| Alexandra009 a întrebat:

Ce motiv ai avea sa nu crezi in Dumnezeu?

25 răspunsuri:
| hate1t4ll a răspuns:

Ce motiv as avea sa cred?

| Inferno a răspuns:

Ce motiva ai avea sa crezi in Dumnezeu?

| PreaSfintitu a răspuns:

Intrebarea corecta ar fi: De ce ar crede cineva in Dumnezeu? Cu ce se difera Dumnezeu de ceilalti 2000 de zei? Toti zeii sunt creati de om.

| DorelSudoru a răspuns:

Ma uimiti cu mirarea asta a voastra

| FantasyAngel a răspuns:

Daca e sa te uiti in jurul tau si la problemele omenirii ai avea multe motive sa nu crezi in Dumnezeu dar daca te-ai uita in Biblie si ai vedea ca nu e vina lui pentru ceea ce se intampla si ca e total diferit de ceea ce se spune la Biserica nu ai avea nici un motiv sa nu crezi.

| CupY a răspuns:

Din ignoranță, manipulare, confuzie, programare a credințelor proprii, îndoctrinare, televizor, societate etc.

Am un articol excepțional pe blogul meu despre această temă:
http://www.forum4you.ro/interviu-cu-dumnezeu/

| eandopuncttk a răspuns:

Asta e lucrul care te preocupa cel mai mult la varsta ta?

| Alexandra009 explică (pentru eandopuncttk):

In primul rand nu asta ma preocupa in al doilea rand am intrebat deoarece aud foarte multi oameni care zic ca nu cred in Dumnezeu

| JustClaudiu a răspuns:

Cum e omul in ziua de azi zice:Nu cred pana nu vad. Dumnezeu nu se vede, nu se aude, nu-l putem atinge nici mirosi.Deci practic, simturile care ne ajuta sa facem diferenta intre obiecte sunt inutile in descoperirea lui.Pe Dumnezeu Il vezi doar cu mintea si sufletul.Si nu oricine il poate simti.Il simte doar cine doreste cu adevarat.

| PerfectAngel a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=DXsE1_BDW9w&feature=player_embedded
Asta am gasit pe net...

Oamenii din ziua de azi nu cred in Dumnezeu pentru ca nu l-au vazut cu ochii lui. Dumnezeu nu mai coboare pe pamant pentru ca este prea multa lume rea,ci pentru ca el si-a terminat treaba aici jos,acum ne pazeste de sus. S-a aratat de mult,dar oamenii din ziua de azi cum sunt ei,negativi, zic ca de ce ar crede spusele unor oameni cand nu au nicio dovada ca este adevarat ce spun.
Oficial, nu ai avea niciun motiv sa nu crezi in Dumnezeu, doar ca nu l-ai vazut tu cu ochii tai:)

| Archdaemon a răspuns:

De ce extraterestrii se arata si Dumnezeu nu? Pentru ca el nu exista
Mai demult lumea descria zei veniti din ceruri...de fapt erau extraterestrii
Dumnezeu nu exista si GATA

| imagine a răspuns:

Nu cred in niciun zeu pentru ca nu exista nicio dovada pentru existenta vreunuia.Presupunerile nemaipomenite cer dovezi nemaipomenite.Un raspuns spunea ca unii nu cred in dzeu din indoctrinare...mi se pare amuzant, credinta in oricare zeu este la fel de eronata si oamenii de obicei cred in el din cauza traditiei si din cauza ignorantei, du-te intr-un sat si o sa vezi multi oameni credinciosi si foarte "culti" Credinta e un dusman al ratiunii
http://www.youtube.com/watch?v=9-1K7RJ0goc
oricum, nu are rost discutia asta, credintele oamenilor sunt atat de inradacinate incat nu se prea poate face nimic, fiecare are dreptul sa creada in ce vrea, atata timp cat nu vrea sa ucida pe altii pentru ca nu sunt de aceeasi parere cu el ( uita-te la cate razboaie au fost si inca mai sunt din cauza religiei).Cat timp religia nu e folosita sau preferata in detrimentul stiintei, totul e ok... din pacate nu prea e asa.

| KiddaBăă a răspuns:

Dacă nu crezi în Dumnezeu, nu crezi nici în tine. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca nu se arata

| Cσcσ a răspuns:

Sa fii necredincios.

| Geordan a răspuns:

