| Geanin a întrebat:

Ce parere aveti de crestinismul protestant?

20 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Biserica este comunitatea celor care cred în Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu, care păstrează ierarhia harică instituită de Hristos, sacramentele de transmitere a harului, care păstrează nealterate învăţăturile apostolice ale primelor comunităţi creştine...

Biserica reprezintă suma anumitor PRINCIPII concrete şi inconfundabile formează "un corp distinct" care nu se interpretează aleatoriu.

Acest "un corp distinct", această "realitate distinctă" putem să o numim fie credinţă, fie religie... Asta reprezintă Biserica! Ceva concrte! Ceva exact! Fără interpretări, fără variante, fără confuzie!

| milan9 a răspuns:

În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE.

Deoarece altfel, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie flagrantă în cadrul mesajului lui Dumnezeu faţă de oameni, o contradicţie în însăşi esenţa divinităţii, dat fiind faptul că există zeci de mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclud pe celelalte! Numai creştinismul are vreo 39000 de versiuni!

Dar această contradicţie este de neconceput, iar Hristos Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că BISERICA SA ESTE UNA SINGURĂ!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Omul e srios si mai alers nu e gay.nu ca ai avea ceva impotriva, feendca tu nu esti impotriva iubirii carnale.dar da omului un semn de viata din moarte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Atunci Dumnezeu a răspuns lui Moise: "Eu sunt Cel ce sunt" " laughing

| BlackSulphur a răspuns:

"Eu sunt cine sunt eu"

'Ai sa mori tu, Ghita?
Daca vroiai sa vorbesti cu Inferno, trebuia doar sa-i trimiti un mesaj, ca nu-i greu.

| WholeWorldTeam a răspuns:

Fii satanei.Slujitorii iadului si a duhurilor necurate.

| VannyFeiereisz a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Cel care judeca este la fel numit, un fiu al Satanei. Credinta e singura care conteaza caci prin credinta noastra noi suntem protejati. Relatia cu Dumnezeu este cea care ne hotaraste identitatea, poti fi un ortodox criminal sau un protestant criminal, nu are importanta, dar de asemenea poti fi un ortodox neprihanit sau un protestant mantuit.

| WholeWorldTeam a răspuns (pentru VannyFeiereisz):

Draga mea, Hristos spune ca nu putem face nimci fara El.Si mai spune ca el e vita si noi mladitele.Cel ce ramane intru el are viata vesnica si aduce rod.Iar cel ce nu ramane intru El nu aduce rod se usuca si in foc se arunca.Biseica este trupul lui Hristos.Cine se desparte de Hristos si crede in dumnezeu dupa cum il invata michiduta nu are mantuire oricat de neprihanit ar fi.Deci toti sectantii care sau rupt de Biserica lui Hristos vor arde in focul cel vesnic.Si nu o spun de la mine.Asta a spus Hristos.Deci nu interpreta cuvintele mele gresit.

| VannyFeiereisz a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Iar biserica ortodoxa e biserica lui Hristos, nu?

