Sunt foarte ispititoare.Cultivă mândria și aroganța noastră, satana depune mari eforturi sa devenim colegi de autoaăgire cu el, sa credem și noi că merităm să fim, că chiar suntem și noi Dumnezeu.
O ciorba de dezinformare despre diferitele religii ale pamantului intr-un pachet mai atragator.
Nu i cunosc prea bine, dar din ce am auzit, nu am o părere bună. Adică Biblia e cea care trebuie pusa pe primul loc, nu cărți scrise de niște oameni care pot greși
Sunt un fel de grupare care combina niste idei hinduse cu alte religii.
Problema e ca lucrează cu satana, nu cu Dumnezeu
M am mai informat și sunt total împotriva acestui curent. Ocultismul, neopaganismul, panteismul, hipnoza, mitologia, reîncarnarea etc. nu pot fi puse alături de cuvântul "Dumnezeu". Dumnezeu e împotriva acestor practici/ învățături și dacă vrei cu adevărată fii mântuit nu le poți accepta.
Mie mi s-a acrit de chestia asta cu mintea deschisa si cu tot felul de sintagme folosite pentru a gadila orgoliul unora ca sa-si deschida mintea, punga sau picioarele pentru niste oameni si entitati care sunt dragute doar la prima vedere.
Inainte sa va apropiati fizic de ceva nou indiferent ca este miscarea asta sau vreun cult, vreo secta etc, chiar inainte sa va ia entuziasmul, pentru ca la asta sunt ei foarte priceputi, recomand sa va informati, sa cercetati cine a initiat aceste idei in diferite tari, de unde s-a inspirat, ce interese are, care sunt varfurile miscarii, cum arata membrii ei dupa niste ani de practica - sau in ce hal au ajuns. Nu uitati ca fiecare suporta consecintele alegerilor lui, impreuna cu cei din jur.
Iti zic eu. Este o forma frumoasa de satanism.
Am vazut multe video-uri cu persoane care faceau dezvaluiri despre acest curent si modul de viata. Desi pare frumos din afara, curentul asta este legat de occultism.
Persoanele respective ziceau ca fac meditatie, proiectii astrale si incercau sa aiba experiente extracorporale gen visuri lucide si calatorii in afara corpului.
Au inceput sa realizeze ca devin foarte inchisi in ei si petrec mult timp fiind alienati de realitate. Au recunoscut ca multe proiectii astrale i-au condus la entitati dubioase (demoni) care le cereau sufletul si sa stea cu ei in lumea astrala pe vecie.
Nu stiu de tine, dar parca imi place realitatea asta si crestinismul e chiar simpatic.
Nu trebuie sa fac witchcraft, wicca, satanism sau ocultism pentru a trai frumos.
Daca vrei ceva in care sa te bagi, poti incerca Crestinismul Esoteric. Este o latura a crestinismului care vrea sa explice esenta metaforelor si a ce se vorbeste in Biblie.
Multe lucruri din Biblie sunt subintelesuri, care din păcate si-au pierdut traducerea.
Omul de rand stie partea EXOTERICA adica înțelesul de suprafata, dar initiatii adevarati cunosc si esoterismul (care e partea mai profunda si oculta a religiei; sunt adevaruri ascunse maselor).
Deci New Age e naspa. Sorry
Curentul New Age este o formă de iraționalitate și superstiție care nu are nicio bază științifică sau logică. Este o încercare de a evita realitatea și de a se refugia într-o lume imaginară, plină de forțe oculte, energii cosmice și entități spirituale. Nu este nimic open mind în a crede în astfel de lucruri, ci dimpotrivă, este o dovadă de ignoranță și credulitate. Cartile New Age nu sunt interesante, ci periculoase, pentru că induc oamenilor idei false și iluzorii despre natura și originea universului, a vieții și a omului. Nu au nimic de-a face cu știința, care este singura sursă validă și verificabilă de cunoaștere.
Nu sunt creștin, dar nici nu cred că creștinismul este mai greu de criticat decât New Age. Ambele sunt forme de religie care se bazează pe dogme, revelații și autorități sacre, nu pe dovezi, rațiune și scepticism.