Sunt necesare multe lazi de bere pentru a ne avanta in asemenea discutii.
E nevoie de dovezi când se afirma ceva. Mie personal, toată creația îmi dezvăluie ca Dumnezeu e prezent, iar în curând toți oamenii își vor da seama de acest lucru.
"E nevoie de dovezi când se afirmă ceva"- nimic mai adevărat. Tu cum dovedești prezenta lui Dumnezeu?
Am văzut din răspunsurile primite de la tine ca te documentezi, dar o iei pe arătură până la finalul răspunsului.
Creația este cea mai mare dovadă. Creatorul despre care vorbeşte Biblia nu este un „Dumnezeu al lacunelor". Dimpotrivă, lucrarea lui acoperă toate fazele, toate aspectele şi toate detaliile creaţiei. Psalmistul a scos în evidenţă lucrarea creatoare atotcuprinzătoare a lui Iehova, spunând: „Tu eşti izvorul a tot ce este viu, şi datorită luminii tale vedem lumina" (Psalmul 36:9, Today’s English Version). El este foarte bine descris drept Cel „care a făcut cerul, pământul, marea şi tot ce este în ele" (Faptele 4:24; 14:15; 17:24). Pe bună dreptate, un învăţător din secolul I a scris că Dumnezeu „a creat toate lucrurile". — Efeseni 3:9.
Mai mult decât atât, Dumnezeu a stabilit „legile cerurilor", legile fizice care guvernează materia şi energia şi pe care oamenii de ştiinţă încă le cercetează (Iov 38:33). Proiectul său este complet şi cu un scop, realizând obiectivul divin de a întemeia pământul pentru a fi locuit de o impresionantă diversitate de organisme vii.
Sper sa nu te superi, dar m-aș bucura dacă ai avea niste argumente logice, obiective. Nu prea agreez citatele biblice.
Acum vin cu întrebarea cliseica: cu ce e mai special Dumnezeu fata de ceilalți zei? Dar Biblia fata de Quran, Thora etc? Fie că vorbim despre politeism sau religiile moderne.
Dacă o vei studia atent, vei observa ca este o carte profetica care s-a împlinit în cele mai mici detalii. Iar profețiile care au mai rămas sunt în curs de împlinire. Apoi, este exacta din punct de vedere științific, arheologic, istoric, geografic. Sfaturile ei sunt la fel de practice azi din punct de vedere moral, ca și acum aproximativ 3500 de ani când s-a început scrierea ei.Cu cat o vei studia mai atent, cu atât te vei convinge ca este de inspirație divină.
M-as bucura să îți văd opinia si la întrebarea despre satanism. Văd că nimeni nu îmi răspunde.
E o metaforă. Vrea să zică că vremurile în care oamenii mai cred în Dumnzeu sunt pe sfârșite.
Se vede ca e in floare mai ales in Romania, care dumnezeu crestin? ca dumnezeu a ales poporul evreu ca fiind cel ales, iar vorbind despre crestini nu exista asa ceva, crestinismul a murit cand sau facut religii
Citatul complet suna asa:
"Dumnezeu e mort, e mort si noi L-am ucis. Cum ne putem consola, noi ucigasii ucigasilor? Ce era cel mai sfant si puternic din toata lumea sangerat si a murit sub cutitele noastre: cine poate spala sangele de pe noi? Ce apa ne poate curata? Ce festivale de ispasire, ce jocuri sfinte trebuie sa inventam? Nu este aceasta fapta prea mare pentru noi? Trebuie oare sa devenim zei ca sa parem demni de ea?"
Nietzsche nu se refera la moartea unei zeitati (era ateu deci nu credea in el) ci mai degraba ne avertizeaza ca fara un dumnezeu si o religie nu e nimic care sa sustina absolutismul moral si ca noi trebuie sa gasim o metoda sa il sustinem chiar si fara religie pentru a lasa relativismul moral si nihilismul sa prinda radacini.
Qinz întreabă: