| mastadont a întrebat:

Ce părere aveți despre copilul care a murit luni dimineața în urma botezului? Mă simt revoltat că sunt puși copii nevinovați în pericol doar pentru a perpetua niște tradiții fără nici o noimă. Asemenea practici barbare ar trebui să înceteze! Fiecare ar trebui să poată decide pentru sine însuși, la o vârstă la care este capabil, dacă dorește să se boteze sau nu. https://adevarul.ro/......index.html

22 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cred ca sunt un contestatar inversunat al religie pe aici pe TPU de multi ani.

Dar sa fim seriosi, a fost un accident.
Sunt sigur ca zilnic/lunar/saptamanal in lumea asta mor copii inecati cu lapte, mancare etc. Si sunt accidente.

S-au botezat milioane daca nu miliarde de copii si nu au murit inecati.

Asta cu hotaratul botezului cand esti major nu e o chestie rea dar e cu totul alta discutie.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De acord, dar ce te faci cu popii tâmpiți. Acela ar trebui să pimească 20 de ani de închisoare fără parolă ca să fie exemplu și la alții.

| mastadont explică (pentru sadrian46):

Așa ar trebui. Din păcate cred că o să i se interzică să mai țină slujbe, ca în cazul multor preoți care au făcut greșeli de neiertat. Cum ar fi Pomohaci de exemplu.

| sadrian46 a răspuns (pentru mastadont):

E prea puțin, pedeapsa trebuie să fie exemplară.
Mă întreb așa. Dacă părinții vor avea alt copil, îl vor duce și pe el la botez?
Sper că au învățat lecția.

| mentholinks a răspuns:

Parintii sunt de vina in primul rand iar apoi diavolul de preot.

| halogen001 a răspuns:

E un exemplu de primitivism, lipsa de ratiune, prostie si ritualuri primitive fara rost.

| CostinAlamariu a răspuns:

Cry harder

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru un ortodox nu sunt ritualuri. Taina Sfântului Botez este de o importanta majora în dobândirea vieții veșnice. Cu siguranță preotul nu a dorit sa se întâmple, încă nu s-a stabilit dacă lichidul din plămâni a fost apă sau lapte regurgitat

| fllu07 a răspuns (pentru anonim_4396):

Stai ca vine twentyoneway cu aberațiile lui. Că biserica, ca dreapta credință, ca sfinții părinți... bla bla.
Păcat de viata acelui bebeluș. Apoi cam ciudat: fix după ce preotul a scufundat un copil de 6 saptamani in apă, sa înecat copilul cu lapte... Să fim serioși. Astea sunt tradiții umane, puse pe spinarea celor care nu cunosc adevarul biblic.

| anonim_4396 a răspuns (pentru fllu07):

Ok, sa admitem ca e vina preotului da? Și ca a fost un accident..ca nu a fost premeditat Dar pentru miile de avorturi, premeditate conștient de mamele lor, ce mai spuneți. Viețile alea nu contează? Toți susținători avortului sun născuți dde mamele lor. Copiii aia uciși nu au drept de alegere. Acolo unde este dreptatea?

Faptul că condamn o tradiție învechită a bisericii, (botezul, care oricum nu are temei biblic pentru a fi făcut la o vârstă asa mică, si nu trebuie facut pentru bani, si oricum nu are valoare, pentru că nu "spală" păcatul strămoșesc, acela doar Isus Cristos prin jertfa sa, sau moartea fizică a cuiva îl elimină. Psalmii 49:7-9; Romani 5:12; Romani 6:7, 23. Dar asta este altă discuție) nu înseamnă că aprob avortul sau ca il susțin în vreun fel. În cazul avortului (si mă refer strict la cazurile când 2 oameni concep un copil apoi îl dau afară pentru că nu îl pot crește, sau alte motive; si exclud sa ma pronunț asupra cazurilor de viol, ori copil despre care medicii spun că va avea diferite probleme de sanatate, malformații, etc; deci strict când doi oameni întrețin relații sexuale si apoi de comun acord elimină copilul, este o crimă cu premeditare. Indiferent cat de dezvoltat e fătul.
Dar in cazul de față, datorită minciunii promovate de biserică, si a dogmelor ei învechite si total ne'bazate pe Biblie, a murit un copil. Iar asta nu e un accident. Deoarece si părinții de bună voie s-au dus, si preotul poate fi acuzat de malpraxis.

