| TrăieşteClipa a întrebat:

Ce manca dumnezeul evreilor la pranz? Dimineata si seara servea miel vegetarian la gratar cu ceva vin si turta cu ulei de masline.
Dar la pranz?

"Un miel sa-l jertfesti dimineata, iar celalalt miel seara. (Exod.29:39)
Impreuna cu cel dintai miel, sa aduci a zecea parte dintr-o efa de floare de faina framantata intr-un sfert de hin de untdelemn de masline fara drojdii si o jertfa de bautura de un sfert de hin de vin. (Exod.29:40)
Pe al doilea miel sa-l jertfesti seara si sa aduci impreuna cu el o jertfa de mancare si o jertfa de bautura, ca cele de dimineata; aceasta este o jertfa mistuita(coapta) de foc, de un miros placut Domnului. (Exod.29:41)"

Un tigru cred ca mananca mai putin.
Un miel o turta de 5kg si 1, 5 litri de vin la mic dejun?
Un dumnezeu sanatos nu gluma.

8 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Rolul jertfelor era ca evreii în timp ce mănâncă şi beau ei înşişi acele lucruri să +şi aducă aminte că El e creatorul tuturor lucrurilor care lor le face plăcere să le consume, nu ca să le consume El.Cum a creat tot universul din nimic n-ar fi avut deloc probleme să creeze pe loc orice şi+ar fi putut dori.Şi nouă ca părinţi ne face plăcere dacă copiii noştrii ne dăruiesc din lucrurile pe care de fapt noi ile-am dat lor.

| TrăieşteClipa explică (pentru ania):

Tocmai ca Jehova nu este Creatorul.
A fost doar unul dintre zecile de Elohimi care administau anumite teritorii in acea perioada.
Un Creator nu participa la razboaie, nu instiga la ura si la violenta, nu tolereaza crima, violurile, pedofilia, sclavia etc.

Domnul si inca doi insi (Treimea)a mancat un vitel, turte, unt si lapte.(a rezolvat-o si pe Sara cu un copil )
Pe asta cum o mai interpretezi?
Aratarea treimica de la stejarul Mamvri:

1 Domnul i S-a arătat la stejarul Mamvri, pe când Avraam şedea la uşa cortului, în timpul zădufului zilei.
2 Avraam a ridicat ochii şi s-a uitat, şi iată că trei bărbaţi stăteau în picioare lângă el. Când i-a văzut, a alergat înaintea lor, de la uşa cortului, şi s-a plecat până la pământ.
3 Apoi a zis: „Doamne, dacă am căpătat trecere în ochii Tăi, nu trece, rogu-Te, pe lângă robul Tău.
4 Îngăduie să se aducă puţină apă, ca să vi se spele picioarele, şi odihniţi-vă sub copacul acesta.
5 Am să mă duc să iau o bucată de pâine*, ca să prindeţi la inimă, şi după aceea vă veţi vedea de drum, căci pentru aceasta† treceţi pe lângă robul vostru." „Fă cum ai zis", i-au răspuns ei.
6 Avraam s-a dus repede în cort la Sara şi a zis: „Ia repede trei măsuri de făină albă, frământă şi fă turte."
7 Şi Avraam a alergat la vite, a luat un viţel tânăr şi bun şi l-a dat unei slugi să-l gătească în grabă.
8 Apoi a luat unt şi lapte, împreună cu viţelul pe care-l gătise, şi le-a pus înaintea lor. El însuşi a stat lângă ei, sub copac, şi le-a slujit până ce au mâncat.
9 Atunci, ei i-au zis: „Unde este nevastă-ta, Sara?" „Uite-o în cort", a răspuns el.
10 Unul dintre ei a zis: „La anul pe vremea aceasta, Mă voi întoarce** negreşit la tine şi iată că Sara, nevastă-ta, va avea un fiu."

| ania a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

Da, e unul din cazurile de teofanie prezentate în Biblie.
Nu văd care e problema cu Sara. Oricum El hotrăștd e când are loc concepția orcărui copil de pe planetă.

S-o crezi tu.Jehova nu a avut pretentia ca ar fi Dumnezeu. Elohim nu inseamna Dumnezeu.Inseamna Elohim si atat. Exista si dictionare serioase.
Cei din jurul sau l-au zeificat.

| Alexandra4541 a răspuns:

Dumnezeu mananca inimile ateilor.

| IonVasileMitica a răspuns:

Daca mai continui cu glumele in loc de miel la gratar s-ar putea sa fie Nathanel la gratar.
Daca esti baiat destept iti vezi de treaba ta si nu te strici cu DUMNEZEU. Numai un pumn daca iti da si s-a zis glumita. Direct in salvare te zboara.

| TrăieşteClipa explică (pentru IonVasileMitica):

Mitica,ti-ai facut cont nou?