Bossule,hai sa ti spun ceva(si da cu siguranta o sa mi sara in cap toti ortodocsii de pe site, da mie nu mi pasa ).
Pocaitii spre deosebire de ortodocsi sau catolici, sunt persoane care nu au aproape nicio traditie si care respecta biblia.
Tinerii sunt cel mai bun criteriu de diferentiere intre pocaiti si nepocaiti:
-Se boteaza la maturitate, de BUNA VOIE SI NESILITI DE NIMENI.
-ortodocsii si catolicii se boteaza de obicei de prunci (catolicii mai des pe la 7 anisori, oricum insuficienta varsta). Prunc fiind nu esti constient de Iisus si e clar ca atunci cand vei creste vei avea impresia ca esti mare crestin, cand tu nici nu ai zis vreodata in viata ta:il accept pe iisus in viata, in sufletul si n casa mea.
-Tinerii pocaiti merg la biserica de cel putin 2 ori pe saptamana(am cazuri zeci la facultate). Stiu sa caute in biblie, citesc din biblie si stau de buna voie 2 ore in biserica.
-ortodocsii si catolicii tineri:"hai mama nu mai plecam odata,(mai cu juma de gura),uff ce ma plictisesc, ce a citit asta din cartea aia?"
Pentru ca da majoritatea ortodocsiilor tineri, NU AU CITIT UN CUVANT DIN CARTEA AIA.
De ce sa fi pocait?
Iisus te vrea pocait, e cel mai simplu raspuns.
Deci ce crezi, sunt pocaitii cu Iisus sau nu?
Semnat un agnostic.
Din ce descrii tu, ortodocsii ar fi mult mai inteligenti ca astia de le spui tu "pocaiti".
Adica ortodocsii ar fi ca fumatorii de marihuana, iar "pocaitii", orice naiba inseamna asta, ca cei care baga heroina la greu.
Pocăiții, sau așa cum îi numesc pe cei care fac parte din cultul penticostal, sunt acei oameni care își petrec un sfert din viață în halucinatii, rugăciuni, mergând la biserică, muzica - dar nu orice muzica, ci una religioasa - fuste pana in pamant, copii cat da Domnul iar celelelalte sferturi din viata, în bârfă, batjocură, minciună, abuz, prefăcătorie.
Deci nu, ei nu îl au pe Iisus în inimile lor.
Haide mai, ca trebuie sa fii prost lipit pamantului sa crezi ca un pocait este Isus!
Nu stiu cati ansori ai, dar este clar ca nu ai idee ca Isus nu-l vezi in nici un pocatit, fiindca pocaitul ramane un om limitat care este controlat de pocaitii sefi, ca sa nu cumva sa gandeasca sau sa faca ceva de capul lui, spuanndu-i-se intotdeauna ce trebuei s afaca si mai ales ce nu are voie sa faca si el trebuie sa asculte orbeste.
Doamne ca nu e toata planeta asa, ca daca era, planeta ar fi fost moarta demult.
Ereticii nu sunt niciodata pocaiti! Adevaratii pocaiti nici nu stiu ca sunt pocaiti, dar se straduiesc in fiecare zi sa puna inceput bun pocaintei lor si lupta cu pacatele si patimile lor, dupa regulile care sunt in Biserica, nu in afara ei! Caci, spune Apostolul: "Fara sa parasim Biserica noastra!" - Evrei 10:25
Iar celelelalte sferturi din viata, în bârfă, batjocură, minciună, abuz, prefăcătorie.-nu deloc.
Esti pe langa.
Nu sunt, chiar deloc.
Am petrecut mult timp cu pocaitii pentru a-mi da seama ce fel de oameni sunt.
Știu că oaia apără oaia, pentru că eu am fost o oaie și eu, la rândul meu, am apărat oaia.
1. Tu spui ca Pocăiții nu au nici-o tradiție. Spune-mi și mie când e Crăciunul? Pe 25? Dar de ce? Unde spune în Biblia ta că Mântuitorul S-a născut pe 25 Decembrie?
2. De ce spui că ortodoscii nu respecta Biblia, dacă pocaitii au schimbat Biblia?
3. Spui ca copii se boteaza la maturitate când S-a botezat Mântuitorul sau ca poate lua deciziile singur la maturitate cum vrea sa se boteze.
După logica voastră, nu ai voie să îmbraci copilul in albastru, că dacă el vroia sa poarta verde? Sau nu ai voie să-i dai lapte, că dacă lui nu-i place laptele.
4. Daca îți vine să crezi, noi ortodocșii avem călugări care merg in fiecare zi la biserica și caută să meargă la biserică cate 7 ore la Biserica.
Copii când sunt prunci pot fi duși la biserica și împărtășiți. Nu poți spune că la pocăiți nu exista copii care sa facă figuri la biserica.
5. Nu te poți "pocăi" fara a te spovedi, și fără a te împărtăși.
Fiindca nu am vazut pe nici un pocait fiind isus!
Trebuie sa fiti spalati pe creier, in cultul vostru pocait sa credeti ajungeti sa credeti ca voi sunteti ISUS!
O părere proasta. Nu reprezinta deloc creștinismul și modul lor de a practica creștinismul îndepărtează oamenii normali de creștinism
Te inmormanteaza gratis, se aduna banii în biserica și se dau biserici, se ajuta între ei, se vizitează la spital, per total sunt superiori în credință, nu toți dar majoritatea da
1.)Toti crestinii rasbatiresc Crăciunul.
2.)E diferența ca de la cer la pământ între a schimba și a interpreta. Nicio ora de limba romana facuta în viata.
3.)Daca Iisus zice "Cine va crede și se va boteza acela va fi mântuit, tu ce *** comentezi Oricum is agnostic, dar dupa cei 2 neuroni ai tai un agnostic nusi da cu părerea. So sad natural smoked human.
Exemplele tale is incredibil de proaste.
4.)Punctul 3.)
5.)Absolut fals.
Fals. Nimeni îți impune sa faci ceva, faci exact ce vrei. Și pocăiții citesc din Biblie, o studiază și o împlinesc, spre deosebire de marea majoritate a ortodocșilor care nici măcar o carte întreagă din Biblie n au citit. Și nu te controlează nimeni, ca să nu faci ceva de capul tău, ești liber sa alegi. Nimeni nu te oprește. Poți pleca din biserica și sa te faci ortodox, poți să faci ce vrei, nu o sa te tina nimeni legat sa ramai la pocăiți. Și, nu, nu ești controlat. Fiecare alege dacă vrea sa fie pocăit, mai ales ca botezul se face maturitate, fiecare alege dacă vrea sa își continue viata alături de Dumnezeu sau nu.
Dacă era toată planeta asa, am fi fost mult mai fericiți.
Da, dar știi ca dacă ai cunoscut câțiva penticostali și erau asa nu înseamnă că TOȚI sunt la fel, nu? Cunosc sute de persoane pocăite care sunt asa cum cere Dumnezeu. Deci ce ai întâlnit tu, sunt niște pocăiți doar cu numele, dar în general ei nu sunt asa și nici nu ar trebui sa fie.
Eronat.
1. Sa știi ca sunt foarte mulți pocăiți care nu sărbătoresc nașterea Domnului tocmai din cauza asta. Și majoritatea din ei nu sărbătoresc Craciunul, ptc nu e normal sa o facă.
2. De când au schimbat pocăiții Biblia? Traducerea pe care o folosim noi e făcută de un ortodox care s-a convertit mai târziu, nu de un penticostal. În plus, chiar am cautat pe net versete pe care le știu în Biblia ortodoxa și erau la fel/ aproape la fel (câteva cuvinte schimbate, dar cu același sens).
3. Tocmai dimpotrivă. Oamenii sunt lăsați sa facă botezul la maturitate când simt și vor ei singuri. Dacă vor sa renunțe, nu mai fac botezul și se duc în lume. Nu ii tine nimeni cu forța.
4. Și dacă voi aveți călugări care fac asta, ce? Fiecare creștin ar trebui sa stea mai mult în prezenta lui Dumnezeu, nu numai călugării. Deci, cu asta, ai cam dat-o în bara.
5. Ba da, poți. Unde scrie în Biblie ca atunci când te pocăiești te spovedești și împărtășești? A te pocăi înseamnă a te lasa de păcatele tale și a ți părea rău pentru ele. Mna, sa îți ceri iertare de la Dumnezeu, sa renunti sa mai faci păcatul ala și sa îți para cu adevărat rău. Asta e pocăința.
Nimeni nu ajunge sa creadă ca el e Domnul Isus, de unde scoți astea? Sa Îl vezi pe Domnul Isus într un om înseamnă să vezi omul acela ca fiind asemănător cu Domnul Isus la comportament (adică sa facă ce făcea El, nu în totalitate, dar măcar în mare parte) și sa îl vezi împlinind Biblia. E greu de explicat, dar se refera la comportament, nu la înfățișare...
Ce e pentru tine creștinismul, atunci? Sa îți faci 2 cruci și după înjuri? Sa te spovedești și ziua următoare sa chiulești și sa minți la școală? Sa pupi o icoana și după când vezi un pocăit sa zici "alt sectant"? Eu zic ca te cam înșeli.
Oare nu este un păcat să minți și să faci acuzații false?