Nu prea cunosc membri de acesta secta, iar pe aia care i-am intarnit mau dezamagit la greu
Despre o persoana singulara as putea sa am o parere buna, daca as vedea ca este educata, ma respecta si nu o arde de pe o pozitie superioara cu mine. In general, la fel ca majoritatea sectantilor, adventistii se considera deja mintuiti, se considera un fel de alesi ai lui Dumnezeu, ceea ce-i faca sa fie dominati de mindrie.
In plus, alaturi de penticostali si iehovisti, sint unii din cei mai agresivi in practicarea prozelitismului! Am avut ocazia cindva (cred ca in urma cu vreo 15 ani) sa vad la un adventist niste brosuri care se intitulau cam asa "Cum sa convertesti un catolic", "Cum sa convertesti un iehovist", "Cum sa convertesti un musulman", "Cum sa convertesti un ateu", Cum sa convertesti un penticostal". Acele brosuri erau destinate "uzului intern" al adventistilor iar in ele erau prezentate niste metode, niste strategii prin care adventistul ce desfasura prozelitism, sa prosteasca si sa sminteasta persoanele intilnite. L-am intrebat pe adventist unde este brosura "Cum sa convertesti un ortodox" ca nu o vedeam, iar adventistul mi-a raspuns intr-un mod jignitor ceva de genul ca pentru ortodocsi nu e nevoie de vreo strategie pentru ca ei sint prea prosti si sint foarte usor de corupt!
Cam astia sint adventistii! Cum spunea cineva pe aici sint niste lupi in blana de oaie. Si niste eretici!
Am prieteni adventisti.
Persoane de nota 10.Cam disperati dupa bani dar asta nu este treaba mea.
Nu pot sa cred ceea ce imi spui!
si cred ca esti foarte subiectiv!
cu brosurile alea,mda... posibil sa fie adevarat, dar asta nu inseamna ca daca un grup de persoane face ceva sa ii bagam pe toti in aceeasi oala(vezi romanii care se duc in strainatate, toti ii caracterizeaza ca fiind tigani, din cauza unor... )
Noi aici vorbim despre doctrina lor!, cu ce esti sau cu ce nu esti de acord din ceea ce cred ei
Crezi nu crezi, pentru mine e tot una! Eu le-am vazut, le-am rasfoit, am citit pe ici pe colo cite o fraza, si toata intimplarea asta mi-a lasat un gust amar dupa despartirea de acel adventist. Pina atunci aveam o parere oarecum neutra fata de aceste secte, stiam ca iti pierzi libertatea aderind la ele, dar apreciam oarecum modul de viata mai curatat de cuvinte jignitoare, lipsa alcoolului, fara fumat, etc. Insa incet incet am inceput sa-mi dau seama ca aceste aspecte pozitive sint de fapt niste iluzii in ochii celor din exterior. Organizatiile religioase sectare de fapt duc o activitate obscura de racolare in special a oamenilor cu necazuri, cu probleme, usor de smintit, influentabili, care nu au un bagaj de cunostinte minimale despre credinta lor ortodoxa si care sint atrasi de viata simplista si totodata stricta traita in cadrul acestor entitati religioase.
Atunci cind vezi acele brosuri si le rasfoiesti, parca te ia cu groaza gindindu-te ca de fapt totul se desfoasoara dupa un plan in care se aplica niste strategii de convingere, si realizezi ca adevarul este ca pe mai marii acestor secte prea putin le pasa de mintuirea oamenilor. Scopul lor este sa mareasca cit mai mult numarul membrilor pentru ca forta vinde si din numar, nu-i asa? Cu cit sint mai multi membri cu atit se aduna mai multi bani in conturi, pentru ca in aceste organizatii obiceiul zeciuielii lunare este bine inradacinat. Asta afacere! Gindeste-te numai citi bani se string lunar, anual, etc intr-o astfel de secta! Si mai spun unii imbecili pe aici ca in Biserica Ortodoxa se invirt bani! Acei imbecili ignora din prostie sau din rea vointa realitatile legate de afacerile financiare care se deruleaza in bisericile sectante.
Ca comporatment si invataura sint las cel mai inalt nivel dintre toti crestinii.
