Ray a scris:"Steregoi omule tu de contrazici singur vad, tu ai scris ca prin credinta il gasesti il gasesti pe dumnezeu nu prin stiinta, mai dai si versetul cu fericiti sunt cei care cred dar nu au vazut, ai dubla personalitate" - daca ai fi citit tot ce am scris ai fi găsit ca pe Dumnezeu il găsim prin știință credință sau deducție logica si rationala si prin vindecarea de orbire spirituala cauzata de dezinformare si de filozofii eronate. Cine se vindeca poate deschide ochii ca sa vadă dovezile existentei lui Dumnezeu. "Fericiți sunt cei care cred dar nu au văzut" sau fericiți sunt cei care cred ca ce spune Dumnezeu este adevărat si nu vad nenorocirea sau nu ajung sa cunoască răul pe care l-ar fi ocolit daca ar fi ascultat de Dumnezeu. Multi își pierd viața înainte de vreme căutând sa cerceteze si sa experimenteze lucruri care sunt incompatibile cu viata si sănătatea omului. Cristos l-a atenționat pe Toma ca neîncrederea in Dumnezeu si in puterea lui Dumnezeu il conduce pe om la moartea a doua. Dumnezeu știe ce a creat iar omul care nu poate ști tot se aseamănă cu un orb care vrea sa ajungă la destinație ascultând îndrumările lui Dumnezeu iar daca nu asculta se poate împiedica sau ar putea cădea in gol si ar muri.
Videoclipul este probabilistic-slab, individul are aproximativ 20 de piese si se presupune ca daca le-ar agita in sacul ala 1 miliard de ani, pana la urma, probabilistic vorbind, s-ar combina astfel incat sa rezulte elicopterul.
E posibil.
Problema apare cand te referi la "aparitia din intamplare" a vietii, unde cifrele abiogenezei sunt mai mult decat astronomice pentru aparitia elementelor necesare acesteia, cuprinse fiind intre 10^113, 10^40.000 (Hoyle), 10^10.000.000.000 (Yockey) sau 1 din 105.000.000.000, ["sansa pentru aparitia unei singure celule primitive"] (Morowitz), etc...
Notatiile ex:[10^40.000] sunt identificabile ca "10 la puterea 40.000", adica un 1, urmat de 40.000 de zerouri iar intre () sunt numele celor care le-au estimat/calculat, doi dintre ei fiind chiar evolutionisti de renume.
Ca sa NU sara vreun incult cu: "Nu e dom'le adevarat!"
Chiar nu am timp sa ma cert cu el cand scripta manent...
Nu cred ca are nimeni tupeul vecin cu tembelismul de a afirma "ca stie el cum si cand a aparut viata"...dar pentru: "a aparut din intamplare", sansele sunt mai mult decat descurajante.
Nu iti dau dreptate, vreau doar sa existe pace si sa nu existe mai multa cearta.
Biblia iti spune cum a aparut universul, pamantul si oamenii, citeste Facerea (Geneza) si o sa vezi. Cat despre acel om?
"Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Care te-a scos din pamantul Egiptului si din casa robiei. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine!" (Ies. 20, 2-3).
Nici o slugă nu poate să slujească la doi stăpâni. Fiindcă sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va ţine şi pe celălalt îl va dispreţui. Nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui mamona.
Daca mergem pe rationamentul ca orice lucru a aparut din altceva nu mai terminam niciodata si in acelasi timp ne indreptam spre o dezordine sau spre un lant nesfarsit de cauzalitati. Doar ceva statornic si etern si fara inceput poate sa stea la baza ordinii ce sta la baza armoniei si unificarii sau zidirii. Acela e Dumnezeu care nu are inceput si nu se schimba niciodata si e statornic in caile lui.
Barbati sunt incapatati de fel, ratiunea ta imi da dreptate bogdane
Shuriken asta nu explica aparitia lui in fapt mai mult incurca existenta unui creator, inainte de big bang nu exista spatiu, timp, unde a aparut dumnezeu? in afara acestui univers? dumnezeu din biblie participa activ la acest univers, plus ca nu exista nici o dovada ca exista ceva in afara acestui univers, daca totul are un creator de ce dumnezeu nu are nevoie de un creator?
Steregoi ce armonie exista in univers? vremea pe pamant e haotica, plus multa suferinta, nu putem discuta despre o zeitate care mentine totul in armonie din contra, e vorba de un zeu indiferent
"Ce parere aveti despre acest videoclip? Are putin adevar?"
Intr-un fel.
Majoritatea ateilor cred in evolutie, dar nu in modul in care arata videoclipul.
Nu credem ca din niste bacterii s-a creat omul.
In videoclip se pune intrebarea daca din ceva simplu, poti ajunge la ceva foarte complex, prin "sansa".
Si adevarul este ca da, dar nu asa rapid, si nu e asa simplu.
Mutatiile sunt de obicei prin "sansa" dar mai ales trasaturi de la parinti, cred ca acele maimute din trecut care evolua in oamenii aveau anumite mutatii care i-au ajutat in a se mentine in viata.
Dar acum la primele tale intrebari: "Ce parere aveti despre faptul ca noi am aparut la intamplare? Dar despre logica ateilor?" sa implici ca ateii cred ca toata existenta noastra a fost la intamplare, fara nici un alt fel de ajutor cum ar fi selectia naturala sau mutatie, e gresit.
Planetele sunt neuronii din creierul lui dzeu. Daca dzeu e nelimitat in minte inseamna ca are si nelimitate minciuni deci pe noroc ne bazam cand vine vorba de mantuire...tocmai prin faptul ca se intituleaza atotputernic ne arata ca nu se opreste doar la lucrurile rationale, ci face mult mai multe tampenii chiar si acum...
Unde naiba e constiinta lui dzeu? Daca dzeu are o constinta inseamna ca are un mecanism logic de gandire. Ok, atunci cum e manifestat acest mecanism? Pai mari sanse sa fie material, deci sa aiba niste planete de neuronii...
Idkidk întreabă:
alindragos322 întreabă:
Idkidk întreabă:
Idkidk întreabă: