Da, o hula sau o injuratura care implica pe Duhul Sfant nu poate fi iertata dar violarea unei fetite sau unui baietel da. Nu mi se pare corect.
Este irelevant ce ti se pare tie sau mie. Este evident ca nu sti cine este Duhul Sfant si ce rol are. Inainte sa faci asemenea comparatii ar fi mai bine sa studiezi putin.
De parca tu stii cine este. Doar Apostolii stiau fiindca doar ei l-au primit dar cum n-au scris nimic despre el sau adevarul care li l-a descoperit putem spune ca acest Duh s-a retras din activitate.
Toti care vor stiu, totul este vrei sa stii.
Nimeni nu se poate mântui, nici mireni, nici călugări, nici clerici, fără spovedania păcatelor şi fără dezlegarea de la duhovnic.
„Luaţi Duh Sfânt, cărora le veţi ierta păcatele se vor ierta şi cărora le veţi ţine, ţinute vor fi"
„Oricâte veţi lega pe pământ, vor fi legate şi în cer şi oricâte veţi dezlega pe pământ vor fi dezlegate şi în cer"
Spune Sfantul Pavel: "Nu va amagiti, fratilor, nimic necurat nu va intra in Imparatia cerurilor". Nimic necurat. "
Si ce? Pentru pedofilie nu este dezlegare la voi daca vine si se spovedeste?
Da. Împreună cu ei, împreună cu vameșii și despre care zicea Isus că merg înaintea multora în Împărăția Sa. Un om pocăit cu adevărat e un om născut din nou, o ființă nouă. Și aici e vestea bună a Evangheliei, că Dumnezeu are puterea să schimbe orice om indiferent de vârstă și de trecut, care se lasă transformat. Omul nu este doar iertat, ci și curățit, mântuit nu în păcatele sale, ci din ele - scos la o nouă viață.
Tot acolo va fi și tâlharul pocăit (nici măcar nu știm cum îl cheamă încă), acolo va fi și apostolul Pavel care înainte de pocăința lui era un vrăjmaș al creștinilor.
În cazul fericit, va fi o triplă minune acolo:
1. Cum de nu au ajuns oameni care credeam că vor fi?
2. Cum de au ajuns oameni care credeam că nu vor fi?
3. Cum de am fost primit și eu?
VineSoarele întreabă:
Cosmin483 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: