Cele 9 Fericiri, din Predica de pe Munte, a Domnul si Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, prezente in capitolul 5 al Evangheliei dupa Matei, care demonstreaza ca Hristos e nu numai implinitor al Legii, ci si desavarsitor si scopul ei teleologic. "Caci sfarsitul Legii este Hristos, spune Sfantul Apostol Pavel, spre dreptate tot celui ce crede". (Romani 10, 4).
Porunca lui Hristos este porunca desavarsirii: "Fiti, dar, voi desavarsiti, precum Tatal vostru Cel ceresc desavarsit este" (Matei 5, 48), si porunca sfinteniei: "Fiti sfinti, pentru ca Eu sunt Sfant". (1 Petru 1, 16)
Si cand te gandesti ca biserica crestina ar putea sa faca ca saracia sa dispara dar prefera sa se imbogateasca in continuare iar crestini se urasc intre ei se barfesc dar in biserica se dau sfinti
"Saraci cu duhul" adica foarte dornici si chemati sa aiba un trup spiritual dupa moarte. E vorba de cei 144000 care doar ei vor ajunge in ceruri. Iar restul au plata tot in ceruri pentru ca de acolo le vine si lor plata. Imparatia e a cerurilor pentru ca in ceruri e capitala imparatiei.
Poate mai trebuie sa MAI citesti Biblia caci vor fi cu mult mai multi decat 144000.
Apocalips 7,
4. Si am auzit numãrul celor ce fuseserã pecetluiti: o sutã patruzeci si patru de mii, din toate semintiile fiilor lui Israel.
9. Dupã aceea, m-am uitat, si iatã cã ERA O MARE GLOATA pe care NU PUTEA S-O NUMERE NIMENI, din orice neam, din orice semintie, din orice norod si de orice limbã, care stãtea în picioare înaintea scaunului de domnie si înaintea Mielului, îmbrãcati în haine albe, cu ramuri de finic în mâini,
Cititul este cam obositor dar si unele prosti spuse de la ANUMITE amvoane devin aiuristice.
Da, "gloatele" alea sunt oamenii care supravietuiesc razboiului mesiatic. "Cerul nou si pamantul nou" inseamna statul global condus de evrei (aia 144.000?) in timp ce gloatele vor fi sclavii lor cipati. Asta este scopul evreilor de cand exista ei si pentru asta au inventat crestinismul ca sa spele masele pe creier si sa le faca ignorante si paralele cu realitatea.
Gloatele alea apar doar in capitolul 7. Gloatele pot sta foarte bine in picioare pe Pamant si cu capul ridicat la Cristos si la cei 144000 care sunt cu Cristos in cer. Asta inseamna ca gloatele pot sta si astfel inaintea scaunului de domnie din cer in timp ce gloatele sunt pe Pamant.
La Apocalipsa 14:1-3 nu mai pomeneste nimic de gloate. Gloatele nu pot invata cantarea din Apocalipsa 14:1-3. Gloatele nu sunt cu Cristos si nu sunt rascumparate de pe pamant. Gloatele ies din necazul cel mare sau supravietuiesc Armaghedonului si nu cei 144000 pentru ca imediat inainte de izbucnirea Armaghedonului cei 144000 vor ajunge toti in cer cu Cristos. Dupa Armaghedon gloatele nu vor suferi de foame, sete, nu vor mai fi dogorite in canicula pentru ca Dumnezeu va reinnoi atmosfera Pamantului si va reface conditiile de pe Pamant care erau inainte de potop. Si pe Pamant va fi o parte din templul lui Cristos dupa Armaghedon. Sigilarea celor 144000 are loc inainte de Armaghedon, fapt sugerat de ordinea descrierii din Apocalipsa 7. Gloatele nu sunt sigilate. Nu sunt sigilate pentru ca dupa Armaghedon vor mai avea de trecut un test pe Pamant adica testul de la sfarsitul domniei lui Cristos cand Diavolul va fi eliberat si apoi ucis si cand Cristos va preda totul lui Dumnezeu Tatal. Asta se va intampla la o mie de ani dupa Armaghedon.
Nu exista elemente care sa sustina ce spui tu, reiau versetul 9:
9. Dupã aceea, m-am uitat, si iatã cã ERA O MARE GLOATA pe care NU PUTEA S-O NUMERE NIMENI, din orice neam, din orice semintie, din orice norod si de orice limbã, care stãtea în picioare înaintea scaunului de domnie si înaintea Mielului, îmbrãcati în haine albe, cu ramuri de finic în mâini,
Sa citim din nou un fragment din verset:
"care STATEA în picioare INAINTEA scaunului de domnie si înaintea Mielului"
Scaunul de Domnie ESTE IN CER, nu pe pamant, pentru confirmare:
Apocalipsa 4, 2. Numaidecât am fost rãpit în Duhul. Si iatã cã IN CER era PUS UN SCAUN DE DOMNIE, si pe scaunul acesta de domnie sedea Cineva.
Etc., etc...este simplu daca nu vrei sa driblezi sensul cuvintelor.
D.p.d.v. Biblic numarul 144.000 nu este un numar efectiv deoarece atunci cand a fost SCRIS Apocalipsul NUMERELE nu aveau un simbol numeric ci unul literar, Biblia nu se explica cu termenii actuali ci cei din perioada in care a fost scrisa. Laa evrei 144.000 simboliza un numar nedefinit si maximul care se putea numara la acea vreme, derci 144000 nu reprezinta un numar ci o multime fara numar., de aici apare si gravele confuzii in privinta explicarii cartii Apocalipsa care are o "inaintasa" Cartea lui Daniel fara de care Apocalipsa NU SE POATE INTELEGE. Putin mai complicat pentru unii. P.S. Dupa Armaghedon pe pamant nu mai ramane DECAT Satana si restul ingerilor cazuti pentru 1000 de ani, singurii oameni VII vor fi cu Hristos in cer, restul..in asteptare pentru Judecata Finala.
Pai eu nu am zis ca scaunul de domnie sau capitala e pe Pamant ci in cer, in timp ce gloata sta in picioare pe Pamant privind in sus.
Ma, dar prosti mai erau evreii aia de nu stiau sa numere decat pana la 144000? De unde ai mai scos-o si pe asta? Pai cand numarau evreii poporul numai pana la 144000 puteau sa numere? Pai ia si citeste la Numeri 1:46 unde au ajuns la un numar de 603550 de suflete.
Si pacatosii unde vor fi in cei 1000 de ani?
In antichitate si pana prin secolul 4 numerele nu aveau NUMAI o insemnatate numerica ci si una literara si nu numai la evrei. Abia cand arabii au "inventat" algebra numerele au capatat doar o insemnatate valorica, numerica. Chestie istorica mai greu de digerat pentru cei din secolul GOOGLE.
In cei 1000 de ani pacatosii vor fi AICI:
Apocalipsa 6,
12. Când a rupt Mielul pecetea a sasea, m-am uitat, si iatã cã s-a fãcut un mare cutremur de pãmânt. Soarele s-a fãcut negru ca un sac de pãr, luna s-a fãcut toatã ca sângele.
13. Si stelele au cãzut din cer pe pãmânt, cum cad smochinele verzi din pom, când este scuturat de un vânt puternic.
14. Cerul s-a strâns ca o carte de piele, pe care o faci sul. Si toti muntii si toate ostroavele s-au mutat din locurile lor.
15. Împãratii pãmântului, domnitorii, cãpitanii ostilor, cei bogati si cei puternici, toti robii si toti oamenii slobozi s-au ascuns IN PESTERI SI IN STANCILE MUNTILOR.
16. Si ziceau muntilor si stâncilor: "CADETI peste noi, si ascundeti-ne de fata Celui ce sade pe scaunul de domnie si de mânia Mielului,
Moise a invatat in Egipt unde se putea numara pana la un milion si chiar mai mult. De unde ai scos tu astea nu stiu. Israelul lui Dumnezeu nu mai are nici o legatura cu israelul antic. Triburile evreiesti in Apocalipsa 7 fac parte din noul Israel sau sunt Noul Ierusalim in care cele 12 triburi sunt de fapt din toate triburile si popoarele pamantului amintind doar de triburile din israelul antic. Triburile din Apocalipsa 7 sunt doar o amintire a triburilor antice evreiesti si nu au nici o legatura cu Israelul modern sau cu Israelul laic dupa moartea lui Cristos. In Apocalipsa 7 nu apare tribul lui Dan. Iar tribul Levi e amestecat cu celelalte triburi, pe cand in Numeri tribul lui Levi era separat. Deci in Apocalipsa 7 se vorbeste despre Noul Ierusalim sau despre noul Israel format din evrei spirituali cu inima circumcisa.
Am o cunostiinta arheolog care a sapat in Israel peste 15 ani, vrei sa ii iei un interviu? Cand ti-am spus sa studiezi problema nu m-am referit la net ci la studiul de CARTI. Aceste informatii nu prea sunt pe net dar daca studiezi si Biblia ajungi la aceleasi concluzii.
Din Biblie chiar reiese ce spun eu, dar trebuie sa studiezi atent si cu sarguinta. A gasit foarte multe dar pot sa-ti spun de exemplu ca diferenta dintre nivelul actual al solului si cel din vremea lui Isus in Ierusalim este de 15 m. Fascinant, nu, concluzie, actualul mormant nu este mormantul lui Isus si poti judeca si altele de aici.
Caci a lor este "imparatia cerurilor" nu inseamna neaparat ca vor ajunge in cer. Imparatia este a cerurilor si nu a pamantului. Imparatia este a cerurilor sau a lui Cristos si apoi a lui Dumnezeu pentru ca imparatia are capitala in cer. Saraci cu duhul se poate referi la cei care se simt saraci cu duhul adica sunt constienti ca menirea omului este sa aspire la cele nevazute adica la cele spirituale adica mai exact la a obtine aprobarea lui Dumnezeu care este duh. Cei materialisti nu sunt saraci cu duhul pentru ca ei nu constientizeaza acest lucru ca omul are si o latura spirituala adica energia vietii si sunt facuti dupa moralitatea ( chipul ) lui Dumnezeu. Pacatosii nu stiu ca sunt saraci cu duhul.
Versetele astea (si alte cateva) sunt motivul pentru care crestinii sunt sclavi religiosi.
Și tu sclav ATEU!
S-ar putea sa ai dreptate cu sclavii atei pentru ca ei sunt inrobiti din punct de vedere spiritual de materialismul stiintific. Doar ca ai gresit persoana. Nu-s ateu.
Ok
Poți fi fericit într-o situație absurdă. Fericirea pe pământ e absurdă dar nu abstractă.
Fericirea nu este ceea ce crede omul ca e: avere, placere si alte lucruri de genul asta.
Fericirea este si vine de la Dumnezeu si isi are timpul ei.
Si numai un om care umbla cu El in mintea si in sufletul lui se poate bucura intr-o lume atat de mizerabila si atat de nedreapta.
Te pup :*
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: