| FuckTWorld a întrebat:

Ce parere aveti despre cele 10 porunci spuse de Osho?
1. Nu asculta porunca nimanui, decat daca este in acord cu ceea ce gandesti tu insuti.
2. Nu exista un Dumnezeu, altul decat Viata insasi.
3. Adevarul este in tine, nu-l cauta in alta parte.
4. Dragostea este rugaciunea adevarata.
5. Sa devii neant (fara ego) este calea spre adevar. Neantul este mijlocul, scopul si desavarsirea.
6. Viata este acum si aici.
7. Trezeste-te pentru a trai.
8. Nu inota, pluteste.
9. Mori in fiecare moment pentru a fi nou in fiecare moment.
10. Nu cauta. Ceea ce este, este. Opreste-te ca sa vezi.
O idee recurenta in opera lui Osho este libertatea. Libertatea fata de reguli, aproape nesupunerea, indepartarea de regulile sociale inutile si restrictive, imbratisarea vietii si aspectelor ei senzuale, eliberarea de ego, de restrictile religiei in forma ei dogmatica. Pe fondul acesta, el respinge tot ceea ce este impus, regulile si limitarile trasate impotriva naturii umane.
Mie mi se par mai utile si mai de urmat pentru fiecare om, au o valoarea mai mare decat cele 10 porunci ale lui Dumnezeu, care mi se par, o indobitocire.O dată ce Dumnezeu este îndepărtat, posibilitatea omului de acreşte şi a se dezvolta devine absolut liberă. Un zeu este un despot, un fascist. Fără Dumnezeu, lumea devine liberă. Existenţa dă fiecărui individ o demnitate uriaşă. De la cel mai mic fir de iarba până la cea mai grozavă stea din Univers, ea dă iubire şi semnificaţie enormă, şi nu face nici o diferenţă. Existenţa acordă egalităţi şi oportunităţi egale. Nu e nevoie să pierzi timp în rugăciune, să citeşti scripturile, care sunt cele mai puţin sfinte cărţi din lume. Nu e nevoie să fii exploatat de preoţi. Eşti dintr-odată eliberat de toate lanţurile astea. Acum poţi să fii tu însuţi.Ce parere aveti despre ce zice Osho?

21 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Sunt mai mult de natura filosoficaa decat religioasa.

| FuckTWorld explică (pentru Inferno):

Si din moment ce omul l-a creat pe Dumnezeu, mi se pare mai esentiala natura filosofica decat cea religioasahappy.Si oamenii ar trebui sa se ghideze in viata din perspectivele naturii umane nu din implementarile religioase. Dumnezeu este pentru cei care nu pot deveni conştienţi, care sunt înapoiaţi din perspectiva conştiinţei. E un fel de jucărie; oamenii înapoiaţi au nevoie de ea. Şi în momentul în care spun că este o jucarie, spun de fapt că depinde de tine ce îl faci să fie - să arate ca o maimuţă sau ca un elefant sau ca 100 demâini. Este creaţia ta. Surprinzător, omul crede că Dumnezeu a creat totul.Adevarul este că Dumnezeu însuşi este creaţia imaginaţiei omului. Dumnezeu este cea mai mare minciună pe care a iputea s-o găseşti vreodată, pentru că de minciuna asta depind mii de alte minciuni. Bisericile, organizaţiile religioase multiplică la infinit minciunile, numai pentru a proteja o singură minciună.
Mai spunea Osho in una din scrierile sale, si mi se par lucruri pertinente si logice.

| florin1979 a răspuns:

Cine e osho ala? un sectant? big grin

| FuckTWorld explică (pentru florin1979):

