajit.
ITi este teapa,frica de virusul asta? Sau vorba cuiva ai respect pentru el
Deci Dzeu asta voia de la om sal asculte,frica este frica nu respect,adica frica est obligatie,nu alegere,chiar a si spus asta,ori cu mine,ori impotriva mea
Cum ar putea sa iti fie frica de cineva pozitiv,de cineva care vrea doara binele?
Acum ca ala n-a facut doara bine asta e altceva,nu veniti cu povesti,ala a si distrus omenirea de cateva ori,numa bun nu era,de aia acum biserica incearca sa elimine VT,unde te duci isus in sus isus in jos,mai toti ocolesc vt,sau daca aduc vorba,iau doara ce le convine.
Deci frica aia de dzeu asta e frica, vezi ce faci cas cu ochii pe tine, te urmaresc sa fii bun, sa dai bani la popa, chiar de nai, faci rost
Ohoo, si încă cate dovezi sunt. Peste tot unde întorci capul vezi dovezi ale existenței lui Dumnezeu. Dar dacă oamenii ar vedea ceva coborându-se din cer ar zice ca e ceva paranormal.
Ia de aici "Adevarul absolut" ) pentru prostit naivii si nestiutorii creduli https://prnt.sc/10n232j
Ideea pe care trebuia sa o înțelegi era aceea că tu respecți anumite reguli fără să îți dai seama, reguli care te protejează. Nu te opreste nimeni sa bagi un cui în priză, dar nu-l bagi. De ce? Pentru ca ți-e frică de consecințe. Nu te arunci în cap de pe bloc ca stii ca o mierlești. si așa mai departe. Astfel rezultă că anumite legi date de oameni (cel cu calea ferată; cu priza; dar și anumite legi date de Dumnezeu - legea gravitației) le respecți. Dar când vine vorba de legile cu caracter moral stabilite de Dumnezeu, te găsești tu mai deștept sa le contești. Ca nu e asa. Ca e asa. Stiu eu mai bine. Nunu. Nu zice bine. Asa trebuie. Stiu eu, un neica nimeni, capabil să contest si pe mama. Despre ce vorbim?
Păi si un cal întoarce capul si nimic. Ghici ce, are ochelari d'ăia speciali ca tine. Dar tu nici măcar calități de cal nu ai. Mai degrabă te asemeni cu un catâr. Încăpațânat. Iar ca alte trăsături abunzi în aroganță si infatuare. Dar vine ea nota de plată. Sa fii sigur.
Da cine esti tu, sa iti arăt tie o dovadă? Ai impresia ca tu esti clientul din restaurant, si eu chelner? Cand pocnesti din degete sa execut? Daca nu ti-am dat dovezi de m-am săturat. Dar de, catârul din tine iese la suprafață. Vrei dovadă că sa ce? Nu mai ai ce contesta? Hai vâju la alta masă, ca nu am mărunt.