anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti de acest filmulet "interesant"? http://www.youtube.com/watch?v=2cHnz3ho3uE

4 răspunsuri:
| barbattttt a răspuns:

Foarte adevarat filmuletul.
Domnul sa te binecuvanteze!

| GusWaters a răspuns:

FUCKING WRONG!

De fapt,Diavolul,sau cum vreti sa-i tot ziceti,nu exista,Iadul prezentat in Biblie e ilogic si nu poate fi probat prin dovezi,mai ales ca se zice ca e in interiorul Pamantului,si in interiorul Pamantului nu e decat scoarta,nucleu, magma si tot felul de alte tampenii.

Toata chestia aia din video nu e impusa de niciun Diavol sau alt element biblic fantasmagoric, e exact societatea moderna si felul cum ne afecteaza.Chiar daca-s agnostic,si timpurile ne recomanda sa nu ne casatorim,sa nu facem copii,ca,vezi dom'le,sunt prea multe ispite,nu putem sa rezistam,bla-bla,eu am o vorba,si anume,ca valorile familiale generale-adica cele ideale,trebuie pastrate cu sfintenie,pentru ca sunt temelia societatii.Ce te opreste sa ai suficienta rabdare si inteligenta sa cauti pe cineva aratos,inteligent,si de care esti sigur ca nu te vei desparti mai tarziu? La fel si cu tehnologia... puteti doar sa-mi dati un bec,un patefon, si multe-multe discuri, fix cu muzica din '60-'70.Eu unul chiar nu vad rostul atator gadegeturi si aparaturi costisitoare,care sunt acceasi Marie,dar cu alta palarie, si nu avanseaza decat teoretic, ca aceleasi chestii le face un si un MP4 de 2GB si un iPod de 100 GB.Comoditatea a adus omenirea unde se afla acum!

Toata treaba asta cu Diavolul e o tevatura inutila si o musamalizare,pentru a acoperi faptul ca oamenii sunt in fapt,niste viermi slabi si fara vointa,care se inclina fara riposta,unor dogme ce le stabileste societatea.Iar atunci,nu conteaza ca esti nitel diferit de ceilalti,esti doar un robot ascultator.Dar,de acord,societatea moderna(care insa nu poate fi asociata tam-nisam cu Diavolul si posibilele sale uneltiri),e nociva pentru majoritatea ce intra in valtoarea ei. Daca s-ar inlocui in filmulet niste termini,si s-ar elimina partea de final, care o tine pe aia cu Dumnezeu si este cam infantila, si s-ar vorbi mai mult de faptul ca suntem sclavii unor foarte subtile mecanisme de distrugere a ce-i bun din om...atunci,perfect de acord! Omul nu trebuie sa fie sclavul muncii,al viciilor, al cererilor societatii si al aparutorilor moderne, pe care le multi le eticheteaza ca must have-uri.Omul trebuie sa profite de ele,atat cat ii trebuie, nu sa fie acestea niste pietre de moara pe care sa si le lege in jurul gatului, si de care sa nu mai poata scapa.Si,ce e mai important,suntem diferiti,si trebuie sa pastram lucrul asta,nu sa fim toti niste roboti in costume,cu BlackBerry sau iPhone, care schimba partenerii ca pe ciorapi, care castiga 9000 $ pe luna, dar nu au satisfactie interioara.Asta e total gresit,dar din pacate,tocmai asta ne invata in continuu,societatea actuala,sa fim sclavii banilor si ai placerilor amagitoare,care nu dureaza,pe cand am putea sa ne bucuram,ca spunem o poveste copiilor nostri,ca ajutam pe cineva care nu are posibilitati deloc,ca ascultam o melodie ce ne place, si ne elibereaza de stres, s.a.m.d.Societate dominata de presiuni venite din toate partile,care nu face altceva decat sa punem prea mult pret pe aparenta; lumea e un mare oras ce venereaza carne,placeri carnale,circuite, ecrane, si progres non-necesar.Sincer,mi-e mila de oile ce se conformeaza la ceea ce li se spune.Omul e liber,nu e un numar,nu e o parte a unei turme,poate fi oricine doreste,poate sa isi aleaga orice stapan doreste, daca doreste, si sa nu fie supus sclaviei! Libertate FTW!

| trolololo a răspuns:

Tâmpenie. Punct.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Razvane? de ce pui tu oglinda in fata noastra? nu au facut asa si profetii? nu a facut asa si Iisus Hristos? nu au facut asa si apostolii? si mucenicii? si sfintii? unii stiu despre ce vorbesti.dar cei mai multi nu cred toate astea cu toate ca ei le traiesc, si le practica.sa-ti dau un exemplu care a fost taiat de basescu si de boc, ca o masura a combaterii crizei; un spor de o nesimtire crasa; spor de refacere dupa concediul de odihna. apropo de; facetii sa vina obositi de la pauza lor.si este doar unul din milioanele de motive din cauza carora lumea asta merge asa de bine,de frumos, de inteligent, si de DISTRUCTIV.