Am studiat,crede-ma. Eram aproape fanatica.
Am cercetat ani din viata am citit carti si la un moment dat m-am apropiat atat de mult de prezenta aceea, dar s-ar fi putut ca totul sa fi fost doar in mintea mea si atat. Nimic mai mult.
De ce acum cand am incercat sa merg la biserica, nu am mai simtit ca inainte? Nu am primit nici un feedback asa cum primeam cand eram inauntru. Priveam cu alti ochi.
Am ramas socata si confuza, pur si simplu nu era nimic acolo, nimeni, doar niste pereti pictati si aer rece. Nimic altceva. Nu-mi explic.
Salutare! Eu cred ca ateii sunt oameni rai si necredinciosi si credinciosii ca sunt oameni buni
Ateii sunt prosti.Cum pot sa creada ca ne tragem din maimute, ca intr-o zi a explodat nu mai stiu ce si ca asa ne-am format blah blah blah? DUMNEZEU EXISTA SI VA EXISTA MEREU.
Pentru ca atei nu au ceva concret in care sa creada si sunt influientati de raul care se intampla pe pamint si daca dumnezeu nu intervine si nu pune capat fuferintei atunci nu exista dumnezeu nu cred in nimic.vor fapte reale. refuza sa faca cunostinta cu dumnezeu si sa invete sau sa asi puna intrebari simple despre viata.
Ateu, ma gandesc ca e o persoana care are curajul de a pune intrebari. Eu personal sunt ateu de o luna cred, familia mea fiind super credincioasa m-au invatat ca e ''pacat'' sa pui intrebari si pui la indoiala existenta unui ''Dumnezeu", pana cand m-am gandit astfel... Daca orice exista are o cauza, iar Dumnezeu e cauza noastra, cauza lui Dumnezeu care e? Daca nu are o cauza asta inseamna ca e inexistent nu? Totusi sunt sigur ca Biblia nu e o minciuna sau o inventie, ci o carte in care se relateaza istoria, dar fiind scrisa de catre antici, unde tehnologia nu era chiar punctul lor forte, au pus totul pe seama supernaturalului.De exemplu, ipotetic vorbind, daca m-as duce cu avionul in anul 500 i.Hr, in ziua de azi avionul e ceva normal, dar atunci oameni ar fi consideart ca e ceva dumnezeiesc, un inger de exemplu ( alb si cu aripi Deci, daca dumnezeu e inexistent (ceea ce eu cred cu tarie) ce i-au facut pe oamenii de atunci sa creada intr-o astfel de divinitate? Cat despre crestinism, eu il aseman cu un regim totalitar, in care ti se impune sa crezi un anumit lucru si unde esti judecat daca ai o parere diferita.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: