Nu mai stiu la ce Sfant Parinte am citit, dar in orice caz la cineva din primele secole crestine (sec. I-II), care spunea ca Dumnezeu este in afara universului. Cu alte cuvinte, Dumnezeu cuprinde universul.
Despre legatura dintre Dumnezeu si Univers poti invata din Geneza.
Universul a fost creat de Dumnezeu din nimic, prin Cuvant. El a zis si s-a facut.
Dupa parerea mea universul, care este infinit, se salasluieste in infinitatea (care nici macar nu se poate exprima conceptual, nici percepe - asa cum facem cu infinitul matematic) care este Dumnezeu.
Ei sunt cam paraleli cu spatiul cosmic si universul in care traiesc, pentru ca acesta contrazice afirmatiile din biblie. Cu alte cuvinte, nu le prea convine realitatea.
Nu conteaza parerea unora care i se inchina lui Lucifer numindu-l Dumnezeu.
Important de retinut este ca Vaticanul a acceptat teoria evolutionista si chiar pe aceea cu Explozia primordiala!
Asa ca ce mai conteaza ce zic niste sarlatani de ciocoflenderi care excorcheaza lumea in biserica!
Daca nu-ti place ce gasesti in Hexameiron, poate prin scrierile parintelui Staniloaie sau ale parintelui Sofronie Saharov sa gasesti ceva despre asta.
Sfintii Parinti s-au preocupat putin despre asta. Pentru ca in crestinism se vorbeste despre o alta lume, o alta realitate. Daca te gandesti materia de care suntem legati ocupa foarte putin in spatiu fata de materia stelara, si insignificant fata de campul electromagnetic. Lumea "de dincolo" e probabil legata de o materie, un suport pe care nu il intelegem.
anonim_4396 întreabă:
radumanta98 întreabă: