Foarte frumos articolul si ma bucur ca l-ai postat aici . Trebuie si pus in practica.
Un articol asa cumse numea pe vremuri: PARTIAL COLOR, adica bucatele dintr-un intreg dar fara partile esentiale.
Daca adaugai
Isaia 8, 20 " La LEGE si la marturie!" Caci daca nu vor VORBI asa, NU VOR MAI RASARI ZORILE pentru poporul acesta.
Unde este Legea Morala? Credeti ca Dumnezeu accepta o religie din bucatele, asta da dar asta ba ca e greu de dus, asa o fi Dumnezeu?
Singur ai recunoscut ca toti oamenii sunt pacatosi, deci legea (poruncile) lui Dumnezeu nu poate fi tinuta, deci minti ca-l cunosti pe Hristos (vezi mai sus), deci de ce sa ascultam de tine?
Biblia este o adunatura de texte despre istoria poporului evreu in VT si despre relatia lor cu un tip de nume YHWH, despre viata evreului(YESHUA) in NT si despre modul cum alt evreu(SAUL) a inteles ca ar fi bine sa functioneze totul.
Prea multi evrei ca sa fie de incredere.
Articolul e periculos rau de tot si o dovada de delir verbalal inconstientei
Cine il urmeaza ca mare crestin ce se crede a fi si tu cel care crezi ce scrie acolo, chiar tu(la modul inpersonal) esti in cel mai mare pericol, pentru ca tu ai ca Dumnezeu o creatura ca Isus nascut din mama sa, si nu pe Creatorul Universului.
Iar greseala este acolo unde tu nu urmezi Legea lui Dumnezeu pe motivul ca e "veche" ( vezi VT) si urmezi Legea unei creaturi care a desfintat Legea lui Dumnezeu si a adus o Lege noua(NT), asa ca vezi ca tu il ai ca Dumnezeu NU pe Creator ci pe potrivnicul lui care s-a asezat in biserici si se lasa slavit ca Dumnezeu. iar acel "dumnezeu" al tau este Dumnezeul veacului acesta...si pentru ratacirea asta cumplita vei plati amarnic cand iti va suna ceasul si vei da nasul cu Creatorul Universului la judecata de apoi.
Cum ar fi daca cineva ti-ar spune ca fiecare gand al tau, din momentul nasterii si pana acum a fost inregistrat si va fi difuzat in seara aceasta pe postul national de televiziune?
Tot ce am gandit eu in 30 de ani (hai sa zic 15 ani ca noaptea dorm si nu gandesc) va fi prezentat intr-o singura seara? Esti nebun? La asa raport de compresie ii clar ca nimeni nu va pricepe nimic. Apoi daca prezinta partile esentiale, atunci, voi avea ocazia de a deveni vedeta.
Religia ajunge o unealta de speriat persoane doar acolo unde derbedei-s la conducere.
Auzi? Cauta alti prosti pe care sa ii sperii, si cauta-i in alta parte.
Daca citeam toate prostiile din articolul ala as fi fost prost.De ce ar vrea "Creatorul" nostru sa ne controleze gandurile? Nu s-a gandit atunci cand ne-a dat constiinta ca vom "pacatui".Nu incerc sa te conving ca Dumnezeu, Allah sau alte entitati supranaturale nu exista deoarece mi-ar lua o viata.Articolul ala e alta prostie mai mare decat religia, sorry.
Parerea mea e ca Dumnezeu pe care vi-l imaginati voi nu exista. Eu cred altfel si este dreptul meu, asa ca nu va suparati, cum nici eu nu ma supar sau enervez cand aud alte pareri. Parerea mea e ca noi toti il alcatuim pe Dumnezeu si ca noi am venit pe pamant ca sa evoluam. In interiorul nostru se afla constiinta noastra fara ganduri sau emotii. Acesta este Eul nostru. Oamenii devin insasi constiinta (eul) lor cand nu isi mai doresc sa planifice sau sa isi doreasca lucruri, pe scurt, sa traiasca in prezent ca si copii, fara sa traiasca in trecut si sa se gandeasca la viitor, sa se comporte cu fiecare om la fel fara minciuni pentru ca daca faci rau cuiva e ca si cum ti-ai face tie. In fine asta e o tema foarte discutata si oricum nu cred ca sunt multi oameni de acord cu mine. asta e, toti suntem diferiti si asta e grozav