Toți au păreri diferite iar lucrul asta e în funcție de cât de multe cunosc legat de ea. Biblia a fost "omorâtă" să zic așa din cauza doctrinelor religioase pe care le au impus cei pe care unii oameni îi cred instruiți și că o respectă în toate (preoții ar fi un exemplu). Eu fiind creștin evident am o parere foarte bună, dar nu despre materialul din care e confecționată ci despre mesajul ei. Igiena a fost recunoscută de știință abia cu câteva secole în urmă, până atunci mureau pe capete de holeră, ciumă, chiar și râie din cauza nespălării, și ciudat pentru că Moise a lăsat scris israeliților reguli cu privire la îngroparea fecalelor, spălarea mâinilor înaintea mesei, faptul de a evita să atingă animale sau oameni în stare de putrefacție sau chiar cu privire la sânge cu secole înainte de anul 0. E clar că nu poate fi inspirată de un om, asta aș zice ca e o dovadă destul de solidă, una dintre câte există, chiar și multele profeții care s-au împlinit în cel mai exact detaliu. Cei care nu au citit-o cap-coadă cu atenție clar vor zice ca nu e de încredere dar cât de multe cunosc despre ea?
Pe scurt: Biblia sucks...Argumentele sunt nenumarate, dar unii pur si simplu le ignora.
Biblia contine tot ce trebuie sa stii daca esti credincios...contine pilde si invataturi ce te ajuta in fel si fel de situatii.
Cu toate astea sunt de parere ca scepticii o considera un fel de "carte de poveti"
OctavianDanielMaria întreabă: