| Liviu a întrebat:

Ce parere aveti despre acest video pe Youtube, cum vi se pare reactia tanarului, dar a preotului? Care e parerea voastra despre 'colindatul preotului?' O parere simpla indiferent ca sunteti credinciosi ori ba. Mai jos este videoclipul care specific ca nu imi apartine. https://www.youtube.com/watch?v=fRSeTZ-WT58

22 răspunsuri:
| William a răspuns:

Asta se filmeaza prin casa 24 de ore pe zi sau cum s-a nimerit cu camera in mana fix cand venea popa?

| Dandanache a răspuns (pentru William):

Omul s-a nimerit cu un prietenas cand a auzit clopotelul sau preotul vestind pe casa scarii. Si i-a zis amicului, scoate ma Iphonu' si filmeaza, ca le deschid usa si fac show.

| Jardelin a răspuns (pentru Dandanache):

Foarte corecta analiza ta.

| Dandanache a răspuns:

Popii se preumbla pe scara, cine vrea sa ii primeasca ii primeste, cine nu, nu. La fel faci si cu martorii lui Iehova, comis-voiajorii si angajatii Enel. Reducand videoclipul anterior strict la ce inseamna caracter uman, ma declar placut surprins de atitudinea vizitatorilor si deranjat de atitudinea oaspetilor. Cu amendamentul ca nu sunt un aparator al Bisericii, ba chiar un critic, atunci cand e cazul, lucru pe care cei cu care am mai discutat pe site il stiu. Daca videoclipul dezvaluia intr-adevar o pretentie exagerata a preotului, isi merita titlu. Nu vad insa "preoti cersetori". Vad doi oameni cu bun simt, care incearca politicos sa se retraga, raspunzand amabil intrebarilor vizibil tendentioase. Despre gazde nu am ce sa zic. Nu aplaud niste indivizi care deschid usa doar pentru a pune o camera in fata preotului si niste intrebari icnite, iar apoi il arunca pe youtube sub eticheta de cersetor.

| Liviu explică (pentru Dandanache):

Ce te deranjeaza mai exact la felu cum 'gazda' reactioneaza?(pe mine ma deranjeaza putin limbaju, mi se pare mult prea 'superior' ) Si eu sunt ateu, nu deschid usa popilor insa da, titlu e cam prea mult(sau nu? ) nu imi apartine videoul doar l-am 'adus' aici pentru a 'dezbate' putin problema big grin

| Dandanache a răspuns (pentru Liviu):

Ma deranjeaza faptul ca baietii sunt in cautare unui reportaj. In clipa in care preotul da sa plece, reporterul nostru de ocazie iese dupa ei, pentru a fi sigur ca mai obtine niste material. Nu mi se pare superior limbajul; omul nu articuleaza intrebari, ci icneste niste cuvinte, usor agresiv si mai mult instinctual. Intreaba masinaliceste daca au vreo dovada. Dovada pentru ce? Ca sunt preoti? Ca tin de o biserica de care ei pana atunci nu au afirmat ca tin? Ca Iisus chiar s-a nascut pe 25 decembrie si e Fiul lui Dumnezeu? Tipul e intimidant prin fizic si atitudine, in niciun caz prin argumentatie.

| danay72 a răspuns:

A vorbit frumos si i-a spus clar ca nu il intereseaza.Nu toti sunt ortodocsi, deci e normala reactia. Apoi, Biblia nu vorbeste despre ceea ce face preotul.

| milan9 a răspuns:

Cazuri de genul acesta se pot intampla. Este libertatea oamenilor de a primi fie pe preot, fie vestea Nasterii Domnului.
Dar este o MARSAVIE MNAIPULATORIE din partea acelor site-uri de "stiri" sa le prezinte cu mesaj directionat impotriva crestinismului si a Bisericii.

| Liviu explică:

Inteleg,per total alte pareri? Alte argumente, nimeni altcineva big grin?

| martzian a răspuns:

Omul a vrut cu orice pret un filmulet pentru youtube. Nu i-a iesit decat o gargara jenanta, o pierdere de vreme pentru privitori.

Eu nu sunt ortodox dar nu pot sa nu remarc bunul simt al preotului dar si jocul de prost gust al tatuatului "de alta religie". Jenant...

| MskDesign a răspuns:

Masinaria de facut bani BOR.srl intra in actiune.

| CinevaNou a răspuns:

Poate sa faca cineva subtitrari? nu se intelege mai nimic din ce vorbesc, si presupun ca nici nu e atat de interesant.

| Liviu explică (pentru CinevaNou):

Daca chiar vrei sa afli ce spune, da volumul mai tare happy

| Jardelin a răspuns:

Mie mi se pare fain filmul! Arată reacția civilizata a unui preot care nimereste la usa unui smecheras tatuat care s-a gindit el ca e cazul sa-i pună niște întrebări preotului si sa filmeze scena. După ce i-a pus un titlu de doi lei, a postat filmulețul pe net ca sa vadă si alții cit e de penibil!

Concluzia mea: preotul nu a făcut nimic neobisnuit si s-a comportat cum trebuie. Baietii care s-au gindit sa facă un "viral" au eșuat lamentabil!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stiu videoclipul..Asa ar trebui sa procedam toti. Altii se ascund prin casa, altii le deschid si le dau bani. Atitudinea aia ar trebui sa existe... Poate si-or da seama si preotii ca religia lor nu este centrul universului.

| Liviu explică (pentru anonim_4396):

De acord cu tine, insa de specificat, trebuie sa o facem in un mod frumos, cu un comportament matur, nu cu fumuri de alcool si etc.Eu's ateu, eu prefer sa nu raspund la usa(vecinu de la 4 e tarcovnic, eu find la etaju 3. Ii e tatalui cam rusine de el)Oricum, colac peste pupaza cand vine popa la usa si iti bate in usa, bate asa din suflet, sau bate sa iti sparga usa, cum sa nu ii umplu frigideru?(inca un)Colac peste pupaza, mai vrea si bani dupa ce vine cu 'uratu'.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Liviu):

Popa insista mult la usa mea..Bate odata, suna dupa vine iar sa sune..Parca esti obligat sa deschizi.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Liviu):

Bravo tie, ai bagat toti preotii in aceeasi ''oala''. Daca la tine face urat popa, asta nu inseamna ca si la mine face. La noi, cine vrea deschide usa, cine nu vrea nu deschide. Si nu cere bani, nici nu bate sau striga pe la usi.

| Liviu explică (pentru anonim_4396):

Ma rog, mie asa mi se pare, ca toti vin din usa in usa.Acum fiecare avem o parere, fie ea buna sau rea.

| EcceHomo a răspuns:

Tânărul era la dubla trei,primele două nu i-au ieşit,aşa că trebuia să se bage tare în preot. Prietenul care filma,probabil,i-a zis, că de nu-i iese nici asta, cheamă salvarea.
Preotul, cu bun simț, şi- a cerut scuze pentru deranj.La noi, până să te dumireşti, ți-a spălat deja pereții cu aghiasmă.

| AdrianDihoricescu a răspuns:

N-am parere doar ca videoclipul imi trezeste amintiri de groaza din copilaria mea, cand ninja d-astia veneau in casa si nu stiam pe unde sa ma ascund sa nu trebuiasca sa pup pictura aia. Brrr, nu stiu daca parintii sunt uneori constienti cat de mult isi traumatizeaza copiii cu batmanii astia.

| Liviu explică (pentru AdrianDihoricescu):

Da,indoctrinarea fata de parinti.Ti se pare ca a reactionat bine tanarul din imagini?