| VannyFeiereisz a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Nu se vorbeste despre Biserica lui Hristos ca fiind o cladire recunoscuta prin denumire.( biserica ortodoxa, catolica, adventista, baptista etc.). Protestantii nu sunt oamenii diavolului cum nici ortodocsii, catolicii nu sunt. Fiecare face lucruri in felul lui la fel cum credinta este unica noastra arma, iar relatia cu Dumnezeu fiecare o are in fel si chip. Degeaba esti credincios si mergi la Biserica, te rogi seara daca relatia ta cu Dumnezeu nici macar nu exista, daca El nu ti se descopera. Pentru Dumnezeu nu are importanta faptul ca esti ortodox sau baptist, pentru El conteaza ceea ce Cuvantul Lui reuseste sa zideasca in tine.
Biserica, in sens universal, este alcatuita din toti cei nascuti din acelasi Duh si care, prin acelasi Duh, au fost botezati in Trupul lui Hristos (1 Corinteni 12.13; 1 Petru 1.3; 22-35). Cand Domnul Isus s-a referit la zidirea Bisericii (Matei 16.18), s-a referit la acest organism viu prin care, peste veacuri, si-a facut aratata lucrarea (toti credinciosii fac parte din biserica lui Hristos). Exista referiri la "Biserica lui Hristos" in Romani 16.16. O singura referire se face la "biserica sfintilor", in 1 Corinteni 14.33. Aceasta vasta terminologie ne descopera, prin metaforele folosite, caracteristicile Bisericii:
-Adunarea oamenilor lui Dumnezeu (adunarea lui Israel la Muntele Sinai (Deuteronom 9.10; 10.4), adunarea ramasitei din exil (Isaia 40.3 etc), se refera la comunitatea oamenilor alesi sa faca parte din planul lui Dumnezeu, ca natiune prin care Dumnezeu s-a descoperit în perioada premesianica.
-Promisiunile lui Dumnezeu au fost materializate prin intruparea Mantuitorului, care a fost recunoscut in persoana Hristosului, cu intreaga autoritate de care dispunea. La inceput, a fost recunoscut doar de un grup de discipoli, dar, mai apoi, lucrarea sa a fost tot mai raspandita. Matei 28.19 prezinta porunca Mantuitorului catre cei care imbratisasera Legile Lui, de a lucra pentru largirea granitelor imparatiei lui Dumnezeu, prin castigarea de noi credinciosi, care trebuie sa fie botezati in Numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant.
-CEEA CE AI SPUS TU: Trupul lui Hristos - reprezinta unitatea vitala dintre membrii Bisericii Universale, capul ei fiind Hristos (Coloseni 1. 18). Imaginea aceasta reflecta natura incorporarii membrilor Bisericii in fiinta spirituala a lui Hristos, dar, totodata sugereaza procesul intruparii reale a Mantuitorului, pentru a se aduce jertfa pe Sine insusi. In Ioan 15, Matuitorul ii numeste pe credinciosi "mladite" altoite in adevarata Vita, imagine foarte asemanatoare cu cea a unui trup unitar, prin care curge aceeasi viata spirituala.
-Adunarea pentru partasie in Duhul. Aceasta definire reflecta momentul initial, al formarii Bisericii, la Rusalii.
-Templul lui Dumnezeu. Apostolul Petru surprinde aceasta imagine a unui templu, in care fiecare membru este o piatra vie (1 Petru 2.4-5). Si in acest caz este mentionata pozitia capitala a lui Hristos, El fiind "piatra din capul unghiului", care tine toata cladirea bine inchegata. Apostolul Pavel utilizeaza si metafora "Templul Duhului Sfant", tot cu referire la Biserica (1 Corinteni 3.16-17). Continuarea lucrarii lui Hristos se face prin Biserica si este opera Duhului Sfant, care lucreaza atat individual, in fiecare membru al Bisericii, cat si colectiv la unitatea si dezvoltarea spirituala.

| WholeWorldTeam a răspuns (pentru VannyFeiereisz):

Din pacate vad ca nu ai inteles ce am vrut sa spun.Dar sa o luam pe rand.Cand ne referim la Biserica nu ne referim la cladire.Ne referim la credinta apostolica pe care noi oamenii o consideram mantuioare. Spune Hristos ca el e vița si noi mladitele.Impreuna toti credinciosii formam Biserica iar Hristos este capul. (sper ca ai inteles la ce ma refer-nu este vorba de zid aici).Tu spui ca nu conteaza credinta nu? Daca ne uitam in istoria Bisericii, sau mai bine zis a celo mai vechi 2 Bisericii (Catolica si Ortodoxa) acestea pana la schisma au mers impreuna.Acestea doua au fost prima biserica crestina. Unii neoprotestanti spun ca s-a pierdut esenta crestinismului pentru ca ne inchinam la idoli si asa mai departe.Asta sarcautii o spun pentru ca nu inteleg biblia.Sau descopert biserici vechi sub pamant si pe unde sau mai ascuns crestinii persecutati unde aveau imagini alelui Hristos si a Maicii Domnului precum si picturi pe care le insteau (nu i se inchinau lor ca unor dumnezei=. icoana nu este dumnezeu). Neoprotestanti cum spuneam sustin ca s-a pierdut credinta.si uite ca din iubitori de Hristos se contrazic iei insisi si ii arunca hule Domnului.
Nu a spus el ca portile iadului nu ii va biruii Biserica?
Ca va fi cu noi pana la sfarsitul veacului?
Cum altfelm decat prin credinta pe care ne-au vestit-o apostolii si care alcatuieste comunitatea bisericeasca din noi oamenii care suntem madularele trupului Domnului cum spune in Bibile? Deci daca dupa spusele lor Biserica s-a ratacit inseaman ca diavolul a pradat-o iar atunci Hristos ar fi mintit iar asta nu se poate pentru ca El este calea, adevarul si viata.
Si mai departe vedem in istorie ca din cauza unor inovatii ale celor din apus adica a catolicilor Biserca s-a separat.In momentul acela Biserica Catolica a pierdut harul.De ce? Pentru ca daca "cineva nu rămâne în Mine se aruncă afară ca mlădiţa şi se usucă; şi le adună şi le aruncă în foc şi ard.". Iata ce zice DomnulCel se nu ramane intru El nu are cum sa aduca rod.Iar din Biserica Catolica care si-a pierdut harul din cauza inovatiilor lor, au ioesit toate cultele Baptisti, Penticostali etc.

