anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce părere aveți de consumerismul din timpurile noastre? De goana după profit,de lăcomia companiilor mari și foarte mari,de oamenii de afaceri,de lanțurile de magazine,de lanțurile de restaurante celebre unde găsești numai mâncare nesănătoasă și totuși scumpa,de marile lanțuri de supermarketuri unde chiar și fructele și legumele sunt pline de pesticide iar puii cu hormoni de creștere etc
Dar mai ales ce părere aveți de reclamele foarte agresive care ne bombardează zi de zi și ne fac deseori sa cumpărăm compulsiv și mai mult decât ne-ar trebui?

Și întrebarea cea mai importantă? Credeți că Domnul Iisus Hristos este de acord cu afacerile din ziua de azi? Adică ii place ce vede in comert,afaceri, la marile companii,firme etc? Țin minte că în Biblie scrie că Hristos a răsturnat mesele comercianților din Templu,fiind foarte deranjat de faptul că se făcea comerț acolo și în ce fel se făcea și mai ales știu sigur că a zis ca e foarte greu ca un bogat sa intre in Împărăția Cerurilor (dar nu imposibil, logic)

Credeți că lăcomia, consumerismul și goana după profit a tuturor celor ce fac comerț și afaceri mici, medii, mari este pe placul Domnului Iisus?

Ce părere aveți despre consumerismul actual care e mai avansat ca niciodată? Și reclamele agresive? Va place tot ceea ce ține de afaceri și comerț?

Eu zic că omenirea toata se închină prea mult banului, placerii și lucrurilor materiale iar de asta profita cei care fac afaceri și comerț
Credeți că e bun consumerismul?
Dar mai rău este ca industria alimentara actuala ne afectează sănătatea pe termen lung.
Nu găsești multe produse sănătoase în supermarket iar daca le găsești sunt foarte scumpe.Plus că dacă citiți cartea lui Dr. Chris Van Tulleken -Oameni ultraprocesati o să vedeți că extrem de multe alimente și produse alimentare au E-uri dar mai ales că există multe capcane ale industriei alimentare și chiar și lucruri necurate sau o mai mica sau mai mare mafie in industrie care afectează tot populația simpla și de rând din păcate.

Deci credeți că Iisus Hristos este de acord cu afacerile sau afaceriștii? De ce da, de ce nu? Argumentați puțin, va mulțumesc mult!

8 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Oamenii au la dispozitie cateva sisteme economico-politice, iar niciunul dintre ele nu este bun. Dar exista grade de comparatie.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Iisus e o inventie a religie, afacerile sunt ceea ce au creeat lumea moderna in care traim. Simplu.

| tonyc7 a răspuns (pentru suntserios):

Iisus NU este o inventie, Iisus a existat cu adevarat, a fost un om. Ca unii il considera si fiul lui Dumnezeu, sau chiar Dumnezeu pe pamant, asta e la latitudinea fiecarui om. Dumnezeu exista oricum.

| Holiday a răspuns:

Povestea cu Isus e tot o afacere. Ma rog, mai multe afaceri, de fapt.

| Kufu95 a răspuns:

Bogătanii conduc lumea, pe nu îi interesează dacă există Isus Hristos sau Dumnezeu și dacă îi va trăzni. În capul acestor oamenii este doar goana după profit, nu îi interesează pe ei dacă are altul de suferit.

| 1onur a răspuns:

Dumnezeul și lisus Hristos nu se bagă în afacerile nimănuia! maiiales în banii ne munciți! și obținuți prin păcate! ce nu vor rămâne ne achitate fiindcă absolut orice facem pe lumea asta și orice facem pe Pământul ăsta mai devreme sau mai tarziua achităm totul!

Și!,

Dacă vreodată vom rămâne cu impresia!, că ne vom achita păcatele!, cum ne dorim noi și cum ne facem noi, păcatele noastre!, din banii ne munciți și din banii murdari obținuți!, Niciodată nu vor rămâne ne achitați! Toate averile și bogățiile obținute din lacrimile altor oamenii! nevinovați! și spinarea altor oamenii! nevinovați și pe urma altor oamenii! nevinovați! vor fi achitate! și nu cum ne așteptăm noi! NU! lăsați niciodată banii ne munciți, și din păcate! ca "averi" ca "vitor" nimănuia! Banii ăia vor aduce păcatele,... acelor banii ne munciți!, pe umeri acelor oamenii! nevinovați!

Lăsați educație! lăsați respectul, lăsați iubirea Adevărată cu Adevărat din voi lăsați orice din voi, se află în inima și sufletul vostru! dar nu lăsați banii ne munciți banii murdari, fiindcă alea sănt păcate pe umeri altora oamenii nevinovați! ce vor purta păcatele lor pe ei nevinovați! și le vor aduce necazuri și probleme!

| 1onur a răspuns:

Mi-am pierdut tatăl la 33 de ani! De cancer nu mia lăsat nici casa nici un ban! Dar mia lăsat ceva! Ce eu nu-l pot achita în nicio sumă! și în nicio avere! Mia lăsat să-mi pot câștiga singur pâinea! Si să-mi deau seama ce însemnă un ban muncit! Mia lăsat sa pot avea încrederea în oamenii! nu mi-a zis ferește de oamenii niciodată! mi-a zis sa ai încredere onur în oamenii și dacă ei îți vor greși atunci o să-le vezi cu Adevărat cine sănt ei! mi-e tatăl meu mia oferit tot ce ar putea lăsa un tată fiului său cu Adevărat! mia oferit iubirea părintească! Este ceva mai scump decât vă puteți da seama ce înseamnă un băiat să-și aibe tatăl lui aproape este mult mai decât orice sumă și orice banii pe lumea asta să-ți ai părinți în viață este totul nu-ți mai trebuieu nimic banii pe lumea asta sănt mai mulți decât zilele noastre dar părinți nu-i veți mai avea niciodată! Dacă nu ști săi prețuiți cu Adevărat! Da cu Adevărat! Nu vă spun ce aveți de făcut voi știți mai bine eu va spun ce aveți de pierdut dacă nu va prețuiți părinți! cu Adevărat!

| pacatosulBogdan a răspuns:

Intreaba-L daca este de acord cu afacerile! Eu consider ca nu este rau consumerismul. In comunism, oamenii ar fi consumat si ei, dar nu prea aveau ce. Painea era pe cartela; la fel faina, malaiul, uleiul, de culoare neagra, care ti se turna printr-o palnie cand te duceai la magazin. Eu am prins vremurile alea cu mari lipsuri si cu o economie absolut precara, mai rea ca acum.
Iisus avea o vorba in Biblie: "Dati cezarului, ce-i al cezarului si lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu!"