Foarte interesant TOT ce s-a spus aici! Eu am alta teorie... de cand sunt mititel nu mi-a venit sa "cred" in Dumnezeul din biserica, cel despre care vorbesc preotii, stiu si simt ca este CEVA - - - o forta, o putere, sa-i zicem DIVINITATE! Am crescut, am citit mult si am ajuns ca Divinitatea aceasta este nimic altceva decat... UNIVERSUL! Fie ca este vorba de Buddha, Iehova sau Dumnezeu, este ACEEASI ENTITATE! NU ai nici un motiv sa crezi in DUMNEZEU la fel cum ai Toate motivele sa crezi in DIvinitate, har, dragoste si A FACE BINE!

| Pinky13 a răspuns:

De exemplu happy 2 prietene de-ale mele... Nu cred in Dumnezeu. Si au facut nu stiu ce ritual aiurea.Pentru cei pagani happy ceea ce mi se pare exagerat. Nu ne-au creat paganii sau cine stie cine happy Dumnezeu ne-a creeat pe toti. Ar trebui ca toti oamenii sa creada-n acesta!

| AlexTPU13 a răspuns:

Nu crezi în Dumnezeu? Daţi două palme laughing. Cum să ai vreun motiv? Toţi credem în Dumnezeu. Chiar şi unii atei cred. El ne-a creeat.

| raulio7 a răspuns:

Nici unul

| Albertos a răspuns:

Motivul sa nu crezi in dumnezeu nu sunt dar daca tu in el nu crezi tu il vei gasi dar mai bine nu-l cauta caci itit va parea rau

| Zamfir_Alexandru_1988 a răspuns:

Ce motiv ai avea sa nu crezi in allah, in thor, in zeus, in ra, in hera, in hades etc?
Toti zeii sunt facut de oameni care nu aveau habar de legile naturale care guverneaza universul.
Ai un motiv pentru care nu crezi in unicorni? Doar scrie in carti despre unicorni, deci de ce nu crezi in unicorni asa cum crezi in dumnezeu dupa scrierile dintr-o amarata de carte care se vrea sfanta.

| Iovicici_Marinela_1968 a răspuns:

NU AM NICI UN MOTIV SA NU CRED IN DUMNEZEU.DAR AM UN MOTIV INTEMEIAT SA CRED IN DUMNEZEU.
Pentru că suntem creatura lui Dumnezeu. De aceea trebuie să credem în El.

Dumnezeu, care a facut lumea şi tot ce este în ea, este Domnul cerului şi al pămîntului, şi nu locuieşte în temple făcute de mîini. El nu este slujit de mîini omeneşti, ca şi cînd ar avea trebuinţă de ceva, El, care dă tuturor viaţa, suflarea şi toate lucrurile. El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr’unul singur, să locuiască pe toată faţa pămîntului; le-a aşezat anumite vremi şi a pus anumite hotare locuinţei lor, ca ei să caute pe Dumnezeu, şi să se silească să-l găsească bîjbăind, măcar că nu este departe de fiecare din noi. Căci în El avem viaţa, mişcarea şi fiinţa, după cum au zis şi unii din poeţii voştri: „Sîntem din neamul lui…" (Faptele Apostolilor 17:24-28)
Si app,de unele raspunsuri, Dumnezeu a trait printre oameni, dar ei nu l-au vrut si nu au dorit sa stie de El, cu toate astea si-a dat viata pe cruce pentru ca noi sa fim mantuiti si sa avem viata vesnica, prin credinta.

| Andrei_Olaru_1988 a răspuns:

Pentru ca sunt psihic sanatos. Si pentru ca evolutia sub toate aspectele ei nu trebuie batjocorita. Iar pe credinciosi ii invit sa traiasca in sihastrie, sa manance ceea ce vaneaza, si sa se c*ce in boscheti, pentru ca nu meritati sa va bucurati de tehnologia moderna (care e intr-o evolutie continua si ea).

| CredintaSperantaIubire a răspuns (pentru Andrei_Olaru_1988):

Majoritatea ateilor ne spuneti noua credinciosilor, sa ne ducem in pesteri si sa nu mai beneficiem de tehnologie, dar oare exista conflicte intre stiinta si religie?
Poate doar in viziunea ateului, pentru ca un credincios nu contesta niciodata realizarile stiintei (cum ar fi de exemplu:inventatorul becului), ci poate doar unele teorii despre crearea lumii ce nu pot fi demonstrate cu certitudine, pentru ca nimeni nu a fost acolo sa vada, iar daca exista sau nu exista Dumnezeu nu se poate demonstra din punct de vedere stiintific.
Pe acesti oameni de stiinta ce credeti ca i-a motivat sa creada in Dumnezeu?