Ok, am înțeles, facem parte din tabere diferite. Protestant? Nici în cazul unui viol nu este recomandat avortul, se recomanda a fi născut și dat spre adopție. Singurul motiv pentru care avortul este îngăduit (și asta e mult spus ) este în momentul în care sarcina pune în pericol viata mamei, iar de viata ei mai depind alți prunci. Taina Sfântului Botez spala păcatul strămoșesc. De aceea și Hristos s-a botezat, și nu pentru ca avea El un păcat, El era Dumnezeu, în Du2nu exista păcat, ci pentru a împlini toată dreptatea. Te invit sa citești conversația dintre Sfântul Ioan Botezatorul și Hristos înainte de a fi botezat. Apoi Domnulle-a spus Apostolilor, mergând învățați neamurile, bozezandu-le în Numele Tatălui și a Fiului, și a Sfântului Duh. Botezul se face nu numai pentru spălarea păcatului strămoșesc, ci și pentru primirea sufletului în Biserica, încredințarea acestuia făcând se prin rostirea Crezului și a lepadarilor de diavol.

Nu, nu sunt protestant. Dar se pare ca discuția duce spre alte doctrine false ale Bisericii. False, si evident nebiblice, cum este doctrina falsă a trinității. Prin păcatul strămoșesc te referi la păcatul pe care Adam si Eva l-au lăsat moștenire tuturor oamenilor?
Oricum Biblia ne învață că nu apă botezului ne spală de păcate. Indiferent de ce păcate vorbim. În 1Ioan 1:7 citim că sângele lui Isus Cristos ne curăță păcatul. Cum spuneam si in răspunsul de mai sus.

Adică ce înseamnă sângele lui Hristos? Sfânta Împărtășanie! Cine se poate împărtăși? DOAR cei botezați!
dogma Sfintei Teimi nu e falsă, Dumnezeu este Unul Intreit în Persoane. Oricum discuția e profunda, necesita studiu mult și lămuriri pentru cine dorește..cine nu crede, sa fie sănătos..Slava lui Dumnezeu pentru toate

Sîngele lui Isus Cristos înseamnă sângele lui Isus Cristos fizic. A nu se înțelege că trebuie consumat ori atins. Ci pur și simplu asa cum Adam a avut o viață perfectă si a dat cu piciorul în ea, lăsând oamenilor moștenire păcatul boala si moartea, tot asa Isus Cristos, în calitate de om perfect, și-a dat viața pentru oameni, ia răscumpărat din moarte, a echilibrat balanța sa spun asa. o viață umană perfectă, în schimbul unei vieți umane perfecte. Romani 5:9, 10,12, 18.

Si da, doctrina falsă a trinității nu are temei biblic. Ma gândeam la 1Corinteni 15:26-29 unde spune că Isus Cristos se va pleca/închina înaintea lui Dumnezeu.
Ioan 20:17 unde Isus Cristos spune că merge la tatăl lui, si Dumnezeul lui. Dar Dumnezeu niciodată nu a vorbit despre Isus ca fiind Dumnezeul lui.
Ma gândeam si la Matei 28:17 toată autoritatea mi s-a dat. ca sa dai cuiva o autoritate, mai ales să ierte păcatele, nu trebuie să fii mai mare ca cel căruia îi dai autoritatea? Daca esti egal sau inferior cu cel căruia îi dai autoritatea fie nu are nicio valoare fiind egal, fie te ia în derâdere, tu fiind inferior lui.

Stiu o sa vii cu Ioan 1:1, 14 Isus era Cuvântul, si Cuvântul a venit printre oameni. 14:9 aratani-l pe Tatăl. cine m-a vazut pe mine la văzut pe Tatăl. Intuiesc ca tu nu stii sa explici versetele amintite de mine, dar eu stiu sa le explic pe acestea, care aparent susțin doctrina falsă a trinității.

Daca citești dogmatica lui Staniloae, un roman și un preot extraordinar, iti cad plombele. Și ti-o recomand, ia-o ca pe o literatura profana, sau cum vrei, numai sa o răsfoiești. E foarte complexa explicarea Sfintei Treimi, și nu se face doar logic, ci și prin revelație DUMNEZEIASCA. Numai dacă jonglezi niste citate, nu înseamnă că înțelegi aceste taine. Fiindcă toate judecățile noastre, și mai ales toate concluziile sunt în fata lui Dumnezeu ca o cârpă lepadata de femeie, adică, în limbaj modern, ca un absorbant folosit.

"Cuvântul tău este adevarul"
Asa a spus Isus Cristos într-o rugăciune. (Ioan 17:17).
Prin urmare dacă aceste scrieri, cum e cea pe care mi-ai recomandat-o, ori altele ca învățătura "sfinților părinți"; "sfânta tradiție"; cărțile biblice apocrife... Dacă toate acestea, sau oricare altele pe care le aveti voi, aveau vreo valoare spirituală, dacă conduceau spre adevarul biblic, sau o relație bună între om și Dumnezeu, cu siguranță Isus Cristos spunea: cuvântul tău, si scrierile sfinților părinți, cuvântul tău, tradiția, si culegerile călugărilor, sunt adevarul. Dar Isus Cristos sa limitat la Cuvântul lui Dumnezeu. Restul cărților au valoare literară. Atât. Iar daca le analizezi în lumina Bibliei, iti dai seama nu numai ca nu te învață adevarul, ci ca te învață minciuni, grosolane si nerușinare, cum ar fi aceea că Dumnezeu îi duce pe cei răi în iad, ca Dumnezeu a mai avut nevoie de un îngeraș. (Vezi cazul SV, cu botezul). În plus, înainte de orice, doctrina falsă a trinității trebuie înțeleasă logic, si rațional. De ce? Deoarece în Marcu 12:30 Isus Cristos spune că prima si cea mai mare poruncă este să-l iubim pe Dumnezeu cu... toată mintea. De ce? Deoarece Dumnezeu nu vrea închinatori creduli, marionete, ori oameni care se ghidează după "crede si nu cerceta " sau: nu pune întrebări. Sunt tainele Domnului. În ce ne privește Dumnezeu nu are taine față de oameni: Amos 3:7.

Hristos i-a numit pe fariseii și cărturari morminte varuite, curate pe dinafara, și înăuntru pline de impuțeala. De ce? Fiindcă a schimbau cuvintele Scripturi după bunul lor plac, își face legea cu vorbele lui Dumnezeu, erau fatarnici și răi. Cu asta închei disputa creată, le-a zis vai vouă. Dumnezeu nu se lasă batjocorit, este Bun, Blând, Milostiv, însă se și mânie. Vai de cel prin care vine sminteala. Asa ca grija mare cu interpretările după ureche, sunt destule secte care interpretează scriptura după bunul lor plac, ferească Dumnezeu de ce le poate făta mintea. Noi ca oameni nu avem cum sa știm Tainele lui Dumnezeu, fiindcă fizic, ne este cu neputință. Dumnezeu sa ne lumineze pe fiecare, cu al Sau har și cu a Să iubire de oameni, amin!

Dumnezeu e Atotputernic, poate face orice. Deci este cu putință să îi lumineze pe oameni. Pe toti oamenii. Cât despre tine, tipic habotnicilor, nu stii sa explici ceea ce crezi, de ce crezi, dar stii sa zici ca sunt taine. când Biblia spune clar ca Dumnezeu nu are taine față de oameni. Si daca cel cu care discuți nu pleacă pe fenta aata, cu tainele, scoți ultimul AS din mânecă: Dumnezeu, că se mânie, o sa fie vai de tineee. sper ca realizezi ca pana acum nu ai venit cu niciun citat, din Biblie, care să-ți susțină argumentatia. in schimb ai amintit de dogmatica lui Stăniloae. Observ cât de importantă este Biblia pentru tine/voi, BOR.

No, te o luminat pe tine.
Tipic sectarilor, dacă cunoașteți doua trei citate, credeți ca ati atins Revelația. Am amintit de Dogmatica lui Staniloae pentru ca să citești acolo argumentari teologice, un om deștept a scris o carte. Ce știi tu și ce știu eu e artific, un fâs. Pai se mânie Dumnezeu Dumnezeu, pe unii care vorbesc fără sa știe ce vorbesc, sau mai degrabă ii lasă în pace, fiindca de unde nu e, nici El nu cere. No ofense. Habotnicie am văzut la tine, ca la majoritatea sectarilor, ar fi în stare sa te facă sa înghiți pagini din Biblie, numa sa își etaleze citatele pe care le-au reținut. Au fost oameni care n au știut nici sa citească, și s au mântuit, asa ca cunoștintele lipsite de adevăr nu ți aduc pre mare folos.

| alex598 a răspuns:

Practica botezului nou-născuților nici măcar nu este biblică. Eu în locul părinților l-aș da în judecată pentru omor.

| DracuIaV2 a răspuns:

Adica gen hai la biserica lui dumniezo sa-ti omoram pruncu big grinDDD
yeyy da las ca-i iarta ma dumniezo
si plus de asta cui i pasa deun prunc ca siasa mor oameni in fiecare secunda :}