Nu trebuie sa gasesti istorici si carti in alte limbi, ci SURSE PRIMARE, isteato. Surse primare, adica texte sau alte izvoare din timpurile la care articolul face referire. Si, in primul rand, nu eu trebuie sa aduc dovezi ca articolul e fals. Tu, aia care sustine CA E ADEVARAT, trebuie sa aduca dovezi ca articolul e adevarat! Si, desi declami ca un credincios ca articolul e adevarat, n-ai nici o farama de dovada ca ar fi! Zero dovezi! ZERO! Un articol fara surse si fara acoperire, in care autorul putea sa vomite orice aberatie voia el, dar pe care preacredincioasa Elvina il apara cu tot sufletul.
Sa iti explic. Esti mai naiva decat un fundamentalist crestin. Un fundamentalist crestin CREDE CU TARIE intr-o carte care are si autenticitatea timpului (Biblia chiar a fost scrisa in antichitate, nu in ultimii ani) si are si istoricitate (gasesti referinte la evenimente istorice). Elvina CREDE CU TARIE intr-un text gasit pe internet. Are dovezi ca e construit pe surse vechi, autentice? Neah, nu are. Are dovezi ca sunt surprinse cu adevarat credinte vechi? Neah, nu are. Dar nu are nevoie de dovezi, nu-i asa? Un credincios adevarat crede fara dovezi, bineinteles.
Tu nu esti atee, esti cat se poate de credincioasa. Poti sa incepi o noua religie: religia zeitgeitista, prin care sa va elogiati zeul suprem: fabula de internet. O sa gasesti o gramada de adepti, care iti vor spune mare preoteasa. Succes, va tin pumnii.
Tare nebun mai esti sa iti faci 3 conturi doar ca sa te certi cu mine. Ai citit Epopeea lui Ghilgames, scrieri aztece, nu cred. Daca nu ai citit, nu ai de unde sa stii concret ce si cum.
Mi-as da cu parerea, dar cum zicea si tipul ala de mai sus, cum stii ca articolul asta e pe bune? Ai niste dovezi?
Tu ai? Nu mai reiau aceeasi poveste. Daca tu sau eu nu am citit, voebit, gasit ceva, asta nu inseamna ca nu exista.
Nu cred ca ai inteles intrebarea. Pentru ce sa am eu dovezi, eu am venit cu articolul? Si am spus eu ca nu exista dovezi? Poate exista, trebuie doar sa ni le spui. Logica e simpla. Cum stii ca articolul e adevarat? Ce dovezi ai? Tu, cea care a venit cu articolul, nu eu, cel care se uita peste el.
Dureaza mai putin de un minut sa iti faci un cont nou. Nici nu simt ca ma cert, ma amuz copios ca vad ce baliverne mai insiri.
"scrieri aztece"?
Astea au fost scrise cu 1400 de ani dupa Hristos. Cum naiba sa dai ca exemplu scrierile aztece, cand de fapt tu trebuie sa indici texte anterioare lui Hristos, dupa care s-ar fi inspirat evanghelistii. Mama ei de educatie, ca e praf. Sa nu dai bacul la istorie, Elvino, ca ai sanse mari sa il pici.
Epopeea lui Ghilgames am citit-o. Si daca iti placea macar putin sa citesti, ai fi citit-o si tu. E publicata in limba romana si nu e lunga
Dovedeste ca a fost scrisa dupa Hristos. Eu stiam ca a fost scrisa inainte.
Am dat bacul la istorie, pacat ca tu chiar nu stii ce se da la bac.
Cica a dat bacul la istorie. Ma sufoc de ras
Draga mea acefala, da-mi voie sa iti fac urmatoarea demonstratie. Mataluta sa zicem ca esti primul aztec, si sa presupunem ca acum mai bine de 1000 a existat un baiat pe care il chema Iisus. Prietenii lui scriau despre el, in timp real, in timp ce tu imi scrii mie, in timp real. Acum, genialo, fantastico, supremo, erudito, savanto, se pune urmatoarea intrebare, pe care doar o minte sclipitoare si incomensurabila ca a ta poate sa o rezolve: care dintre cele doua scrieri a fost prima?
Dovedeste cu o carte, cu cu vorbe de ale tale. Iti arat si cat am luat la istorie daca nu ma crezi.
Nu sunt vorbele mele, isteato, sunt banalitati, truisme, lucruri general cunoscute. Solicitatarea ta e la fel de cretina ca si solicitatea cuiva de a demonstra ca Stefan cel Mare a trait dupa Decebal. Esti atat de isteata incat confunzi maiasii cu aztecii, fetito cu bacul la istorie.
Uite si dovezi la solicitarea, sa vezi cand au fost produse scrierile aztece.
http://en.wikipedia.org/wiki/Aztec_codices
Si uite si o carte, Manuel Aguilar-Moreno, Handbook to Life in the Aztec World:
https://books.google.ro/......tps?/books
Se face acum vreun pic de lumina la tine in cap sau ramane o bezna eterna?
kaynmaincallme întreabă: