Crestinii vor spune ca e facatura si nu e bine sa rastalmacesti cuvintele din biblie )
Dar pot verifica sunt versete din biblia lor, nu sunt inventate
Bineinteles,dar ei nu or fi prosti sa zica ca dumnezeu e in stare ce ceva rau, ar fi in stare sa zica ca e doar gluma in biblie
O glumea, adica ei cred in ce vor ei ca banuiesc ca nu vor urma ce scrie acolo
Exact
Deci sectancti ar pune in aplicare la orice ora ceea ce scrie acolo
Clar,ca e cartea sfanta si te face sa devii un om pur si te indeamna la bine. in teorie
Dumnezeu este bun. Aștept să citești Biblia ÎNTREAGĂ, nu versete fară context puse pe un site ateist.
Cotext? eu spun ca sunt foarte clare acele versete
2 Cronici 15:13~
13si oricine nu cauta pe Domnul, Dumnezeul lui Israel, trebuia omorît, fie mic fie mare, fie barbat fie femeie.
22:20-21~
20Dar daca faptul este adevarat, daca fata nu s’a gasit fecioara,
21sa scoata pe fata la usa casei tatalui ei; sa fie ucisa cu pietre de oamenii din cetate, si sa moara, pentru ca a savîrsit o miselie în Israel, curvind în casa tatalui ei. Sa curati astfel raul din mijlocul tau.
Exod 31: 12-15~
12Domnul a vorbit lui Moise, si a zis:
13,, Vorbeste copiilor lui Israel, si spune-le:, Sa nu care cumva sa nu tineti sabatele Mele, caci acesta va fi între Mine si voi, si urmasii vostri, un semn dupa care se va cunoaste ca Eu sînt Domnul, care va sfintesc.
14Sa tineti Sabatul, caci el va fi pentru voi ceva sfînt. Cine îl va calca, va fi pedepsit cu moartea; cine va face vreo lucrare în ziua aceasta, va fi nimicit din mijlocul poporului sau.
15Sa lucrezi sase zile; dar a saptea este Sabatul, ziua de odihna, închinata Domnului. Cine va face vreo lucrare în ziua Sabatului, va fi pedepsit cu moartea.
Am vrut să răspund, dar a răspuns N4RCISEDW4RD destul de clar. Biblia nu spune să omorâm ateii. În acel loc, împăratul Asa dorește să rezolve probleme de necredință din poporul Israel. Așa a hotărât împăratul, ca tot poporul Israel să Îl caute pe Domnul. Versetul nu zice "omorâți ateii". Dar voi vă mulțumiți prin a citi un verset și gata.
Exodu 22:20~
"20Cine aduce jertfe altor dumnezei decît Domnului singur, sa fie nimicit cu desavîrsire."
acest verset spune si mai clar,eu cred ca vrei sa o intorci cum ai chef ca dumnezeu e bun,a omorat toti noi nascuti din egipt, ce vina aveau acel bebelusi nici una dar dumnezeu e bun hai fi serios, sincer, sau potopul sa omori tu toata omenirea, sa salvezi cativa, pai erau mai multi de care lui nu-i pasa fapt nu i-a pasat vreodata de alte popoare decat de a lui, poporul evreu
1. Raportati la vremea respectiva.
2. Ce facea omul "fara Dumnezeu" in acea vreme este incomparabil.
Apropo, care ti se parea cea mai "inumana" din lista aia?
un verset specific de pe pagina, sau nici macar nu ai deschis-o? -_-
Adica moralitatea de atunci era cea mai buna dar intre timp dumnezeu a mai invatat si ceva nou, dar iisus a spus ca a venit sa implineasca nu sa anuleze
Deuteronom 17:12~
"Omul care, din mîndrie, nu va asculta de preotul pus acolo ca sa slujeasca Domnului, Dumnezeului tau, sau care nu va asculta de judecator, omul acela sa fie pedepsit cu moartea. Sa scoti astfel raul din mijlocul lui Israel"
"Deuteronom 17:12" nu e chiar asa groaznic, stiu eu cateva versete care nici nu se compara, dar nu le zic
Preotul, pe acea vreme, era acea persoana care invata oamenii sa se comporte pentru a fi placuti Domnului(iar comportamentul ar fi fost unul sfant). Daca nu ascultai de preot, practic nu voiai sa fii placut Domnului, desigur ca pedeapsa este moartea(stii cum a spus Isus, ca singurul pacat care nu poate fi iertat este hula impotriva Duhului Sfant care inseamna necredinta).
Dumnezeu a omorat 42 de copii pentru ca au jignit un chelios:
2Imparati 2:23-24~
23De acolo s’a suit la Betel. Si pe cînd mergea pe drum, niste baietasi au iesit din cetate, si si-au batut joc de el. Ei îi ziceau:,, Suie-te, plesuvule! Suie-te, plesuvule!"
24El s’a întors sa -i priveasca, si i -a blestemat în Numele Domnului. Atunci au iesit doi ursi din padure, si au sfîsiat patruzeci si doi din acesti copii.
"DIN acesti copii" iti dai seama cat'a turma era? Nu stiu daca argumentul se mai aplica si astazi(in perioada Harului), insa sa nu uitam ca in VT orice insulta adusa emisarului lui Dumnezeu este o insulta adusa Lui Insusi.
Exodu22:20 -> "Zoofilia, idolatria si vrajitoria sunt toate pedepsite de Domnul cu moartea, distrugerea. Motivul este acela ca este o sfidare a creatiei si creatorului." McGee
Nu, habar nu ai.
Apropo, Dumnezeu a fost Suveran, este "bun"(stii? partea cu Isus...) si mai nou, va fi Judecator.
Oricum ar fi, El este Sfant(drept/dreptate); iar pentru ca Dumnezeu este Sfant(sa nu uitam ca " Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile" Romani 11:36), toate lucrurile facute, pe care le face si le va face nu sunt pentru binele a ceva individual ci pentru a ceva unitar in care este cuprins Totul.
Dumnezeu este nespus de bun, dar totodată este nespus de drept! care e Dumnezeul tau? Nu poţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona?
Tu ai impresia ca ai citit câteva versete din Biblie și vi sa faci pe clovnu pe aici. Tu ai studiat mult biblia ma este? Pai cât de idioți ne crezi? Satanistu ala care a scris articolu ne spune ca biblia ne învață gen sa omoram ateii și ne da un verset din Biblie in care de fapt dacă citești tot capitolul îți dai seama ca acolo de fapt este vorba despre un legământ făcut de cineva și nicidecum ca asa ne învață biblia sa facem. Săracule
Omule e biblia ta nu sunt versete inventate, ai citit biblia vreodata? omule in biblie scrie asa ceva https://biblia.resursecrestine.ro/2-cronici/15
Asa și despre ce este vorba acolo? Ce nu ți se pare în regula?
Asa si tu ai ucide atei daca ai putea?
Intra acolo sa il cunosti pe dumnezeu cu adevarat
Fxck god
fxck satan
fxck the bible
fxck religion
RAY întreabă: