anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce înțelegeți voi prin "har"? Ce înseamnă harul pentru voi? Și nu mă interesează acum definițiile din dex. big grin

Răspuns Câştigător
| CinevaAnonimă a răspuns:

Am citit undeva că ar înseamna „ dar nemeritat".

15 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Harul, o înzestrare care poate trece ființa într-un stadiu avansat, cel puțin dintr-un anumit punct de vedere.

| Apokales a răspuns:

Talent innascut sau dar dat de Dumnezeu, tu decizi.

| StrongHeart a răspuns:

Un talent, o pricepere primita de la divinitate.

| Irinel15123532 a răspuns:

Harul este ceea ce poate face Dumnezeu si nu poti face tu, si nici eu.
''Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta, si aceasta nu vine de la voi, ci este darul Lui Dumnezeu''
Oferit tuturor celor ce o vor, celor ce o cer.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poate fi al saselea simt. Sa vezi viitorul si trecutul altor persoane (un fel de prooroc). Dar poate fi si harul de a vorbi si de a convinge. Un mare orator precum era Cicero.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bunătate izvorâtă din acea dragoste a sacrificiului de sine(agape).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Harul pentru mine înseamnă un singur lucru..Cale liberă spre desăvârșire, și aceea de a iubi aproapele, si asta arătată prin Hristos
, pentru alții înseamnă "cale liberă spre păcat"

"Fiindcă legea a fost dată prin Moise, dar Harul și Adevărul au venit prin Isus"
Aici se aplică ce am zis mai devreme despre milă.
Oricând poți fi tras la răspundere de Dumnezeu prin faptele tale, și chiar însuși Isus, mila cerească, îți va zice lămurit" Nu te cunosc"

| CinevaAnonimă a răspuns:

Dar Dumnezeu oferă harul din mila Sa.

| Helper07 a răspuns:

Timp si toleranta din partea lui Dumnezeu

| MaryMaria333 a răspuns:

Un dar, un talent innascut de la mama natura.

| ioan452 a răspuns:

Un talent cu care te naști și îl dezvolți in viata, nu ma gândesc la ceva "divin" sau cine știe ce prostii care spun creștinii dat de "Dumnezeu", minuni și alte vrăjeli.

| alex598 a răspuns:

Când primești ceva bun în schimbul a ceva rău. Nu e totuna când nu primești pedepsele pe care le meriți și când primești ceva bun deși meritai ceva rău.

| anonim_4396 explică (pentru alex598):

Dacă puteam să mai ofer o fundiță, ți-o ofeream ție.winking

| thefunkytroll a răspuns:

O binecuvântare data de la Dumnezeu. Ex. : Ce har că ai trecut examenele cu bine!