Osho, sau Rajneesh Chandra Mohan Jain, cunoscut si sub numele de Acharya Rajneesh (in anii ’60) sau Bhagwan Shree Rajneesh (in anii ’70-’80) a avut o biografie tipica unui guru modern. S-a nascut in Kuchawada, India, la 11 decembrie 1931; tatal sau a fost negustor de haine si apartinea religiei Jaina. In 1946, Osho are experienta primului sau satori. De-a lungul anilor experientele sale meditative au devenit din ce in ce mai profunde. La varsta de 21 de ani a atins – zice-se - iluminarea, cea mai inalta culme a constiintei omenesti, in perspectiva budista. In acel moment, spune Osho, biografia lui exterioara a luat sfarsit; de atunci el a trait o stare de totala unitate cu legile intime ale existentei. In plan exterior, si-a continuat studiile la Universitatea din Sagar, unde a absolvit cu onoruri Prima Clasa de Filosofie. A fost Campionul dezbaterilor pe intreaga Indie si a castigat Medalia de Aur. Osho a incetat din viata la 19 ianuarie 1990; fara sa fie resemnat sau fatalist, el a explicat discipolilor sai ca "existenta a hotarat ca i-a venit timpul". Pentru el devenise limpede ca a ramane in limitele trupului nu era lucrul cel mai important pentru dezvoltarea operei sale. Inainte de a muri, a mai spus: "Va las visul meu."

| 4b a răspuns:

Daca privesc in ansamblu, ca si sfaturi filosofice, is ok...

| FuckTWorld explică (pentru 4b):

El mai spunea in operele sale. Dumnezeu de fapt înseamnă sărăcia conştiinţei umane. Dumnezeu există pentru că tu nu eşti conştient de tine însuţi. Dumnezeu există pentru că nu ai atins centrul fiinţei tale. În momentul în care te cunoşti cu adevărat, nu mai există nici Dumnezeu, nici nevoia de el.Nu ai nevoie de nici o biserică, de nici un templu, de nici omoschee; nu ai nevoie decât de o inimă în stare să se roage, oinimă care e în stare să iubească, o inimă care e în stare să fierecunoscătoare. Ăsta e templu tău adevărat. Şi asta îţi va transforma întreaga viaţă. Asta te va ajuta nu numai să te descoperi pe tine, dar să descoperi adâncimile cele ma iprofunde ale imensităţii existenţei.Ce parere ai despre astea?

| RAY a răspuns (pentru FuckTWorld):

Daca religia te ajuta in mod pozitiv prin auto sugestie nu vad ce rau ar face ei altei persoane, cea ce fac mulsulmani in prezent atentate etc

| 4b a răspuns (pentru FuckTWorld):

laughing asa, nu mai stam de vorba...

| hunterpainting a răspuns:

Sunt de pareere ca trebuie sa citesti porunca 1 de 10 ori sa dupa sa-ti faci tu 10 porunci cu ce vrei tu.

| FuckTWorld explică (pentru hunterpainting):

Da ai dreptate, ce zici ii foarte adevarat.

| RAY a răspuns:

Cine se impiedica de o piatra se va impiedica si de 10 pietre, da poruncile sunt bune eu leas lua ca pe niste idei, sfaturi nu porunci suna prea divin din cate observ ala e ateu, ateii nu dau porunci poate sfaturi, idei

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hm, destept. Esti ateu?

| SiIviu1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Am fost ateu, acum am sa ucid fiecare ateu ce imi iese in cale, am sa ii fac pe atei sa isi doreasca sa moara.

| anonim_4396 a răspuns (pentru SiIviu1990):

Da alltceva mai bun nu ai de facut? Pai, daca simt nevoia sa se exprime, apoi sa o faca. Nu e treaba mea ce aleg ei sa fie, daca asa sunt fericiti happy

| FuckTWorld explică (pentru anonim_4396):

Da da ti-am zis sa stii ca nu eu am scris prostiile alea, cineva se da drept mine

| FuckTWorld explică:

Sa ma pis pe cine se da drept mine

| petriinna a răspuns:

Cat la suta din ce ai scris tu sunt cuvintele tale? laughing

| loIosaurus a răspuns:

Adica "sa nu furi" este indobitocire?
Sa nu ucizi cum ti se pare?
Dar sa-ti cinstesti parintii?
De ce nu gandesti inainte sa afirmi niste tampenii.
P.S.
Am citit toate cartile lui Osho acum multi ani. Avea si el vile si masini exact ca preotii nostri.