Deci draga mea.Cel ce nu ramane intru Hristos prin credinta cea vie care s-a pastrat de 2000 de ani, nu are sansa sa se mantuiasca, oricate virtuti ar avea.Si nu eu o spun din mandrie, ci insusi Hristos. Daca noi ne rupem de El si ne facem credinta noastra inselati fiind de diavolul cum dar sa ne mantuim? Daca Histos spune ca fara El nu putem face nimic, cum isi permit unii sa spuna ca ei se mantuiesc si daca cred si nu au nevoie de Hristos (adica de Biserica). Biserica este trupul lui Hristos.Singuri se contrazic.

| VannyFeiereisz a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Am spus ca nu conteaza religia ci credinta, relatia cu Dumnezeu. Am inteles punctul tau de vedere, inteleg si partea adevarata din ceea ce sustii, inteleg si doctrina dar desi nu sunt baptista, penticostala sau orice altceva de genul acesta am fost in toate bisericile (as avea multe de criticat, dar mi-ar placea mai mult sa vorbesc despre ceea ce am vazut bun acolo), cunosc foarte multe persoane din aceste secte si sunt oameni cu o viata foarte frumoasa, maturi din punct de vedere spiritual, au o relatie superba cu Dumnezeu si incearca sa-L caute in orice loc in care se afla. Sunt incantata sa observ ca inca exista legatura asta intre Dumnezeu si Copiii Sai, ca Dumnezeu inca este chemat sa lucreze in vietile lor. Nu sunt de acord cu faptul ca sectantii s-au rupt de Dumnezeu, programele pe care le au in Biserica, rugaciunea si inchinarea, viata care si-o creeaza au la baza invatatura biblica. Hristos nu a lasat o religie, indiferent cat de veche e una sau cat de noua e alta, nu Isus a lasat religia ortodoxa, catolica, nu s-a vorbit in Biblie decat despre credinta in Cuvantul Lui si in Promisiunea Domnului. In loc sa stim sa ne pretuim reciproc ca frati crestini, ne facem de rasul si paguba celor din jur, pierzand timpul in lupte fraticide. Sunt de acord ca Dumnezeu ne iubeste pe toti, de orice neam, limba si de orice denominatie. Apreciez de asemenea intelegerea pe care o ai fata de traditia crestina de veacuri a poporului nostru. Aceasta intelegere este in contrast cu atitudinea unora care mai degraba o arunca la groapa istoriei.Este oare existenta Baptistilor in Romania un semn al esecului Bisericii Ortodoxe? Probabil raspunsul este afirmativ, dar necesita anumite explicatii. As putea sa raspund cu o intrebare: este oare existenta Mormonilor în SUA un semn al esecului Baptistilor?
Afirmatia dupa care "falimentul moral si social" din tarile cu traditie ortodoxa s-ar datora Ortodoxiei este nedreapta si marturisesc ca ma intristeaza de fiecare data cand o aud. Din pacate, cei mai multi baptisti cred ca ortodocsii sunt idolatrii superstitiosi si corupti, iar ortodocsii cred ca baptistii sunt rataciti vicleni. Poate avem sansa sa aratam lumii ca putem dialoga in dragoste. Pentru a stabili cit mai multe capete de pod, am sa incep prin a scoate in relief puncte comune de invatatura si practica. Desi pare de necrezut, asa ceva exista si, daca ar exista putina bunavointa reciproca, cred ca ne-am putea bucura mai mult unii de ceilalti. Unul din lucrurile pe care imi place sa le subliniez este "asemanarea" (ca sa nu spun ca sunt identice) dintre unele invataturi aplicate si astazi in cele doua biserici (Ortodoxa si Baptista). 1. ideea de Biserica locala suficienta si autocefala. 2.structura lucratorilor bisericesti.
Putem spune ca intreaga credinta e painea, Biserica lui Hristos este painea, iar toate aceste Biserici sunt feliile. Fiecare felie de paine nu poate fi "toata painea" dar ea poate si de fapt contine toate ingredinetele prezente in paine.
Exista deci coruptie in Biserica Ortodoxa? Raspunsul nu poate fi decat DA. Dar coruptie exista pretutindeni, in toate confesiunile. A crede contrariul ar fi o contrazicere a invataturii lui Hristos, care in pildele Imparatiei din Matei 13 repeta de mai multe ori adevarul ca in aceasta lume fii Imparatiei nu pot fi separati de fii diavolului. Orice incercare de a face o astfel de separare pe linii confesionale este neproductiva si nescripturala. Aceasta nu inseamna sa nu cautam curatia si disciplina morala in bisericile din care facem parte.