Pentru ca desi eu nu sint crestin si nu traiesc in Romania.am cunoscut multi adventisti.Sint oameni foarte corecti se implica in foarte multe activitati socilae chiar daca nu e vorba doar de gruparea lor.Se ocupa de studiu biblic intr un mod deosebit fata de alte grupari crestine si multe multe allte motive care le cunosc.
Cum poti sa-mi spui ca ceea ce am scris este total eronat? Adica acele brosuri nu exista? Eu nu am spus minciuni, Ema! Le-am vazut cu ochii mei! Le-am tinut in mina, am citit pe ici pe colo din ele si crede-ma nu erau niste dezbateri ale unor teme biblice, erau tratate punctual subiecte care pot aparea in cadrul unor discutii dintre un adventist si altcineva de alta credinta. Spre exemplu, in brosura "Cum sa convertesti un penticostal" punctele erau intitulate cam asa "Ce trebuie sa spui legat de sa tinerea simbetei ca zi de odihna si nu a duminicii", etc. Apoi erau enumarate argumentele cu care adventistul trebuie sa combata argumentele penticostalului!
Interesant, nu? Ce parere ai? Interesante preocupari au niste "oameni care il cauta pe Dumnezeu care renunta la placerile lumii si se pun deoparte pentru Dumnezeu". Interesante preocupari au niste "oameni care-si dau silinta sa lumineze in intunericul asta" (4bb4). Nu mint Ema, crede-ma, spun adevarul! Am pomenit intentionat despre brosura "Cum sa convertesti un penticostal" tocmai pentru ca imi aduc aminte clar ca am vazut acea brosura si pentru ca tu ai lasat impresia aici pe forum ca ai fi penticostala. Cam ce ai gindi daca acea brosura de la "fratii" adventisti ai vedea-o tu cu ochii tai? Ai aprecia gestul "prietenesc" al acestor "cautatori de Dumnezeu"?
P.S. Prin 2004, o anumita imprejurare a vietii mele m-a adus in situatia sa traiesc timp de cca 7 luni, intr-un apartament de 2 camere impreuna cu un cuplu de baptisti, mai mari ca virsta decit mine, care aveau la vremea ceea vreo 50 de ani. Nu mica le-a fost mirarea la inceput cind au vazut ca citesc din Biblie! Evident ca am fost provocat la discutii pe teme religioase si iar, nu mica le-a fost mirarea cind au descoperit ca nu puteau sa ma convinga cu argumentele pe care le aveau ca nu am dreptate. S-a intimplat nu dupa mult timp, ca la biserica lor sa vina niste pastori din America, asa ca sau gindit sa aranjeze intre mine si acei pastori o intilnire. Dar, continuarea povestii si relatarea experientei urite pe care am trait-o cu acesti "cautatori de Dumnezeu", cu alta ocazie.
Numai bine!
Draga Jardelin, ei au inteles ca marea chemare este sa spui si altora vestea cea buna a Evangheliei. Zelul lor evanghelistic vine din convingerea interioara pe care o face Cuvantul lui Dumnezeu care spune:,, Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.
20 Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului." Amin.
Cu cat suntem mai maturi spiritual,cu atat vom recunoaste mai mult cat de departe suntem de gloria lui Dumnezeu. Cu cat ne apropiem mai mult de oglinda, cu atat ne vedem mai clar imperfectiunile. Pentru crestini,oglinda este Hristos.
De aceea, nu trebuie sa ne surprinda faptul ca cei care L-au cunoscut cel mai bine au fost cei mai constienti de imperfectiunile lor si cei mai recunoscatori pentru dragostea si harul Lui.
Da, eu sunt manata de dragostea lui Hristos care locuieste in inima mea. Dar noi trebuie sa luam in serios chemarea pe care ne-a dat-o Hristos de a-i cauta pe pacatosi in locul Lui.
Nu trebuie sa fim niciodata atat de preocupati cu mentiunea standardului nostru de viata si a lucrarii bisericilor noastre incat sa ne ramana putin timp pentru cei pierduti. Daca nu ne luam in serios responsabilitatea de a zidi relatii autentice cu cei pierduti, cine va face acest lucru?
DumnezeuTatal întreabă:
DeProfundis99 întreabă: