| Fatamuntilor a întrebat:

Ce parere aveti de taierea motului( la baieti ).sau ruperera turtei,(la fetite),atunci cand copilul implineste varsta de un an? Sau de alegerea unui obiect de tava? Are vreo legatura cu viitorul copilului avand in vedere ca sunt puse obiecte,, doar de bine? Are vreo legatura cu invataturile crestine?

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

O serie de superstiții ale adulților, de tradiții regionale... unele mai simpatice și inofensive, altele - mai ales cele transformate în obsesii - prea prostești și dăunătoare ("copilul a întins mâna spre calculator, deci o să-i băgăm contabilitatea și programarea pe gât toată viața, chiar dacă are cu totul alte înclinații").

Nu știu dacă au neparat origini/
implicații religioase/creștine.
Posibil.

| Apache a răspuns (pentru NOname):

Eu ma intinsesem dupa bani...

Deci... unde imi sunt dolarii sad?

| Fatamuntilor explică (pentru Apache):

Cum unde? In contul tau bancar, pe card sau in portofel big grin

| Apache a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Portofelul e pustiu......trebuie sa imi fac un card inseamna laughing

| Fatamuntilor explică (pentru NOname):

....sau un mod de distractie a adultilor.Nu am asistat la asa ceva, doar am auzit! Dar ma gandesc la disperarea copilasului cand cineva se apropie cu foarfeca de capul lui.

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru Apache):

Nu degeaba ai intins mana dupa bani, urma sa iti dau eu. Acum!

http://2.bp.blogspot.com/......pe_net.jpg

| Fatamuntilor explică (pentru мιнαɛℓα36):

laughing...Apache, i-ati repede banii caci mai sunt si alti doritori.

| Apache a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Nu ai si niste Bitcoin?

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru Apache):

laughing
Multumeste-te cu ce-ti dau. Nemultumitului i se ia darul.

| Apache a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Bine..bine...

23 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Nici nu auzisem de ruperea turtei pana acum...

| Wehrmacht a răspuns:

Cred ca multora le pasa mai mult de petrecut decat de mot, turta sau obiectu' de pe tava.Sau doar o curiozitate "ce alege?".
Nu cred ca mi s-a pus o arma, bomba sau cutit pe tava aia...

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Cred ca depinde de zona. Nici la noi nu se rupe turta, eu am taiat mot la fetita.
Ma rog, nu conteaza...tot obiceiuri pagane sunt laughing

| Fatamuntilor explică (pentru мιнαɛℓα36):

Si probabil pastrezi motul ca pe un trofeu!laughing

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Daaa laughing Si e atat de urat. Pe vremea aceea existau monedele acelea gigant de 100 lei, iar fiica mea nu a avut par lung. A iesit o chestie ciudatahee hee I-l mai arat cateodata, nici nu se uita la el.
Dar tot il tin, vreau sa-i fac un cadou amuzant la 18 ani.

| danay72 a răspuns:

Nu are nici o legatura cu Biblia, pur si simplu sunt niste superstitii.

| OnuOnulică a răspuns:

Buna

Nu...nu are nici o legatura una cu alta laughing

| milan9 a răspuns:

Cele spuse de tine (taierea motului si celelalte) NU au legatura cu crestinismul, nu sunt asociate cu Biserica ci au legatura doar cu superstitia sau prostia (teama de superstitii).

Nici macar SEMNIFICATIE crestina nu au!

In Biserica crestina exista doar rugaciunea de la 8 zile dupa nastere si de la 40 de zile dupa nastere (cu valoare simbolica dupa cum aveau evreii in Vechiul Testament).

| Fatamuntilor explică (pentru milan9):

Da,am auzit si eu de acea rugaciune care se citeste lauzelor la 8 zile de la nastere. Mama a chemat preotul acasa pentru asa ceva pentru sora mea.
Si pe nepotul meu la trecut preotul prin altar la 40 dupa nastere.

| Jardelin a răspuns:

Absolut nici o legatura cu crestinismul! Sint chestii inventate de oameni cu scopul de a se mai intilni si a mai chefui.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Nu, nici decum, sunt obiceiuri si motive de chefuiri, Nu suntem predestinati. Vedeti ca oamenii dau importanta la tot felul de obiceiuri, dar de adevarul lui Dumnezeu, nu au nevoie, nu au timp, nu-i intereseaza.Nu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu are nici o legatura.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt niste datini vechi, care se mentin. NU cred ca e de rau, mai ales ca e rost de bucurie si sarbatoare.