| milan9 a răspuns (pentru VannyFeiereisz):

Spui că nu conteaza religia ci credinta, dar credinţa = religia. happy
Iată de ce:

Biserica reprezintă suma anumitor PRINCIPII concrete şi inconfundabile, ea formează "un corp distinct" care nu se interpretează aleatoriu.

Acest "un corp distinct", această "realitate distinctă" putem să o numim fie credinţă, fie religie... Asta reprezintă Biserica! Ceva concrte! Ceva exact! Fără interpretări, fără variante, fără confuzie!

Biserica este comunitatea celor care cred în Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu, care păstrează ierarhia harică instituită de Hristos, sacramentele de transmitere a harului, care păstrează nealterate învăţăturile apostolice ale primelor comunităţi creştine...

| VannyFeiereisz a răspuns (pentru milan9):

In Biblie se vorbeste despre credinta, nu despre religie. Cand esti religios inseamna ca esti indoctrinat, cand esti credincios inseamna ca ai inima deschisa spre Dumnezeu, spre dragostea si harul Sau. Religios e omul care merge duminica la Biserica, religios e omul care se impartaseste si spovedeste, religios e omul care cumpara lumanari din Biserica, religios e cel care zice o rugaciune seara, dar credincios e cel care scapa de regulile astea si vede mai departe, care are o relatie cu Dumnezeu si care indiferent de situatie Il cheama pe Dumnezeu, care apleaca genunchii inaintea Lui in orice situatie. Caci sunt multi oameni religiosi, multi "crestini" care practica ceea ce am spus mai sus, dar acestia sunt totodata si cei care intr-un necaz nu apeleaza decat in ultima istanta la Dumnezeu, sunt cei care isi fac singuri dreptate si sunt cei care judeca mereu. Isus nu a fost religios, el a stat la masa cu fariseii si prostituatele, El doar a iubit omul.

| Dan10079 a răspuns (pentru VannyFeiereisz):

Sa stii ca au dreptate...si Sfintii Parinti zic sa sectantii sunt oameni ai diavolului pentru ca la ei nu este Duhul Sfant, nici Sfintele Taine pe care le-a instituit insusi Iisus Hristos, tot ei zic sa sectantii fac pacat impotriva Duhul Sfant prin nadejdea prea mare, ca nu conteaza ce religie ai si toate astea... poti fii cel mai bun de pe pamant dar daca nu ai un botez in Numele Sfintei Treimi si cu pecetile Duhului Sfant nu se poate mantui NIMENI. Pentru ca un om care pazeste poruncile lui Dumnezeu sunt necesarele cele 4 Sfinte Taine: Botezul, Mirungerea, Spovedania si Impartasania doar asa se poate mantui alt fel NU, din pacate pentru voi aceste este adevarul gol-golut.

| Dan10079 a răspuns:

Totusi. ce legatura au raspunsurile cu intrebarea? laughing

| Penisu a răspuns (pentru Dan10079):

A modificat intrebarea. laughing
Il cauta pe Inferno, vrea sa discute cu el despre ateism si religie.

| Penisu a răspuns:

Ai modificat intrebarea.Haha laughing