Pai ce parere sa am...Sunt o populatie mai dezvoltata " la cap" sa ii spunem asa dar.Am intalnit oamenii care se creed atei doar pentru a parea mai culti.Omenirea a avut mereu nevoia de a crede in ceva care este peste puterile noastre de intelegere.
Eu nu sunt ateu dar inteleg gandirea lor.
Ateism= populatia care a iesit din turma si care traieste in realitate.
@iLLi
Eu nu cred pentru ca nu exista.
Daca avrei mai multe motive sau sa vorbim, iti dau id-ul printr-un mesaj.
@MaDoaren1DeTotCeEsteInJurulMeu
Ms.
@JustMe
Draga mea acela nu e argment suprem e doar un simplu pariu( a lui Pascal) lipsit de logica.
Si incaun lucru, ori esti ateu convins ori agnostic sau crestin.
@irina
De ce spui asta?
Populatia ateiilor este foarte mica ( aproximativ 10-15%), asa din cauza cui ne merge rau a nostra (atei) sau7 a vostra cre(s)tini?
@iLLi
De ce ai dat fundita asa repede?
Cand eu te-am lamurit la intrebarea,, De ce nu crezi?''.
Este o etapa in evolutia omului.Ei se cred in varful evolutiei lor spirituale, dar este abia inceputul.Pana la stadiul de om mai au tone de mamaliga de mancat.
Atei prin definitie sunt putini, fatarnici destui si cei mai multi era pe vremea comunistilor si se stie de ce, acum sunt religiosi, sigur ca fatarinicia cea mai abjectă este in randul religiosilor.
William, iti explic eu, ateu e acela care face sex cu nevasta si se gandeste la alta, credinciosului ii este interzis sa pacatuiasca si cu gandul.
Nu există decât în proporții foarte mici. Ateismul pe lânga lipsa unei religii și a unei credințe semnifică și lipsa oricărei urma de spiritualitate. Nu mulți „reușesc" așa ceva. Dintre „ateii" ăia puțini cum sunt, și mai puțini sunt atei cu adevărat.
@iLLi, inteleg. Eu nu sunt ateista, sunt agnostica, dar pot sa-ti raspund la intrebare.
Sunt acei oameni care nu cred ca tot ce zboara se mananca. Omenirea asta a evoluat enorm de cand a fost scrisa Biblia, deci si gandirea oamenilor a evoluat, toata lumea are mult mai mult acces la informatii, deci era clar ca vor aparea tot mai multi care nu cred in existenta zeitatilor. In Romania, sunt in numar foarte mic, dar e bine ca cel putin exista. In mare parte, credinciosii(cel putin cei pe care i-am intalnit eu, nu vreau sa judec pe nimeni) nu pot accepta ideea ca exista si oameni diferiti de ei, si incearca sa te convinga de existenta lui Dumnezeu, de cele mai multe ori sfarsind cu argumentul suprem: " Daca crezi in Dumnezeu si el nu exista, nu pierzi nimic. Dar daca nu crezi si El exista, pierzi totul." Problema e ca multi nu putem sa credem in ceva ilogic. Eu incerc sa nu judec pe nimeni, fiecare are dreptul sa aiba propriile idei, traim(teoretic, cel putin) intr-o tara libera.
Cat despre mine, personal.nu stiu ce sa zic. Nu cred ca fac parte din categoria acelor atei convinsi, mai am POATE un minim de spiritualitate in mine, nu stiu. Ceea ce stiu e ca in Dumnezeu, Satana si orice alte zeitati nu pot sa cred. Pana la urma. daca facem o mica comparatie, Dumnezeu si Mos Craciun seamana izbitor de mult.am citit la un moment dat un topic pe tema asta .
@xXblAcKaNgeLXx sunt agnostica, si stiu ca nu e argumentul suprem. Am spus cu o tenta ironica.
Pai eu sunt atee.Tocmai de-aia intreb, sa gasesc si alti atei pentru a le pune o intrebare.