E destul de logic, un credincios este mai calm că are impresia că o să trăiască o eternitate fericit. E ca și cum ai compara un visător cu un om normal, visătorul e clar mai calm, el visează că o să-i fie mai bine etc.
Cât despre rugăciune, e aceeași chestie, un bolnav are nevoie de curaj să se vindece, dacă nu poate să-și oefer singur acea doză de curaj o cerșește de la o divinitate.
Cât despre ultimul studiu, nu prea sunt informată în domeniu deci nu comentez. Oricum probabil dacă aș căuta acum aș găsi și articole care să se contrazică cu ăstea, dar am lucruri mai deștepte de făcut.
Http://www.descopera.ro/dnews/3526104-dumnezeu-si-evolutia-pot-coexista
http://www.descopera.ro/......unii-umane
http://www.descopera.ro/......viitorului
http://www.descopera.ro/natura/8205437-lumina-vie-fiinte-bioluminiscente
http://www.descopera.ro/......-cu-plante
http://www.descopera.ro/......al-ateilor
Credinta ajuta la blocarea anxietatii si la minimizarea stresului, conform studiului unor cercetatori din cadrul Universitatii Toronto, care a dezvaluit diferentele creierului la credinciosi si necredinciosi.
Normal și foarte corect, că proștii nu sunt stresați
"Credinta ajuta la blocarea anxietatii si la minimizarea stresului"
Foarte probabil, si cei care fac yoga cam la fel sunt...
Insa hai sa vedem IQ-ul...
http://www.antena3.ro/......42587.html
Mi se pare foarte logic ce ai spus tu si ce au spus aceste studii.
Nu e normal ca atunci cand nu prea gandesti sa fi mai relaxat?
E normal ca un om care gandeste sa devina senil,la dracu, toti avem o limita, insa pentru cei care gandirea este ceva optional nu exista o supraincarcare a creierului.
N-ar trebui sa te increzi in toate articolele publicate de toti imitatorii, din cate stiam eu descopera.ro nu e un site serios...
Creierul credinciosilor este diferit de cel al ateilor : din cate ai citit acolo aceasta diferenta este datorita calmari. Poti sa te calmezi ascultand si muzica, merg prin parc etc. nu doar stand in biserica.
http://www.descopera.ro/dnews/6793368-credinta-a-invins- stiinta-rugaciunile-chiar-ajuta-pe-cei-suferinzi
"Studiul, asa cum este descris este subiectiv si nu are valoare stiintifica, mai ales ca este folosit sub forma propagandei religioasa. Au exploatat disperarea unor oameni care traiau in conditii mizere si nu aveau acces la cea mai elementara ingrijire medicala, doar pentru a-i aduce pe acestia sub influenta bisericilor penticostale. Si-au facut propaganda religioasa pe suferinta unor amarati", declara plin de naduf, Terry Sanderson, presedintele National Secular Society, una dintre cele mai influente asociatii care promoveaza ateismul militant in cadrul societatii americane.
°º•●-♫-aLЭxeL-♫-●... întreabă: