| Fineness a întrebat:

Ce parere aveti despre cele 2 citate de Mark Twain:
1.,, Dacă Părintele nostru ceresc a inventat omul, a făcut-o pentru că maimuţa l-a dezamăgit foarte tare..."
2.,, Pentru Adam, raiul era acolo unde era şi Eva."

Răspuns Câştigător
| Deny1333 a răspuns:

Probabil primul e o ironie şi/sau o insultă ce se vrea compliment. Iar al doilea, se referă pur şi simplu la relaţiile sentimentale şi la ceea ce reprezenta Eva pentru Adam.
Citatele îţi dau de gândit pentru că pot fi interpretate diferit de la o persoană la alta, sunt destul de bune.

6 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| DorelSudoru a răspuns:

Ultima e buna...aia cu maimuta ma jigneste...

| danut a răspuns:

Inainte de a scoate la comentariu cele doua citate poti face in prealabil un mic comentariu despre orientarea religioasa politica a respectivului scriitor si contextul istoric in care le-a facut? Daca da se pot face ceva comentarii, daca nu, ne batem gura de pomana caci ar trebui sa debatem inainte perioada istorica de "revival" american din anii 1790-1850 si efectele acestuia.

| Urizen a răspuns:

Mark Twain era ateu, si se folosea de unele povestiri pentru a arata lacunele din religia crestina. Ca exemplu, avem multe lucrari neterminate, si povestirea 'The Mysterious Stranger'

| danut a răspuns (pentru Urizen):

Interesant, ai vreo declaratie a acestuia ca a fost ateu sau asa ai inteles tu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!

Am vazut o poveste care a scris-o Mark Twain si imi pare rau ca nu am vazut si aceste citate dar sun sigura ca sunt interesante Mark Twain este un scriitor foarte bun!

Pa, pa!