Crestinismul presupune pocainta, adica marturisirea pacatului si indepartarea de pacat. Nu este deloc fuga de raspundere, ci dorinta de indreptare.
Fuga de raspundere este sa crezi ca Dumnezeu nu exista sau ca Dumnezeu nu pedepseste.
Lol, auzi tu la el, speranta. Daca ma uit la un copac care are in el frunze nu SPER ca nu e un elefant roz in el. Ma uit la copac si vad doar copacul. Atita tot.
Pacatul este incalcarea LEGI (LEGEA lui Dumnezeu in speta), dar DACA recunosti (marturisesti) ce ai facut esti iertat (de Dumnezeu), NU PEDEPSIT ca in legile umane. Disperarea ateilor consta in dorinta lor de a sta cu c.u.r.u. in doua luntri (duplicitari) si de aceia nu recunosc existenta lui Dumnezeu. In imaginatia lor cred ca lipsa RECUNOASTERI (marturisiri) existentei lui Dumnezeu ii absolva de duplicitate, nicidecum. Recunoasterea (marturisirea) raului facut in acest caz devine absolut necesar.
Intrebare foarte simpla si pertinenta: CARE LEGI A CARUIA DINTRE AIA VREO 5000 DE DUMNEZEI VENERATI IN MOMENTUL ASTA? Esti amuzant de-a dreptul in rest...
Exista un singur Dumnezeu care S-A SACRIFICAT pentru omenire, restul sunt doar inventi umane, sti care este acel Dumnezeu? Mai gasesti tu in cei enumerati de tine UNUL sa fi facut asta pentru omenire? Altfel devi foarte "amuzant".
Ah, da, se putea sa nu vii cu povestile alea din biblie care au mai fost scrise de cateva ori inaintea ei? Domnul fie cu tine, in cazul asta, am lucruri mai bune de facut in viata decat sa ma contrazic cu crestinopati...
P.S. Ia uite aici gasca de zei care s-au sacrificat pentru omenire: https://www.quora.com/......hich-one-s
"Ia uite aici gasca de zei care s-au sacrificat pentru omenire:"
Fugi de aici cu bancurile, care din cei enumerati s-au sacrificat pentru omenire (fara un castig in esenta), sti sa citesti, citeste si nu mai urmari netul ci citeste din CARTI. Altfel pot spune si eu cate tampeni imi trec prin cap.
Zeii mentionati acolo sunt din scrieri anterioare bibliei, nu i-a inventat nimeni...
Parca vorbeam de SACRIFICIU, nu de zei sau o scalzi cu vor muschi tai?
"Exista un singur Dumnezeu care S-A SACRIFICAT pentru omenire" - dumnezeul asta e un zeu. Unul dintre aia j'de mii. Ti-am dat link unde sunt mentionati altii care au murit pentru oameni. Adicatelea s-au sacrificat. W-T-F?
Nu ai citiit cum trebuie, mai incearca sa RECITESTI ca sa intelegi, nu lua totul dea gata ca nu tine, de exemplu Kali FACE sacrifIci umane nu S-A SACRIFICAT PENTRU OAMENI, esti pe dinafara, mai citeste.
Tu intelegi ce citesti?
" Chinnamasta și, de asemenea, numit Ch (h) innamastika și Prachanda Chandika, este o zeiță hindusă. Este una dintre Mahavidyas sau Shivasakthi sau Parvati, zece zeițe din tradiția ezoterică a Tantrei și un aspect feroce al lui Devi, zeița Maică hindusă. Zeița nud autodecapitată, de obicei în picioare sau așezată pe un cuplu divin copulant, își ține propriul cap decupat într-o mână, o scimitară în alta."
UNDE scrie ca s-a sacrificat pentru OMENIRE? Este o zeita PAGANA caruia ii plac PERVERSIUNILE, citeste cum trebuie si mai reprezinta si ALTI 10 (?) zei in acelasi timp, baiatu, am studiat ce scrii tu cu mult timp inainte sa EXISTI tu asa ca. mai incearca, ca la loz in plic: "mai trage o data".
Mdah, e pagina pentru ca nu e crestina, deci nu se pune daca s-a sacrificat pentru oameni intr-o forma sau alta. OK, bine, crestinismul e singura religie buna, restul o sa crape toti in iad, end of story.
"OK, bine, crestinismul e singura religie buna, restul o sa crape toti in iad,"
Absolut, in sfarsit ai si tu...nu dragule, nici acum nu ai dreptate, doar Dumnezeu hotaraste fiindca doar EL stie ce a facut fiecare om in viata lui, vor fi si din cei necrestini pe care Dumnezeu il va alege si muli crestini (cu numele) care NU vor fi alesi. Dar DA, crestinismul este singura religie buna (dar NU in totalitate ci doar o parte dintre acestia).
mastadont întreabă: