| Iuli122122 a întrebat:

Ce intrebari sa adresez unui „martor a lui Iehova" incat sa il pun la colt? L-am pus cu cuteva intrebari.
Mi-a zis ca Iisus a avut aceasta religie cand ii zic in ce secol a fost fondata imi zice ca 1914 e secoulul I si chestii de astea, ba mai mult acuza ca ortodocsii aproba avortul laughing psl help putin cu intrebari gandite bine

38 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Meme10Memu a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Da, insa Dumnezeu Tatal e Cel din care provin toti ceilalti zei. Dumnezeu Tatal nu are inceput.

| Meme10Memu a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Dumnezeu Tatal e titularul iar Iisus a fost creatorul secund si au creat impreuna.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru Meme10Memu):

Draga prietene, Iisus Hristos nu a fost creat, nu are un inceput, El este creatorul, Iisus nu are un moment in timp cand a inceput sa existe.

(Coloseni 1:15-19)
Pentru că prin El au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri şi pe pământ, cele văzute şi cele nevăzute. Toate au fost făcute prin El şi pentru El. El este mai înainte de toate lucrurile, şi toate se ţin prin El. El este Capul trupului, al Bisericii. El este Începutul, Cel întâi născut dintre cei morţi, pentru ca în toate lucrurile să aibă întâietatea. Căci Dumnezeu a vrut ca toată plinătatea să locuiască în El.''

Domnul IIsus mai este numit in biblie ''Intaiul nascut'' dar biblia explica ca acest lucru inseamna ca are intaietate in toate, nu se refera la sensul ad litteram, intaii nascuti din israel aveau drepturile pe care ceilalti copii nu le aveau.

Ioan 1:3
Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut n-a fost făcut fără El.

Daca tot ce a fost facut, creat vreodata, nu a fost facut fara Iisus, cum putea Iisus sa fie creat, fara Iisus? Adica sa fie ceva creat fara Iisus.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Ei exclud Sfanta Treime, ei cred doar in Dumnezeu Tatal, nu cred ca Iisus Hristos este Dumnezeu, nu cred ca Duhul Sfant este Dumnezeu.
Nu cred in planul de mantuire al Lui Dumnezeu care incepe din Geneza si continua pana in apocalipsa, ei resping insasi esenta bibliei si a crestinismului.

| Meme10Memu a răspuns (pentru Irinel15123532):

Tot ce a fost facut in afara de Iisus. Tot din categoria celor create dupa Iisus. Iisus are drepturi pe care nimeni altcineva nu le are. Iisus e preotul principal. Cei 144000 primele roade primi nascuti sau primii inviati cu Iisus care si ei vor fi regi si preoti. Restul nu au aceste drepturi fiind inviati pe pamant.