Ce importanta are ce este, ce religie are etc?
tu crezi ca daca te numesti x sau y esti sfant sau mai bun, eu unu am vazut mereu ca bunatatea e o parte din om care vine din educatie sau din empatia mostenita genetic care nu are vreo legatura cu religia, credinta omului, tot ce a spus mada0611 este adevarat ipocrizia o avem cu toti uni mai multa alti mai putina la fel ca si interesele noastre meschine
Nu sînt de acord. Uite un exemplu. http://www.jw.org/......-detinuti/
Ce onoare ai, mi-am creat cont special pentru tine, celălalt e ignorat :))
E problema ta daca nu crezi ce spune un sfant. http://www.youtube.com/watch?v=iz2_9PxLZ60
Cine il face sfant? Explica mi si mie?
Eu sunt de parere ca Sfant este Domnul si atat!
Trebuie sa iti explic eu? Cauta pe internet informatii despre Parintele Arsenie Boca si o sa te convingi.
Nu este adevărat ce spune Wiliam! Dumnezeu ne-a spus că nimeni din noi nu știu dacă vom merge în rai sau iad. Nimeni poate să știe!
Sunt mult mai patrunsi de morala crestina (citeste: frica iadului) ca ortodocsii, asa ca fac mai putine rautati. Dar sunt mai farisei si cred ca sunt singurii care se vor mantui. Aia mai fanatici sunt vegetarieni si au conceptii medicale victoriene despre sex si masturbare (de ex. daca fac sex cu nevasta mai mult de o data pe luna li se pare ca isi pun sanatatea in grav pericol).
Nimeni nu e mai bun doar pentru ca apartine unei religii/unui cult, oamenii sunt la fel, ipocrizia e mai mare sau mai mica, mastile sunt purtate mai des sau mai rar.
Este normal şi de bun simţ a crede faptul că doar o singură credinţă poartă mesajul "unui Singur Dumnezeu" în lume.
Iar această credinţă unică, este bine definită în Noul Testament: BISERICA, pe care Mântuitorul o confirmă de la început şi până la sfârşit.
- Despre Unicitatea Bisericii vorbeşte întreg Noul Testament : Efeseni 4, 13; Fapte 20, 28; I Corinteni 3, 11; Ioan 17, 22; Matei 16, 18; Efeseni 4, 4-6; I Corinteni 1, 12-13; Evrei 3, 14; Matei 18, 17, etc...
Care din cele 40000 de denominatiuni si secte intemeiate de simpli oameni "merita" sa inlocuiasca Biserica? (una singura intemeiata de Fiul lui Dumnezeu si confirmata cu profetii pana la "sfarsitul vremilor");
Buna!
A fost prietena mea cea mai buna in I-VI,insa dupa s-a mutat din scoala si n-am mai pastrat legatura.(nu ca n-as fi vrut, dar si-a schimbat numarul)
Oricum era de treaba, era buna, nu era invidioasa sau geloasa, te ajuta cand aveai nevoie si avea o voce superba.
Nu cred ca noi suntem mai buni sau mai rai in comparatie cu cineva.Nu stiu exact prea multe despre religia lor ca nu m-a interesat si ni nu-mi pasa insa daca ei cred ce cred n-au decat nu pot sa spun ca e bine sau nu.
Da, sunt mai aproape de iad, put de mandrie, ca ei nu mai sunt altii
N-au cum sa fie cu mult mai buni sau mai rai, pentru ca toti crestinii se inseala, indiferent de "secta" din care fac parte.
Cine este bun doar din cauza ca ii este frica de Dumnezeu, inseamna ca e un lup ascuns in blana de oaie indiferent daca este adventist sau ortodox!
Si ca sa ti raspund la intrebare, adventistii sunt conform proverbului: "Afara este vopsit gardul
Inauntru pindeste leopardu"!
Adventistii spre deosebire de ortodocsi, vor sa faca o impresie frumoasa in exterior, dar isi distrug copii indoctrinandu-i si prostindu-i cu religia, iar daca copilul nu are interes pentru religie, atunci se dezlantuie asupra lui cu tot arsenalul crestin de "iubire crestina" adica cu minciuna, santaj, si brutalitate.
Dupa mine asemenea culte ar trebui interzise prin lege!
Crede-ma,pana la urma am ajuns la concluzia ca nu conteaza ce religie esti! Atata timp ce tu crezi in Dumnezeu si faci tot ce a zis El, faci fapte bune si esti un om de incredere nu conteaza religie, poti sa fi adventist, ortodox, penticostal, baptist si a.s.m.d! Dumnezeu ne iubeste indiferent de religie
Eu pina la urma am ajuns la concluzia ca DA conteaza ce religie esti! Vrei sa stii de ce?
1. Dumnezeu este unul, esti de acord?
2. Avem o singura Biblie, esti de acord? (Chiar daca in lume circula trei versiuni, foarte apropiate, singura corecta este Septuaginta.)
3. Cind Dumnezeu ne-a dat Biblia, s-a gindit la o singura intelegere corecta a ei, pentru ca mai multe intelegeri ale Bibliei creaza haos si neintelegeri intre oameni. (Ceea ce se intimpla de fapt pentru ca ca fiecare grup religios nou aparut are o versiune proprie de interpretare care genereaza dispute cu alte grupuri religioase care pretind ca versiunea lor e cea buna!)
4. Asa dupa cum exista un singur Dumnezeu, tot asa exista si o singura interpretare corecta a Bibliei, care il duce pe om pe calea corecta spre mintuire.
5. Daca doar una este intelegerea corecta a Bibliei, ce se intimpla cu grupurile religioase care cred ca ele o interpreteaza corect si de fapt nu este asa? Acei oameni au sansa sa intre in Rai? Posibil ca unii dintre acei credinciosi sa intre, pentru ca la Dumnezeu toate sint cu putinta, si pentru ca asa cum ai zis si tu, Dumnezeu ne iubeste pe toti. Insa noi nu trebuie sa fim ignoranti cind vine vorba despre intelesul corect al Bibliei deoarece daca urmam niste invataturi provenite dintr-o interpretare gresita, ne indepartam de mintuire de Rai si de Dumnezeu si ne apropiem de diavol si pierzare.
In concluzie, interpretarea corecta a Bibliei este esentiala pentru mintuirea omului si de aceea recomand oricui sa nu neglijeze acest aspect. Ca o completare la tot ce ti-am spus pina acum este bine sa stii asa: cultele neoprotestante (sectele) si protestantii (reformatii) interpreteaza Biblia literal si rational iar cultele istorice (ortodocsii si catolicii) folosesc interpretarea Bibliei facuta de Sfintii Parinti de-a lungul secolelor. Interpretarea Sfintilor Parinti nu este una literala si rationala (si superficiala) ci este una profunda, mult mai de finete cum s-ar spune, izvorita prin lucrarea Duhului Sfint.
Prietena mea cea mai buna e adventista, ei merg in fiecare sambata la Biserica(nu este obligatoriu sa mergi), am mers si eu odata.E mai placut la ei pentru ca pe tot parcursul zilei corul canta melodii frumoase, oamenii fac conversatie, nu esti obligat sa taci si sa asculti slujba preotului ca la noi.Ei cred in Dumnezeu ca si noi, ortodocsii, dar sunt putin mai credinciosi.
Mie dintre toate sectele neoprotestante asta mi se pare cea mai inteligent organizata. Pun un accent fantastic pe comunicarea cu lumea prin intermediul Media, pun un accent deosebit pe sanatatea membrilor de aceea au dezvoltat concepte alimentare sanatoase si retele de asistenta medicala proprii si pe linga toate astea fac si un prozelitism agresiv si bine tintit pentru a cistiga noi si noi membri.
Legat de prozelitismul murdar pe care il practica am mai scris in trecut pe acest forum despre un episod care s-a intimplat mai demult cu un adventist care mi-a aratat niste cartulii (brosuri) intitulate cam asa: "Cum sa convertesti un catolic", "Cum sa convertesti un musulman", "Cum sa convertesti un ateu", etc, etc. In aceste brosuri erau prezentate niste strategii pe care un adventist ar trebui sa le foloseasca, in functie de persoana cu care discuta, pentru a o face pe acea persoana sa se converteasca in final la cultul adventist.
Recomandarea mea este sa fii retinuta in relatia cu adventisti si neoprotestantii in general pentru ca toti au ca scop final sa te faca sa aderi la grupul lor.
Daca esti ortodoxa sa fii sigura ca in Ortodoxie gasesti tot de ceea ce ai nevoie pentru a duce o viata frumoasa bine placuta lui Dumnezeu, inclusiv o viata sanatoasa daca tii posturile de peste an, te feresti de chestii interzise si nu faci abuzuri cu cele permise.
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: