| Henry34 a întrebat:

Ce parere aveti de crestinii,, ortodocsi,, care tin sarbatorile pe calendarul vechi?

Răspuns Câştigător
| pacatosulBogdan a răspuns:

Calendarul nu este o dogma! Nu in calendar trebuie sa credem ci in Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ca sa avem viata vesnica. -Ioan 3:36; Ioan 6:47; I Ioan 5:13
Stilistii sunt in stare de nesupunere fata de Biserica lui Dumnezeu, iar Biblia este foarte clara in privinta acestui lucru:
I Regi 15:23 "Caci nesupunerea este un pacat la fel cu vrajitoria si impotrivirea este la fel cu inchinarea la idoli."

15 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Amos 5, 21. Eu urãsc, dispretuiesc sãrbãtorile voastre, si nu pot sã vã sufãr adunãrile de sãrbãtoare!
Zice Domnul!

| milan9 a răspuns (pentru danut):

Cat de analfabet functional trebuie sa fii pentru a nu intelege ca acea expresie a fost spusa intr-un anume context? Iar contextul era acela al unui popor a carui greseala nu era respectarea sarbatorii (Dumnezeu LE DADUSE PORUNCA SA RESPECTE MAI MULTE SARBATORI ) ci formalismul si ipocrizia, indaratnicia lor sufleteasca. Exact ceea ce tie nu-ti lipseste deloc.

Toti adventistii sunt ipocriti ca tine, Dane? thinking

| danut a răspuns (pentru milan9):

Multumesc pentru apreciere dar tu nu poti "citi" decat in "consensul ortodox" nu cel Biblic asa ca ipocrit cine o fi? Pot pune imediat versetul in care Hristos de refera la TRADITII dar tu il sti sigur asa ca mai lupta-te cu ipocrizia nitel. Voi nu aveti "teaba" cu SARBATORILE Reliogioase care nu a ramas decat una Sabatul ci cu cele TRADITIONALE pe care Hristos le-a respins cu hotarare. Oare cine o fi ipocrit aici care NU TINE traditia lkui Hristos ci cea PAGANA.
Marcu 7, 9. El le-a mai zis: "Ati desfiintat frumos porunca lui Dumnezeu, ca sã tineti datina voastrã.
Luca 4, 16. A venit în Nazaret, unde fusese crescut; si, dupã obiceiul Sãu, în ziua Sabatului, a intrat în sinagogã. S-a sculat sã citeascã,
Oare cine e ipocrit aici, un adventist sau un ortodox?

Hai sa incercam impreuna un exercitiu (terapeutic) de iesire din ipocrizie/ tendentiozitate... happy
Cui S-a adresat Mantuitorul prin cuvintele "ca sã tineti datina voastrã"? Evreilor sau crestinilor (ortodocsi)? Evreilor deci...

"a intrat în sinagogã. S-a sculat sã citeascã, "- si tot in zi de sabat l-a incalcat pe acesta vindecand, facand minuni, rupand spice, etc... Asta se intampla inainte sau dupa marele eveniment al INVIERII din ziua de DUMINICA?

Iata lista scurta a sarbatorilor cerute de Dumneze in Vechiul Testament:
1 Sărbătoarea - bucurie în cinstea Domnului
1.1 Paștele
1.2 Sărbătoarea Săptămânilor
1.3 Sucot
1.4 Sabat
1.5 Luna nouă
1.6 Anul sabatic
1.7 Roș Hașana (Anul Nou)
1.8 Iom Kipur
1.9 Lag B'Omer
1.10 Yom Hashoa;

Unde anume a interzis Dumnezeu ziua de sarbatoare, malitios nesincer ce esti?

UNDE a spus Hristos sau Dumnezeu ca trebuie tinuta ziua de inviere?
Uite ce scrie in Biblie: 1 Corinteni 11, 23. Cãci am primit de la Domnul ce v-am învãtat: si anume, cã Domnul Isus, în noaptea în care a fost vândut, a luat o pâine.
24. Si, dupã ce a multumit lui Dumnezeu, a frânt-o, si a zis: "Luati, mâncati; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi; sã faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea."
25. Tot astfel, dupã cinã, a luat paharul, si a zis: "Acest pahar este legãmântul cel nou în sângele Meu; sã faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea, oridecâteori veti bea din el."
26. Pentru cã, oridecâteori mâncati din pâinea aceasta si beti din paharul acesta, vestiti MOARTEA Domnului, pânã va veni El.
Deci Domnul a spus sa vestim MOARTEA si nu invierea. Arata TU unde scrie ca trebuie sa vestim sau sarbatorim invierea, cartea, capitolul, versetul te rog. Hristos a sarbatorit si BINECUVANTAT NUMAI Sambata.

In afara de Sabat odata cu RASTIGNIREA lui Hristos toate sarbatorile din VT au fost desfintate. Scrie CLAR in Biblie ca atunci cand Domnul Hristos si-a dat DUHUL, perdeaua din Templu S-A RUPT desfiintand astfel vechile procesiuni din Templu si asta deoarece MIELUL pascal FUSESE JERFIT (Hristos). Ce sa spun de voi care in fiecare an il mai OMORATI odata pe Hristos la Paste. Unde este ipocrizia dragule?

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

@danut, lipsa ta acuta de cunoastere te face sa nu intelegi nimic din fenomen. Insinuezi faptul ca toate sarbatorile evreilor aveau legatura cu sacrificiile. Esti zero barat la capitolul "VECHIUL TESTAMENT". Esti numai bun de felicitat de catre fratii tai adventisti...

Doar una dintre sarbatori avea legatura cu sacrificiile, Yom Kipur, pe cand toate celelalte eraubinevenite ocazii de a aduce respect lui Dumnezeu.

In crestinism, 90% din sarbatori se refera la rememorarea unor evenimente biblice precum nasterea Domnului, Schimbarea la fata, Botezul, Circumcizia, etc...

Iar daca tu insisti sa consideri ca Pastele nu trebuie comemorat dupa ce chiar cuvantul Scripturii spune "sa faceti aceasta intru pomenirea mea" inseamna ca ori discut cu tine aici, ori cu oarecare alta oaie dintr-o turma, e acelasi lucru: pierdere de timp sad

| RAY a răspuns:

In biblie nu scrie sa tinem vreo sarbatoare

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

PacatosulBogdan susține.
Stilistii sunt in stare de nesupunere fata de Biserica lui Dumnezeu, Cine stabilește care este Biserica lui Dumnezeu?
Preoții aceleiași biserici prin decret?
Starea de nesupunere o hotărăsc preoții?
Dar biserica catolică când îndeamnă la cruciade, trebuie să te supui? Este și ea Biserica lui Dumnezeu sau nu?

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Dumnezeu urăște sărbătorile unite cu nelegiuirea.

| Panamax a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Ai vorbit tu cu El si ti-a destainuit ce uraste?
Zeul tau iubitor uraste chestii?

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Panamax):

El a vorbit cu toți cei ce vor sa știe adevărul. E scris in Biblie la Isaia 1/13:" Nu mai aduceți daruri de mâncare nefolositoare, ca-ci Mi-e scârbă de tămâie! Nu vreau luni noi, Sabate si adunări de sărbătoare, nu pot sa vad nelegiuirea unita cu sărbătoarea!

| Panamax a răspuns:

Retardati.

| Mircea08 a răspuns:

Este inutil sa sarbatoresti sfintii. Ba mai mult, este posibil ca acest lucru sa-ti fie considerat ca inchinare la idoli, asa cum, cu siguranta, ca inchinarea la sfinti este inchinare la idoli.