Pentru ca nu pot sustine o conversatie daca nu gasesc vreun citat pe undeva.
Cum spune si @Humongous, intra destui pe-aici care fac misto, isi bat joc si imprastie ura. Nu are rost sa ai discutii cu ei, mai bine ii treci in lista de ignorati.
Dar unii chiar vor dezbatere dar religiosii spun exact aceleasi argumente ce nu schimba nimic, pur si simplu se folosesc doar de o carte drept dovada suprema, fara sa-l vada vreodata pe mantuitor sau zeul lor
Am mai spus-o, suntem crestini, ne ghidam dupa Biblie. Nu poti sa ne ceri sa nu folosim Biblia, cartea in care se afla minimul si maximul credintei noastre. E ca si cum mergi la un profesor de la medicina si ii spui sa iti explice sistemul circulator folosind manualul de istorie. Mi se pare logic ca acel profesor sa foloseasca surse ce au legatura cu biologia, la fel cum mi se pare logic ca un crestin sa foloseasca Biblia. Tie cum ti se pare?
Uite un citat dintr-un raspuns de al tau: "Fie ca e crestin sau musulman tot aia e, daca atat le duce IQ-ul de Neanderthal." - Poate in grupurile alea de crestini si musulmani sunt doctori, chirurgi, profesori, matematicieni. La neoprotestanti, de exemplu, o sa vezi multi oameni educati. Sunt sigur ca gasesti si la ortodocsi si la catolici.
Asta ma deranjeaza, ca daca suntem crestini automat avem IQ-ul mai mic ca voi, va credeti superiori. Un om care poate nici nu a terminat o facultate se crede superior din punct de vedere al inteligentei unui crestin care munceste, a invatat si este corect.
Nu e frumos sa ne jignim unii pe altii din cauza optiunilor religioase sau politice. Asa a fost si la referendumul din octombrie 2018. Cei 3 milioane de semnatari au fost numiti 3 milioane de oameni cu IQ scazut care traiesc in evul mediu. Printre ei au fost (si chiar cunosc) oameni care activeaza in domeniul tehnologiei, medicinei, matematicii, etc. Dar ceilalti se cred superiori pentru ca nu au votat.
I-am dat un raspuns lui BogdanTheDreamer fix ce ai zis tu, singura diferenta e ca desi multi sunt foarte inteligenti, ei tot cred in chestii irationale religioase, atata tot.
Steregoi, din cate stiu, tu esti crestin...stiu, toti suntem oameni, dar nu ar fi mai bine ca sa ai si un pic de mila pentru cei ce nu sunt crestini? sa incerci sa ii iubesti pe cei atei, chiar daca te mai supara, incearca sa lasi mandria, si orgoliu, si invata-i pe cei care nu au credinta in Dumnezeu, macar ei sa fie oameni, pentru ca multi nu te vor asculta cand e vorba de Dumnezeu, dar macar incearca sa ii faci mai buni.
Steregoi si multi altii. 'Mami, vezi ca ala ma batu la conversatii, unde sa ma ascund? O sa ma ascund dupa ignor'
Am dat si eu "ignore" la mai multi, dar nu pentru ca au atacat parerea mea ci pentru faptul ca m-au atacat pe mine! NU SUNT DE ACORD cu faptul ca cei care au pareri diferite de ale celui care posteaza sa-l faca pe acesta incult, indoctrinat, spalat pe creier, etc. Aici se discuta despre RELIGII nu despre cel care sustine o religie sau alta, sau sustine ateismul.
Mai exista un mod de abordare care nu poate fi acceptat si anume bataia de joc cu privire la subiectul pus in discutie, sau intrebarile puse in bataie de joc. Mie mi se pare corect ca acestia sa primeasca "ignore " de la toti cei care discuta normal, si lasati sa discute intre ei, ca probabil ei intre ei se inteleg.
TPU este un loc de discutie "pentru opinii publice" asa cum spui si nu pentru rafuieli personale - tocmai asta am incercat sa explic mai sus, si tocmai de asta este prevazut "ignore" pentru a inlatura pe cei care nu inteleg sa se comporte normal
Imi rezerv dreptul de a nu ma tulbura, si a nu intra in discutii inutile cu persoane ce nu stiu sa respecte pe cel cu care comunica.
Ignor persoanele care isi fac un scop in a jigni comunitatea religioasa, si cu care dialogul o ia intr-o zona cu o calitate foarte scazuta dpdv al sustinerii moral a acestuia.
Sunt atei pe site cu care imi face placere sa discut. Se vad de la o posta cunostiintele si bunele maniere cat si abilitatea fiecaruia de a mentine discutia in zona de confort, fara a depasi masura si a cadea in ipocrizie.
La asta vreau sa ajung si eu. De ce nu ar fi toata lumea asa? cu punctul lor de vedere, dar sa fie cu sentimentul de iubire fata de oponentul lui, nu cu ura si jigniri. Pentru ca fiecare dintre noi suntem amalgamul de cunostinte pe care le acumulam in inima noastra pe tot parcursul vietii, fiecare avem parerea lui despre lumea asta, dar ar trebui ca in inimile noastre sa predomine iubirea, indiferent ce cunostinte, ce idei, ce argumente, ce decizii se afla in inimile noasta. Sa fim oameni, sa lasam orgoliul si mandria ca noi le stim pe toate, ci din fiecare om sa invatam cate ceva, pentru ca fiecare dintre noi avem vieti diferite.
Nu sunt ateu, ci agnostic.
Fie ca e crestin sau musulman tot aia e, daca atat le duce IQ-ul de Neanderthal. Ba ma intereseaza subiectul deoarece ma intereseaza o dovada concreta la existenta zeului biblic, nu trimitere la biblie care oricum e plina de contradictii si re-editata de N ori in istorie, si scrisa doar de oameni cu IQ mai mare decat oamenii vremii, nu inspiratie divina. La Adolescenti n-am treaba ca sunt trecut de etapa ia, iar Dragoste si Sex e plin de copii cu hormoni la cap deci pas.
Mie personal, ca ateu, m-i se pare enorm de amuzant cum unor creștini le sare țandăra din orice afirmații împotriva religiei sau a lui dumnezeu pe care le facem.
sa stii ca eu sunt crestin. Nu zic...lumea se enerveaza pentru ca unora le sunt atacate credintele..sau orgoliile, dar...totusi, mai presus de toate hai sa ne gandim la omenie, sa fim oameni, ca daca nu suntem oameni, suntem animale si d-aici si lupta asta acerba cu injurii pentru un punct de vedere, hai sa fim plin de iubire si sa nu ne mai ocaram atat, pentru ca pana la urma rostul acestui grup (TPU) este sa ne ajutam intre noi, chiar daca mai sunt conflicte de interes religios, de diferite pareri. Fiecare are viata lui, fiecare are alegerea lui, fiecare cu doctrina lui. Dar nu trebuie sa ne impunem noi parerea noastra obligata fortata pentu cel ce nu o accepta, nu trebuie sa ne lasam orgoliul nostru sa iasa la iveala, indiferent de subiectul de discutie, suntem oameni cerebrali, ar trebui sa gandim, nu sa ne manifestam sentimentele de primate. Ar trebui sa ne ajutam toti intre noi, ca fratii. D-aia in lume se intampla ceea ce se intampla, ca ne lasam instinctul de animale sa primeze