| OneReason a întrebat:

Ce parere aveti daca te sinucizi sa intri in moarte clinica si dupa cineva sa te resusciteze am putea dovedi ce s-a intamplat dupa moarte?

8 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Parcă în House MD a fost o chestie de genul. A vrut să demonstreze că nu e nimic după moarte și a reușit, dar e doar un serial.

| SG1995 a răspuns:

Nu, s-a dovedit ca in moarte clinica inca exista parti din creier care functioneaza, iar din cat se pare creierul aflat in aceea stare elibereaza niste neuro-toxine care iti dau haluginati.

| Raniaa a răspuns:

Șansele ca "experimentul" tău, să elucideze acest mister sunt nule. Moartea clinică (moartea relativă ) este prima fază a decesului. Aceasta este de fapt, perioada de timp în care organismul mai poate reacționa la diverși stimuli interni sau externi, care pot determina reluarea activității automate a miocadului (mușchiul inimii) și a respirației, respectiv a centrilor nervoși cardio-respiratori, situați în trunchiul cerebral, este o stare în care reanimarea este încă posibilă. Nimeni nu poate spune cu certitudine ce se va întâmpla după moarte. Pentru că nu-i putem întreba pe cei decedați dacă există cu adevărat ceva după moarte, nu ne rămâne decât să ghicim ce se va întâmpla.

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

Uni spun ca au murit si apoi au inviat iar in acel interval de timp au avut viziuni cu Mantuitorul dar Isus, cand s-a dus la fata lui Iair a zis ca doarme nu ca e moarta, de aici rezulta ca moartea e ca in somn si nu crede chestiile ca dupa ce mori intri in iad sau in rai, asta se va intampla la venirea domnului iar mortii care pana atunci "dormeau" vor credea ca sunt undeva in purgatoriu iar apoi urmau sa fie selectati, care in rai, care in iad. - asta-i adevarul.

| V77Narcis a răspuns:

Hai să îți spun o poveste reală, ce pot să ți-o confirm. Am fost operat la inimă, timp de 6-8 ore, din acest timp, în timpul în care doctorii au intervenit în fixarea problemei mele, eu practic am fost in acea moarte clinică despre care vorbești. Să îți spun ce e dincolo, nimic. Întuneric, exact ca și atunci când te pui la somn și te trezești fără a visa nimic. Nici o luminiță, nici o conștiință că te afli în altă parte, nimic.

| milan9 a răspuns (pentru V77Narcis):

NU AI FOST in moarte clinica, istetule! Nu ai habar de ceea ce inseamna "moarte clinica" dar tendentios stii sa fii cat cuprinde... thinking

Moartea clinica poate fi undeva intre 5-10 minute fara oxigen, dupa care creierul iti intra in moarte cerebrala. Creierul tau a fost exigenat in cele 8 ore, iar inima a fost suplinita de by pass.

Vezi aici: "Intervalul de resuscitare sau durata de timp în care un organism poate fi în moarte clinică, depinde de viabilitatea celulei nervoase, fenomenul devenind ireversibil în momentul în care centrii nervoși cerebrali sunt lipsiți de aportul de oxigen pe o perioadă de timp ce depășește 5-10 minute."

| SG1995 a răspuns (pentru V77Narcis):

Pai da, acum depinde de agitatia din creier, si mie cand mi s-a facut operatie de sept am fost anesteziast total, iar cand m-am trezit era ca si cum as fi inviat din morti, gen a fost o stare in care creierul meu nu a produs nici macar vise.

| SG1995 a răspuns (pentru milan9):

Totusi nu e ciudat activitatea cerebrala in timpul operatiei e calma incat nici nu visezi, dar in moarte clinica s-a observat ca de fiecare data cand pacientul isi "parasea corpul", exista o parte din minte care are o activitate cerebrala haotica. Asa ca sa vezi cat de interesant este.