SIR ISAAC NEWTON, fizician englez:"Exista unii care pretind ca Universul a evoluat prin procese intamplatoare, dar ce proces intamplator poate produce creierul unui om, sau sistemul ocular omenesc?
A fi fortati sa credem in concluzia ca totul in Univers s-a nascut din intamplare, ar contravine insasi obiectivitatii stiintei."

ALBERT EINSTEIN: "Cu cat studiez stiinta, cu atat cred mai mult in Dumnezeu."
"Cea mai frumoasa si mai profunda emotie pe care putem sa o experimentam este senzatia misticului. Este samanta tuturor stiintelor adevarate. Cel caruia aceasta emotie ii este straine, cel care nu mai poate suporta sa fie cuprins de veneratie (de uimire), este ca si mort. Acea adanca si emotionala convingere a prezentei unei puternice Ratiuni superioare, care ne este descoperita in Universul incomprehensibil, formeaza ideea mea despre Dumnezeu."
"Este suficient pentru mine sa contemplu misterul vietii constiente perpetuandu-se de-a lungul eternitatii, ca sa reflectez asupra structurii uimitoare a universului, pe care noi abia il percepem, si ca sa incerc sa inteleg cu umilinta chiar si o particica infinitezimala din inteligenta manifestata in natura. Eu insami nu am nevoie de o definitie mai buna a lui Dumnezeu decat aceasta, si asemenea idei se regasesc in toate religiile ca baza pentru notiunea de divinitate."

SIR DEREK BARTON, Laureat Nobel in Chimie (contributii la dezvoltarea conceptului conformatiei in chimie):"Observatiile si experimentele stiintifice sunt atat de minunate incat adevarul pe care il descopera (releva) poate fi in mod sigur acceptat ca o altfel de manifestare a lui Dumnezeu. Dumnezeu ni se releva prin faptul ca ingaduie oamenilor sa descopere adevarul.
Dumnezeu este Adevarul. Nu exista nicio incompatibilitate intre stiinta si religie. Ambele sunt in cautarea aceluiasi adevar. "

GUGLIELMO MARCONI, Laureat Nobel in Fizica (inventatorul telegrafiei fără fir și a antenei de emisie legate la pământ):Cu cat lucrez mai mult cu puterile din natura, cu atat mai mult simt marinimia fata de om a lui Dumnezeu; cu atat mai mult sunt mai aproape de marele adevar care este acela ca totul este dependent de Eternul Creator; cu atat mai mult simt ca asa-zisa ‘stiinta’ cu care ma ocup nu este altceva decat expresia Vointei Supreme, in scopul de a aduce mai aproape oamenii unii de altii pentru a-i ajuta sa se indrepteze si sa inteleaga mai bine pe ei insisi."

ROBERT MILLIKAN, Laureat Nobel in Fizica (specialist în fizica experimentala Laureat Nobel (pentru descoperirea sarcinii electronului si a efectului fotoelectric):"Ma intristeaza la fel de mult ca si Kelvin ‘sa aud opiniile imature ateiste ale oamenilor care nu au cunoscut niciodata partea mai profunda a existentei.’ De acum inainte imi voi permite sa folosesc cuvantul Dumnezeu, pentru a descrie ceea ce se afla in spatele misterului existentei si caruia ii da sens. Cred ca nu ma veti intelege gresit, atunci cand voi spune ca nu am cunoscut niciodata un cugetator care sa nu creada in Dumnezeu.Pentru mine este de neconceput că un ateu adevărat ar putea fi un om de ştiinţă."

CHARLES HARD TOWNES, Laureat Nobel in Fizica (lucrari in electronica cuantica, crearea primilor maseri si laseri):"Cred cu tarie in existenta lui Dumnezeu, pe baza intuitiei, observatiilor, logicii si de asemenea a cunoasterii stiintifice."

WILLIAM PHILLIPS, Laureat Nobel in Fizica (pentru dezvoltarea metodelor de racire si captare a atomilor cu raze laser):"Cred in Dumnezeu. De fapt, eu cred intr-un Dumnezeu personal care intervine si interactioneaza cu Creatia Sa. Cred ca observatiile asupra acuratetii Universului fizic si evidentei reglajului fin si de exceptie al conditiilor din Univers pentru dezvoltarea vietii, ne sugereaza ca doar un Creator inteligent este responsabil de aceasta. Cred in Dumnezeu datorita unei credinte personale, credinta ce este compatibila cu ceea ce stiu despre stiinta."

SIR WILLIAM H. BRAGG, Laureat Nobel in Fizica (pentru studiile lor asupra structurii cristalelor cu raze X):"Legea lui Hristos si exemplul Sau ne-au aratat ca Dumnezeu este Tatal si noi suntem copiii Sai, o societate in care dragostea guverneaza peste toate."

ARNO PENZIAS, Laureat Nobel in Fizica (pentru descoperirea microundelor cosmice de fond):
Despre originea universului:"Cele mai bune informatii pe care le avem sunt exact acelea pe care le-as fi predicat daca nu as fi avut la indemana decat Biblia la indemana, incluzand cartile lui Moise si Psalmii".

ALEXIS CARREL, Laureat Nobel in Medicina si Fiziologie (fondatorul transplantologiei – transplantul de tesuturi si organe):"Suntem iubiti de o Fiinta imateriala si atotputernica. Aceasta Fiinta este accesibila celor credinciosi. Trebuie sa-L iubim mai mult decat pe orice fiinta. Si noi de asemenea trebuie sa ne iubim unul pe altul…
Crestinismul ofera omenirii cea mai inalta forma de moralitate…."

JOSEPH MURRAY, Laureat Nobel in Medicina si Fiziologie (co-fondatorul transplantologiei):"Noi lucram cu instrumentele pe care ni le-a dat Dumnezeu… Nu este niciun motiv ca stiinta si religia sa fie antagonice. Amandoua provin din aceeasi sursa, singura sursa adevarata – Creatorul."

SIR JOHN ECCLES, Laureat Nobel in Medicina si Fiziologie (studii in domeniul neurofiziologiei, creierului si psihicului uman, fondatorul electrofiziologiei):"Exista o providenta divina deasupra evenimentelor materiale ale evolutiei biologice."

WALTER KOHN, Laureat Nobel in Chimie (pentru dezvoltarea teoriei densitatii functionale cu aplicatii in mecanica cuantica):"Exista parti esentiale din experienta umana asupra carora stiinta nu are nimic de spus in mod intrinsec. Eu le asociez cu acea entitate pe care o numesc Dumnezeu."

CHARLES DARWIN, fondatorul Teoriei Evolutiei:"O altă sursă de convingere în existenţa lui Dumnezeu, care are legatura cu raţiunea şi nu cu sentimentele, mi-a lasat impresia ca având mai mare greutate. Aceasta rezultă din marea dificultate sau mai degrabă imposibilitate a putea concepe acest imens şi minunat univers, incluzând omul (cu capacitatea lui de a privi mult înapoi in trecut şi de departe în viitor) ca fiind un rezultat al unei inevitabilitati sau a unei sanse oarbe. Atunci când reflectez astfel, mă simt obligat să caut o Cauză Primordială, având o ratiune inteligentă, într-o oarecare măsură similară cu cea a omului; iar eu merit să fiu considerat un teist"
"Există măreţie în această viziune a vieţii, cu puterile sale, care au fost iniţial respirate de Creator într-una sau mai multe forme; şi că, în timp ce această planetă a evoluat si evolueaza, conform legii gravitatiei, de la forme simple către cele mai frumoase si minunate forme."
"Imposibilitatea de a concepe ca acest univers măreţ şi minunat, cu sinele nostru conştient, a aparut intamplator, mi se pare argumentul principal pentru existenţa lui Dumnezeu. "
In 1879, cu trei ani inainte de sfarsitul vietii sale, DARWIN a scris: "niciodata nu am fost un ateu, in sensul negarii existentei lui Dumnezeu"

Francis Bacon, filozof (fondatorul metodei inductive, caracterizată prin folosirea analizei, comparației, observației și experimentului): "Numai o cunoastere superficiala te poate indeparta de religie, cu cat ai cunostinte mai aprofundate, cu atat te apropii mai mult de ea".


| CredintaSperantaIubire a răspuns (pentru Andrei_Olaru_1988):

Carl Sagan a spus ca doar creierul este "o mașinărie mult mai minunată decât oricare alta creată de oameni" si ca pastreaza suficienta informatie pentru "a umple cam 20.000.000 de volume."
Si voi aveti puterea sa credeti ca toate s-au format la voia intamplarii, nefiind create de o inteligenta superioara.Inseamna ca voi ateii aveti nevoie de mai multa credinta, decat ar avea un credincios, parerea mea.
Poate o carte sa se scrie singura, poate un tablou sa se picteze singur? Nu, nici pentru credinciosi nu au aparut toate la voia intamplarii, ci au un creator, numit Dumnezeu.
Creierul omului numit de Sagan "masinarie minunata", cu care gandim, descoperim stiinta, evoluam, este dat tot de Dumnezeu.Cum ar putea sa se creeze asa ceva la voia intamplarii?
SIR ISAAC NEWTON:"...ce proces intamplator poate produce creierul unui om, sau sistemul ocular omenesc?"