Se spune ca atunci cand Fecioara Maria a cautat un loc unde sa nasca, singurul care a acceptat sa nasca acolo era un batran pe nume Craciun...asa stiam eu.
Oricum te-ai lamuri mai bine daca ai citi legenda lui;)
http://www.calificativ.ro/Legenda_lui_Mos_Craciun-a17621.html
Pentru copii care primesc daruri de moș crăciun de 25 dec, ăsta cu căciulă roșie, este f important, chiar mult mai important decât Iisus!
Pentru un copil mic, din România de crăciun, vine Moș Crăciun, și după ce se face mai mare, este idiotizat la școală, cu o materie imposibil de înțeles, dacă gândești cu capul tău, numită religie.
Când devine suficient de mare și pricepe că nu există moș Crăciun, tot nu pricepe ce este cu Iisus, și atunci devine ateu și se ceartă la rubrica religie pe TPU.ro, cu diverși creștini!
Mos Carciun era un om rau. Fecioara Maria a ajuns la casa lui si l-a rugat sa o adaposteasca, ca sa poate naste, dar el a lasat-o in staul. Dar dupa ce a nascut, el a devenit un om mai bun. De atunci el daruieste copiilor cadouri de Craciun, ca sa vesteasca nasterea lui Iisus.
Nu stiu daca este adevarata povestea. Exista multe povesti. Poti cauta povesti despre Mos Craciun.
Sarbatori fericite si multa sanatate!
Nu exista Mos Craciun, Coca cola la inventat printr-o recla uite linkul http://ro.wikipedia.org/wiki/Mo%C8%99_Cr%C4%83ciun
Nu stiu nici odata nu am perceput de ce se numeste mos craciun si nu vad ce legatura are mos craciun cu isus nici nu stiu de ce se numeste mos craciun si nu se numeste Titel sau Gigel daca cineva ne poate explica care e lantul de legatura il rog sa posteze
Eu am auzit ca Fecioara Maria trebuia sa nasca si a mers prin mai multe locuri, odata ajunse la o familie numita craciun.El nu vrea sa o lase pe Fecioara Maria la el in casa pana naste, dar aceasta urma sa nasca curand si a intrat la ei in grajd.Sotia lui Craciun auzind tipetele Fecioarei Maria merge in grajd si o ajuta sa nasca indeplinind rolul de moasa.Cand Craciun afla ca Fecioara Maria a nascut la el in grajd ajutata de sotia sa, acesta ii taie mainile sotiei lui de la incheieturi.Aceasta reuseste cumva sa aduca o galeata cu apa ca sa il spele pe Iisus, iar Fecioara Maria ii spune sa bage mainile in apa si atunci mainile i-au revenit mai frumoase decat erau.
Asta e ceea ce stiu eu.
Nu prea au legatura, MOS CRACIUN este o legenda,
Dar daca totusi vrei sa faci o legatura intre mos craciun si nasterea Lui ISUS trebuie sa stii ca cei 3 magi au mers cu daruri la ISUS exact cum si mos craciun vine cu daruri la cei mici(funda)
Mos craciun vine cu daruri la copii cum au venit cei 3 magi la Iisus deci practic mos craciun reprezinta cei 3 magi sh se numeste asa pentru ca el vine in noaptea de craciun