| SiIviu1990 a răspuns (pentru loIosaurus):

Ateismul e o porcarie ordinara, ai dreptate. Hai sa-i hulim pe atei, sa ii injuram si sa ii tratam cu dispret. Sa va ia drac de atei. M-am facut crestin, gata cu ateismul.
Mi-ai deschis ochii, acum realizez ca scopul meu in viata e sa fac ateii sa sufere. Multumesc.

| florin1979 a răspuns (pentru loIosaurus):

Mi se pare corect sa aiba vile oh go on

| relu1 a răspuns:

"Nimeni nu poate avea dreptate 100%! "
Dacă afirmaţia asta este adevărată, atunci nici măcar ea nu e adevărată 100% :)

Osho e tare de tot. Merită studiat, e absolut genial. Şi nu doar studiat, ci şi practicat. E aur pur.

Cărţie lui cel mai bine le citiţi în engleză, adică în original.

Majoritatea celor traduse în română sunt traduse bine, Dhammapada lui Buddha ilustrată de Osho, etc

dar unele de exemplu Sămânţa de Muştar, sunt traduse prost pe alocuri. Traducătorul adaugă fraze, adică traduce în română altceva decât zice osho în engleză.

Chiar merită, e revoluţionar. Cu totul unic.

https://www.youtube.com/watch?v=G9wovEzwkhg Christians are Heretics according to the Bible
https://www.youtube.com/watch?v=ZUDmasDGdYk Osho - Books i have loved ( grandioasa bibliotecă personală a lui Osho )
https://www.youtube.com/watch?v=GO5h1k1SkKw How to punch faster with lightening speed - Sifu Freddie Lee
https://www.youtube.com/watch?v=agAVSzN5yeE Zen Martial Arts - TAO OF FREDDIE'S MODERN KUNG FU
https://www.youtube.com/watch?v=UQTqXAM67Qc Osho is a Master, I am Not - PHILOSIA
http://www.ptmistlberger.com/lore-of-the-magi.php Osho, John Dee, and the Greatest Library in the World (fragment din cartea The Three Dangerous Magi)

Şi pentru cei ce au în cap numai Rolls Royceuri, şi care nu au citit nici o carte de-alu osho dar au impresia că ştiu totul despre el, îi anunţ că ei sunt cei care pierd distracţia, nu osho.

Dacă oamenii l-au iubit şi i-au făcut cadou rolls royce-uri, ceasuri, şi piscină olimpică, e plăcerea lor. Au fost inteligenţi, au avut bani, şi au făcut cele mai frumoase cadouri maestrului. Şi maestrul nici măcar nu a avut rolls royceurile alea, erau ale comunei, ale celor care trăiau în comuna făcută de el in SUA - Rajneeshpuram, Oraşul lui Rajneesh.
Singurul oraş din lume unde nu erau săraci, hoţi, violatori. 4 ani de zile nici o crimă de nici un fel.
Desigur, că un asemenea oraş a fost declarat "oraş ilegal", deşi nici nu există această noţiune.

Osho e cel mai periculos om din lume, i-a fost interzisă intrarea în aproape toate ţările. Un om ca el, care rar ieşea din cameră, a reuşit să saboteze toate structurile de sclavie de pe această planetă.

http://www.youtube.com/watch?v=_XflR-oYQjc

"Făcătorii de bine", care sunt de părere că mai bine făcea osho ceva cu rolls royceurile alea şi ajuta săracii, sunt pur şi simplu inconştienţi de ce spun. Osho a ajutat săracii mai mult decât oricine altcineva.
Dacă a ajuta săracii înseamnă a le da bani şi mâncare, să-şi perpetueze existenţa în acelaş stil distrugător şi periculos pentru ei înşişi şi pentru viaţa pe întreaga planetă (din cauza populaţiei prea mari, prostiei prea mari, etc), atunci mai bine cereţi-i lui iisus hristos să transforme nişte munţi în pâine şi nişte lacuri în vin de calitate.

http://rutube.ru/video/f9192653fdf407798cd3333a76429425/ Teroristu Spiritual Osho Rajneesh